Tylko, że ta droga to nie ma do kupy nawet 250 metrów, a tylko na niecałych 100 metrach jest szeroka na ok. 6 metrów (naprzeciw zabudowań w ilości trzech: dom, warsztat i budyneczek ochrony) - pozostały odcinek to raptem ok. 4 metrów szerokości.Helwetyk Romański pisze: ↑06 sty 2021, 13:16To ja uwidaczniam w samym Roninie drogę asfaltową, a w sąsiadujących sektorach — drogi gruntowe.
Sieć dróg w Leocji — zagrajmy w grę
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
ISM czwartej generacji ma, niestety, rozdzielczość 500 metrów… Wszystkie drogi dać gruntowe?Ronon Dex pisze: ↑06 sty 2021, 13:28Tylko, że ta droga to nie ma do kupy nawet 250 metrów, a tylko na niecałych 100 metrach jest szeroka na ok. 6 metrów (naprzeciw zabudowań w ilości trzech: dom, warsztat i budyneczek ochrony) - pozostały odcinek to raptem ok. 4 metrów szerokości.Helwetyk Romański pisze: ↑06 sty 2021, 13:16To ja uwidaczniam w samym Roninie drogę asfaltową, a w sąsiadujących sektorach — drogi gruntowe.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Rozumiem... daj asfaltową, z czasem dobuduję te kolejne 250 metrów. Kawałek dalej buduje dwa domy dla moich pracowników, to dociągnę tam za jakiś czas wąską asfaltową drogę.Helwetyk Romański pisze: ↑06 sty 2021, 13:31ISM czwartej generacji ma, niestety, rozdzielczość 500 metrów… Wszystkie drogi dać gruntowe?Ronon Dex pisze: ↑06 sty 2021, 13:28Tylko, że ta droga to nie ma do kupy nawet 250 metrów, a tylko na niecałych 100 metrach jest szeroka na ok. 6 metrów (naprzeciw zabudowań w ilości trzech: dom, warsztat i budyneczek ochrony) - pozostały odcinek to raptem ok. 4 metrów szerokości.Helwetyk Romański pisze: ↑06 sty 2021, 13:16
To ja uwidaczniam w samym Roninie drogę asfaltową, a w sąsiadujących sektorach — drogi gruntowe.
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
Az zapytam. Czy będzie możliwość stworzenia sieci linii kolejowych?
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Temat był roboczo omawiany w kwietniu pod kątem połączenia Nowego Brzegu z bazą Gwardii Palatynatu Leocji na południu. Odpowiem tak — koleje są w planach, ale ich formuła jeszcze wymaga omówienia. Pierwotnie myślałem o państwowym przewoźniku, spiętym z systemem, bez podziału na osobnego operatora sieci i osobnych przewoźników. Nic jednak (oprócz spójnej narracji, bo to jednak potężna inwestycja) nie stoi na przeszkodzie temu, aby przyjąć model narracyjnej budowy kolei, które po prostu umieszczę na mapie. Czy @Ronon Dex miał tu jakąś wizję?Samuel Radziwiłł pisze: ↑06 sty 2021, 18:41Az zapytam. Czy będzie możliwość stworzenia sieci linii kolejowych?
Akurat ten moduł jest jednorazowy, więc tutaj się nie przyzwyczajajmy… 😉Ignats ik Ruth pisze: ↑06 sty 2021, 19:05Moduł działa dwa dni, a już pół mapy w czerwonych kropkach xD
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Mam... ale chciałbym połączyć wizualizację z dwóch gier. Najpierw chciałbym po prostu zrobić budowę linii kolejowej (Arma II), a potem już jej funkcjonowanie (Train Simulator).
Czyli narracyjnie chciałbym rozpocząć od samej budowy linii kolejowej... wiem, jestem upierdliwy jak chodzi o detale.
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Mam jeszcze w głowie, że istnieje MaSzyna. Co prawda ciężkie to pliczysko i nie wiem jak działa, sam go nie odpalałem - ale że w wolnym dostępie, to pozwoliłaby każdemu z nas wziąć mocniejszy udział w narracji :P
- Franklin Garamond • Stempel
Upierdliwość dotyczącą detali każdy Leota wysysa w mlekiem matki :D
A że pokorne cielę dwie matki ssie, to Czcigodny Namiestnik Romański jest Czcigodnym Namiestnikiem Romańskim.
Ja to szanuję… Pytanie brzmi, czy ta koncepcja uwzględnia potencjalny udział prywatnych operatorów, bo jak rozumiem o to, między wierszami, pytał @Samuel Radziwiłł?
Słodka Matko Prokrastynacjo…!Ignats ik Ruth pisze: ↑06 sty 2021, 21:22Mam jeszcze w głowie, że istnieje MaSzyna. Co prawda ciężkie to pliczysko i nie wiem jak działa, sam go nie odpalałem - ale że w wolnym dostępie, to pozwoliłaby każdemu z nas wziąć mocniejszy udział w narracji :P
No raczej! 😜Franklin Garamond pisze: ↑06 sty 2021, 21:23Upierdliwość dotyczącą detali każdy Leota wysysa w mlekiem matki :D
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH