Mówiono o Tobie, to wystarczy :P
Tymczasem relacji część czwarta:
Jedziemy dalej!
19:37 „Będzie remis, będzie remis” – Leszek Karakachanow, komentarz do I połowy meczu Kasztelan-Czarni zakończonej bezbramkowym remisem.
19:39 „Kurwa, to są jakieś jaja! Ten mecz jest ustawiony!”. O ile z pierwszym zdaniem się zgodzę, o tyle z drugim absolutnie nie. Wszystko było fair! Wcale sędzia nie dostał łapówki...
19:45 O TAKI KOMENTARZ MECZOWY NIC NIE ROBIŁEM. Ostatecznie dział transmisji spotkań SLP pokazał dwa mecze: Telewizorków z Krasnoludami (0:0) i Kasztelana z Czarnymi. PIERWSZY WPIERDZIEL CZARNYCH W TYM SEZONIE STAŁ SIĘ FAKTEM!!! 2:1!
20:07 Odbyły się uroczystości podpisania traktatów (dokumenty znajdują się już na forach Leocji i Edelweiss). W międzyczasie zjazd opuściła Osoba Spoza Mikronacji - dziękujemy za przybycie! Coś czuję, że niedługo pocieszy się tym mianem...
20:11 Wręczenie prezentów dla Namiestników - nasza kamera zarejestrowała jeden z nich!

20:20 Trwa odśpiewanie hymnów Edelweiss i Osieka. Nie bez zgrzytów, ale trwa! (Relacja dźwiękowa już na forum).
ok. 20:25 Wzniesiono toast. O dziwo, na moją część. Nie wiem, czym zasłużyłem, ale wzruszon wielce. Większą część roboty mimo wszystko IMHO zrobił Oswald :P
20:35 Bez najlepszego zjazdowego utworu po prostu NIE MOŻE być zjazdu!
Hewret przerżnął cały skarb swojego państwa, bo wygrałem, tak, wygrałem!!!!! mecz w SLP przeciwko liderowi ligi! Alfred przerżnął 10 tysięcy palatynów, a wygrał chyba tylko Filip I Gryf (jak widać po wynikach zakładów opublikowanych na forum, niezbyt dobrze zapamiętałem zwycięzców).
20:44 - Ilu mikronautów jest potrzebnych do obsługi grilla?
- Siedmiu!
21:20 Dyskusje na sprawy wszelakie. Na grillu różnorakie gatunki mięsa z najlepszych leockich i edelwajskich łąk i chlewni.
21:34 O cholera, mowa o cmentarzach i grobach. Trochę creepy.
21:51 Szukam Hewreta, bo mam sprawę. Hewret kroi kiełbaski. Sprawa może poczekać. Jeszcze nie odjeżdżamy.
Sprawy nie udało się rozwiązać z braku materiałów dowodowych. Myślałem, że zrobił zdjęcie podczas transmisji meczu, bo widziałem jego aparat skierowany na laptopa, ale jednak nie. A szkoda, bo widok był wandny.
22:22 Co warto zobaczyć na wschodzie, zachodzie i w kinie? Debata Alfreda i Alphonse'a.
22:27 Piłka nożna ponad wszystko! Kto, z kim, przeciwko komu? Klub kibiców niższych lig właśnie się utworzył!
22:44 "Chcesz papierosa?"
"Nie, dziękuję."
"Na pewno?"
"A skoro dają..."
22:49 Zaprzeczam stwierdzeniu, że wszyscy mikronauci muszą studiować prawo. Nie muszą.
23:16 Opuszcza nas twórca Grupy Artystycznej Śnięty Leszcz. Do zobaczenia na kolejnym zjeździe!
NIEDZIELA
0:00 Perspektywy rozwojowe Księstwa Sarmacji na najbliższe lata - owocna debata z kontrkandydatem na posła, Kanclerzem Księstwa Sarmacji, Filipem I Gryfem i byłym kandydatem na posła, Alfredem.
0:02 który silnik forum jest lepszy: phpBB czy MyBB?
0:30 Sarmacka para książęca pozdrawia z Podhala. Szkoda że nie z Torunia, ale nigdy nie jest za późno!
0:48 Zmarnowaliśmy z Alfredem pół godziny po to, by stwierdzić, że pewne problemy z jego aplikacjami w Sarmacji chyba mają źródło w jego kodzie. Na innych jakoś nie możemy tego zreprodukować.
1:06 Do tej chwili wciąż jeszcze wytrwało 13 osób. Wydaje mi się, że wczoraj o tej porze było nas mniej.
1:20 Alfred bardzo mocno troszczy się o pióro i kałamarz Piwskiego.
1:32 Niektórzy piją dopiero ósme piwo, a niektórzy nie ruszyli przez cały zjazd ani grama alkoholu. Nie narzekam, po prostu stwierdzam fakt.
1:37 Definitywnie tematy godne omówienia po 23. Tego na publiczne forum wywlekać nie będę, ale ma to związek z tematem unii sarmacko-wandejskich.
Po lewej stronie ożywiona rozmowa Namiestników, Leszka Karakachanowa Seniora i Piwskiego (cholera, ma gadane! Jeden z Namiestników nie mógł się powstrzymać od śmiechu po jego bardzo głębokich dygresjach), po prawej zaś chaotyczna konwersacja trzech Lumeryjczykow, mandragora Pupki i przedstawicieli rodu Hippogriffów. Trudno rozumieć obie dyskusje naraz, zwłaszcza o takiej porze.
1:42 Po lewej gadają o jakichś sprawach kościelnych, po prawej trudno powiedzieć.
1:55 Ważna deklaracja mandragora Pupki: on w końcu kiedyś skończy tę swoją mapkę!
2:02 Wystarczy na dziś. Ostatkiem sił docieram do domku i lecę spać. Za dwie godziny odjeżdża Piwski. Szkoda!