Jest takie państwo, którego herb był kiedyś szalenie podobny do naszego, a teraz jest tylko podobny ;P I oni w tym państwie mają coś, co nazwałbym "herbem sportowym" - tj. bazującym na tych samych barwach przetworzeniem herbu państwowego, używanym co najmniej przy dwóch sportach narodowych: [1] piłce nożnej i [2] krykiecie.Helwetyk Romański pisze: ↑07 sty 2021, 11:51Mój jedyny „problem” z lwem w przypadku reprezentacji narodowej jest taki, że godłem są dwa lwy. Herb proponuję tutaj jako alternatywę po linii najmniejszego nakładu pracy. 😉
Tym się sugerując po przeczytaniu dyskusji w tym wątku pomyślałem, ze może i u nas takie cacko by się sprawdziło. Założyłem, że Leocja nie potrzebuje milijona związków sportowych - a raczej "towarzyskiego klubu" dla sportowców - korporacjonizm sprzyja adhokratyzmowi ;P W warstwie projektowej wyszło trochę miernie (ale i tka lepiej, niż gdy za FA'jowe różyczki robiły nowobrzeskie łajby xd), ale może kogoś natchnę. Miałem też problem z kolorami, wiec wrzucam dwie wersje ;p