Anastasia Windsachen pisze: ↑16 gru 2022, 21:43
Helwetyk Romański pisze: ↑16 gru 2022, 21:25
Franklin Garamond pisze: ↑16 gru 2022, 21:18
Jaką niby
ważną datą krajową jest boże narodzenie? Jaką niby
ważną datą krajową jest czas na święta? No przepraszam bardzo.
Tutaj już bym się solidnie spierał (o odczucia, wiadomo). Zakaz wyemitowania znaczka świątecznego okresie świąt byłby w mojej ocenie wyjątkowo niezgodny z duchem związku i Pierwszą Dyrektywą. Święta są z mojej perspektywy ważnymi datami krajowymi. Połowa Pollinu organizuje z ich okazji jarmarki.
Ale no jeden znaczek świąteczny wystarczy... Poczta Królewska też miała złożyć wniosek o emisję dwóch znaczków z okazji Świąt i Nowego Roku, ale widząc, że terminy emisyjne są zapchane to odłożyła projekt na rok przyszły by już na początku rezerwować. No ja wiem, że święta, ja wiem, że każdy chce, ale no...
Oczywiście, rozumiem, ale — z tych samych zresztą, co wyżej, powodów — się z tym poglądem nie zgadzam. (Jeden znaczek tak, w wymiarze krajowym…).
Naturalnie, nikt nie powinien być kilka razy dziennie, o różnych porach, zaciągany do kas związku po to, aby pobrać znaczek — dlatego wszystkie bez wyjątku wielokrotne emisje mają te same godziny. Ale, na Matkę Prokrastynację, gdyby nawet każda z dwudziestu sześciu poczt krajowych wyemitowała znaczki wigilijno-bożonarodzeniowe, to przecież skutkiem byłoby przede wszystkim to, że mielibyśmy bogate świąteczne kolekcje i piękny zaczyn do dyskusji o tym, czyj znaczek świąteczny jest najbardziej urokliwy.
Chyba wszystkie bez wyjątku realne poczty co roku emitują znaczki świąteczne. I to jest dobre i piękne.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com