„2 dni w Sztumie” [poza tematem]

Filateliści wszystkich krajów, wymieniajcie się!
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Administracja ŚZF: instrukcja

Post autor: Ludwik Tomović »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ja za to gdzieś słyszałem że Michał Lubomirski - Lisiewicz jest podobno klonem kogoś z Rotrii....

Nie mam pewności, ale coś może być na rzeczy.

Ponieważ robi się tu offtop, proszę potem admina o wydzielenie wątku, żeby tutaj nie śmiecić.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika
Miguel de Catalan Stempel
Przybysz
Kontakt:

Post autor: Miguel de Catalan »

Ludwik Tomović pisze:
28 lut 2021, 23:22
Ja za to gdzieś słyszałem że Michał Lubomirski - Lisiewicz jest podobno klonem kogoś z Rotrii....

Ponieważ robi się tu offtop, proszę potem admina o wydzielenie wątku, żeby tutaj nie śmiecić.
Cos może być na rzeczy... 😁😂 Jednak mogę zaręczyć iż znam osobiście Michała i raczej nie jest klonem.
/-/ Miguel Jorge de Catalan OSI
Presidente de la Generalidad
Príncipe de Scarlaña
Obispo de Lviv

Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski-Lisewicz Stempel
Rzeczpospolita Obojga Narodów

Post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Ludwik Tomović pisze:
28 lut 2021, 23:22

Wniosek o przeniesienie wątku popieram. Nasza rozmowa zajmuje wątek administracyjny.

Co do osoby pana Mkbewe Czarnieckiego, tak uważa prezydent Suderlandu, bp Stanisław Dmowski. Jednak faktycznie, dowodów na to nie mam, jedynie pewne poszlaki.

Nie powinienem był pisać ponoć. Nie wiem, jak to do końca jest. Są jednak osoby, które tak twierdzą - ja nie jestem przekonany.

Tego króla-seniora nie oskarżam o to, jednak widząc pewne przesłanki, nie wykluczam możliwości, że tak jest naprawdę.

Jeżeli przesadziłem i dopuściłem się obmowy, to przepraszam. Nie chcę nikogo bezpodstawnie oskarżać.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze:
28 lut 2021, 23:34
Jednak faktycznie, dowodów na to nie mam, jedynie pewne poszlaki.

Nie powinienem był pisać ponoć. Nie wiem, jak to do końca jest. Są jednak osoby, które tak twierdzą - ja nie jestem przekonany.

Tego króla-seniora nie oskarżam o to, jednak widząc pewne przesłanki, nie wykluczam możliwości, że tak jest naprawdę.

Jeżeli przesadziłem i dopuściłem się obmowy, to przepraszam. Nie chcę nikogo bezpodstawnie oskarżać.
W tym samym poście dopuszczać się obmowy i za nią przepraszać, potraktuję to jako refleksję ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/

Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika

Ludwik Tomović pisze:
28 lut 2021, 23:38
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze:
28 lut 2021, 23:34
Jednak faktycznie, dowodów na to nie mam, jedynie pewne poszlaki.

W tym samym poście dopuszczać się obmowy i za nią przepraszać, potraktuję to jako refleksję ;)
Czy jest tu obmowa? Nie oskarżam o to. Ja tylko nie wykluczam, że tak jest. A pewne przesłanki widzę. Jest też jedna przesłanka przeciwna.
Stolnik podlaski
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

A ja też nie wykluczam że Michał Lubomirski - Lisiewicz jest podobno klonem kogoś z Rotrii.

Nie oskarżam, jedynie nie wykluczam, to przecież nie obmowa.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/

Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika

Racja, było to oskarżenie bez udowodnienia. Odwołuję to oskarżenie. Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony.

Zatem mogę stwierdzić tylko takie rzeczy:
1. Jest osoba lub osoby, które uważają to za prawdę.
2. Pan Mkbewe Czarniecki jest nazywany przez JCM Joannę Izabellę naszym kolegą.
https://forum.uniapanstw.pl/post/4503
Może to oznaczać albo faktycznego kolegę, albo po prostu jest to zwrot wyrażający jakąś sympatię czy raczej pozytywny stosunek wobec tego człowieka.
3. Także król-senior interesuje się sprawą, jaka toczyła się w Sarmacji.
4. Król Aleksander wyraził chęć pomocy prawnej panu Mkbewe Czarnieckiemu.
5. Pan Mkbewe Czarniecki i król-senior mają podobne poglądy antyklerykalne.
6. Król-senior na Discordzie stwierdził żartobliwie, że S. Dmowski tak twierdzi, a on mu wierzy. Może to oznaczać, że to niekoniecznie prawda.

Wyżej przedstawione fakty mogą coś oznaczać, ale nie muszą. Mam nadzieję, że wszystkie przedstawiłem zgodnie z prawdą.

Nie wiem, kim jest pan Mkbewe Czarniecki. Nie zakładam tu niczego. Nie mam dostatecznych dowodów. Nie wiem, kto to w istocie jest.

Teraz, analizując Discorda UPN, dochodzę do wniosku, że władze UPN nie znają tożsamości pana Mkbewe Czarnieckiego.

Nie widzę zatem dowodów na to. Jeśli ktoś coś znajdzie, to co innego. Ja jednak obecnie nie jestem przekonany co do tego. Nie mam decydujących dowodów. Dlatego nie mogę publicznie oskarżyć o to nikogo. Mogę tylko rozważać fakty.
Stolnik podlaski
Awatar użytkownika
Joanna Izabela
Cesarstwo Teutonii

Post autor: Joanna Izabela »

Tak samo jak czasem nazywam ludzi z Baridasu "Misiakami", a raczej nie mają futra. ;D
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Joanna Izabela pisze:
01 mar 2021, 0:58
Tak samo jak czasem nazywam ludzi z Baridasu "Misiakami", a raczej nie mają futra. ;D
Ani nie są eksksiężmi :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/

Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel
Królestwo Santery

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Halabanacha pisze:
28 lut 2021, 21:06
Bruno, wstawaj, zesrałeś się i śmierdzi...
Typowe dla ludzi. którzy nie maja nic ciekawego do powiedzenia. Pozostają ataki na Kościół Katolicki, wulgaryzmy i tego typu wypowiedzi. Żałosne.

Teraz względem zaistniałego faktu. Nie interesuje mnie konflikt Dreamland - Sarmacja. Nie darzę szczególną sympatią Państwa Kościelnego Rotria i poczynań niektórych kapłanów tegoż. Natomiast wykorzystanie obrazu który znieważa wizerunek Matki Bożej już tak. Wiele osób które się tu wypowiedziały próbuje usprawiedliwiać to pseudo dzieło. Proszę jednak przez chwilę się zastanowić że zrobiono to dla zabawy, bo nic innego tu nie robimy. Ale pomijając już ten fakt, gdzie jest tolerancja i wzajemny szacunek ? Czyżby ona miała działać tylko w jedną stronę ? Uczucia katolików można deptać na każdym kroku, znieważać wizerunki i symbole wiary katolickiej, zaś w drugą stronę nie wolno powiedzieć złego słowa, bo to objaw braku tolerancji. Wszystko zaś tłumaczy się wolnością sława i wypowiedzi artystycznej. Kupa frazesów.

Tolerancja to tolerancja we wszystkich kierunkach. Nie muszę z czymś lub kimś się utożsamiać, ale toleruję bo są. Nie obrażam, nie wyzywam. Nie piętnuje kogoś za to że ma inne poglądy lub jest innej orientacji seksualnej. Nie jestem członkiem partii X nie chodzę na ich zebrania i wiece. Nie jestem katolikiem nie wbijam się do kościoła by zakłócać msze i demolować świątynie.

Bulwersujące jest to, że tu do świata państw wirtualnych przenosi się na siłę i próbuje wszystkich uszczęśliwić takim pojmowaniem tolerancji w jedna stronę, a co gorsza usprawiedliwiać takie działania zamiast je zwalczać.
(-) Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek
Awatar użytkownika
Jezus Ipanienko Stempel
Przybysz
Kontakt:

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Jezus Ipanienko »

Bruno Petrowicz Catalan pisze:
01 mar 2021, 7:33
Halabanacha pisze:
28 lut 2021, 21:06
Bruno, wstawaj, zesrałeś się i śmierdzi...
Typowe dla ludzi. którzy nie maja nic ciekawego do powiedzenia. Pozostają ataki na Kościół Katolicki, wulgaryzmy i tego typu wypowiedzi. Żałosne.
Możesz mi powiedzieć, który konkretnie fragment wypowiedzi "Bruno, wstawaj, zesrałeś się i śmierdzi..." to atak na KK?
Ýezus İpanýenko, Krakozə Aútəz İßtrana Raß'señ
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
Zablokowany

Wróć do „Światowy Związek Filatelistyczny”