Czyżby nieznane były flagi liberyjskich hrabstw…? 😜Ignats ik Ruth pisze: ↑08 sty 2021, 15:44Może jeszcze zróbmy lokacjom pionierskim flagi w stylu flag amerykańskich miast? :D
(Proszę mnie nie kusić z konkursem na najgorszą flagę).
Czyżby nieznane były flagi liberyjskich hrabstw…? 😜Ignats ik Ruth pisze: ↑08 sty 2021, 15:44Może jeszcze zróbmy lokacjom pionierskim flagi w stylu flag amerykańskich miast? :D
Gdybyśmy poszli w tę stronę, daje nam to następujące warianty (pod kątem elastyczności…)

Trudniejsze w implementacji, ale niby można (z zastrzeżeniem, że nie jest powiedziane, że tablica spersonalizowana składałaby się z dwóch wyrazów).Ignats ik Ruth pisze: ↑08 sty 2021, 16:50W tym układzie to jednak wariant ostatni, z tymże - może by jednak przesunąć herb "na środek"? (Nie geometryczny, tylko pomiędzy sekcjami).

Tutaj bym jednak ustalił granicę adhokratyzmu i jednak narzucił te 6-7 znaków max z obowiązkowym odwołaniem do miejsca na mapie - wtedy wszystko by wyglądało pięknie jak pierwsze dwie.Helwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 17:01(...)z zastrzeżeniem, że nie jest powiedziane, że tablica spersonalizowana składałaby się z dwóch wyrazów(...)
Myślę, że jeżeli personalizować, to personalizować… Znaków spokojnie mogłoby być i osiem. Nie jest powiedziane, że powyższa szerokość jest jedynie słuszna. Znając życie, i tak w zależności od wizualizacji coś nie będzie pasowało proporcjami. 😉
Z powyższym zastrzeżeniem, gdyby nie ta nieszczęsna cyfra „1” (przyznaję, zafiksowałem się na tym foncie), zawsze można zrobić tak:Ignats ik Ruth pisze: ↑08 sty 2021, 17:12[…] wtedy wszystko by wyglądało pięknie jak pierwsze dwie.

Helwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 13:58Oczywiście, musiałem wybrać jedyny font tablicowy, w którym cyfra „1” ma inną szerokość od pozostałych, co ma znaczenie pod kątem ich potencjalnego generowania w systemie… Z tym zastrzeżeniem, myślę, że czas na to, żeby zdecydować się na jakiś wzór. Wrzucając kilka wariacji:
— dochodzę do wniosku, że herby miejscowe są czymś, co może stanowić wąskie gardło. Nie wykluczam też zainteresowania tablicami spersonalizowanymi. W konkluzji, proszę o głosy. 😉
* * *Korzystając z okazji, dziękuję @Heinz-Werner Grüner za informację o austro-węgierskich tablicach informacyjnych. Światowy system ewidencji pojazdów wydaje się jeszcze bardziej kuszący…
Równie trywialne ;)Helwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 17:01Wygenerowanie w HTML byłoby trywialne, generowanie grafik…
Tak mówicie, a na pewno nie dalibyście rady.Franklin Garamond pisze: ↑08 sty 2021, 17:34Równie trywialne ;)Helwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 17:01Wygenerowanie w HTML byłoby trywialne, generowanie grafik…
Helwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 17:34Tak mówicie, a na pewno nie dalibyście rady.Franklin Garamond pisze: ↑08 sty 2021, 17:34Równie trywialne ;)Helwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 17:01Wygenerowanie w HTML byłoby trywialne, generowanie grafik…