No to serdecznie zapraszam... wieczorem (z kompa, bo na razie na telefonie w robocie) utworzę wątek pt. "Tajemnicza Wyspa" i pojedziemy z narracją, która moim zdaniem może opierać się na załażeniu, że po upadku La Palmy jakaś niewielka grupa mieszkańców "udała się w nieznane"... i osiadła na samotnej wysepce na oceanie, która klimatem przypominała ich ojczyznę.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sty 2021, 9:41Znamienity Dex'ie jakby co to ja mogę fabularnie płynąć jako majtek na tym okręcie!
W razie czego ten okręt to taka staroć (dawniej w mojej gwardii w Bialenii, gdy jeszcze była na poziomie lat 40-tych), tzw. "attack transport" czyli jednostka przeznaczona do desantowania (powstała na bazie seryjnych statków transportowych typu Victory) określana jako typ Haskell. Na pewno w razie czego jakieś foto znajdziesz...
Pancernika w tej gierce to nie znajdę... ale jakiś wrak ledwo wystający z wody pewnie dam radę "zorganizować"... ;-)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sty 2021, 9:41Teraz mi się przypomniało, że La Palma miała nawet jeden pancernik! :P
Może gdzieś tam będzie i jego wrak. ;)