To akurat wynika z prawa podaży-popytu. A mówiąc brutalniej: w cenie namiotu nie ma Marriottu.Karolina von Lichtenstein pisze: ↑03 gru 2021, 20:16Ja trochę wątpiłam w ten mit „leniwej młodzieży”, dopóki nie zobaczyłam, jakie u mnie są problemy w pracy ze znalezieniem kreatywnych, zaangażowanych ludzi, których odpowiedzialność za to, co robią, nie kończyłaby się wraz z wysłaniem emaila z plikiem. To tak na marginesie.
Estymat aktywności polskich mikronacji
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
(-) Aleksander, r.s.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Księstwo Sarmacji po raz pierwszy, odkąd sięgam pamięcią (zastrzeżenie numer jeden) poza podium w Instytucie Statystyk Międzynarodowych. Zastrzeżenie numer dwa jest takie, że i tak posiada największą liczbę unikalnych uczestników. Zastrzeżenie numer trzy jest wreszcie takie, że jako jedyna mikronacja posiada rozwinięty serwis internetowy, w którym przejawia się się spora część aktywności publicznej. Mimo powyższych zastrzeżeń uznałem, że warto podzielić się tą informacją.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
Taka myśl z tyłu głowy - a jakby tak wykreślić wykresy liczby aktywnych osób i aktywnych tylko z uwzględnieniem kraju pierwszej preferencji?
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Ja dopytam, bo poniedziałek i mózg jeszcze zyje piątkowym wieczorem: czyli dwa wykresy, jeden obejmujący wszystkich aktywnych, a drugi uwzględniający kraj "macierzysty"?Franklin Garamond pisze: ↑20 gru 2021, 15:17Taka myśl z tyłu głowy - a jakby tak wykreślić wykresy liczby aktywnych osób i aktywnych tylko z uwzględnieniem kraju pierwszej preferencji?
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Dołączając się do poniedziałkowych wrażeń @Oswald Baskerville, jak mielibyśmy ustalić kraj pierwszej preferencji? Po liczbie zamieszczonych wiadomości, przy założeniu, że ustalenie tożsamości wymaga dodatkowo powiązania kont ze Stempla? (ISM sam z siebie nie wie, że leocki Helwetyk-2 jest tożsamy z bialeńskim Helwetykiem-224).Franklin Garamond pisze: ↑20 gru 2021, 15:17Taka myśl z tyłu głowy - a jakby tak wykreślić wykresy liczby aktywnych osób i aktywnych tylko z uwzględnieniem kraju pierwszej preferencji?
Wykonalne jest, ale do realizacji nie przyjmę w żadnym dającym się określić czasie. Żadnych nowych (większych) frontów do chwili zamknięcia trwających, a to mi się wydaje „większe”…
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Nie wiem, czy to nie nazbyt odważna propozycja, ale może na zasadzie preferencji? :) Raz na 30 dni można zmienić kraj macierzysty w panelu paszportu.Helwetyk Romański pisze: ↑20 gru 2021, 15:47Dołączając się do poniedziałkowych wrażeń @Oswald Baskerville, jak mielibyśmy ustalić kraj pierwszej preferencji?
Do reszty się nie odnoszę, bo się guano znam. Ale wpiszę temat na listę zadań.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

To jeszcze doszłaby zmiana w Stemplu. Nie idźmy tą drogą… 😉Oswald Baskerville pisze: ↑20 gru 2021, 15:54Nie wiem, czy to nie nazbyt odważna propozycja, ale może na zasadzie preferencji? :) Raz na 30 dni można zmienić kraj macierzysty w panelu paszportu.Helwetyk Romański pisze: ↑20 gru 2021, 15:47Dołączając się do poniedziałkowych wrażeń @Oswald Baskerville, jak mielibyśmy ustalić kraj pierwszej preferencji?
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Po aktywności, oczywiście. Skoro wypowiadamy się gdzieś najczęściej, to chyba jest krajem pierwszej preferencji.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Hmm.... Akurat w moim przypadku, z urzędu niekoniecznie...natomiast sam już nie wiem czym może być "moja pierwsza preferencja"...Franklin Garamond pisze: ↑20 gru 2021, 16:55Po aktywności, oczywiście. Skoro wypowiadamy się gdzieś najczęściej, to chyba jest krajem pierwszej preferencji.
To jednak ma być miarodajna metryka, która pokaże ile dany kraj ma w czasie aktywnych uczestników życia publicznego i ilu z nich jest raczej na stałe w danym kraju. Wiadomo, że nie będzie to pozbawione błędów, bo są ludzie, którzy na stałe działają w wielu krajach. Niemniej da to dość wyraźny pogląd na trend obecności w mikroświecie, no i nie wymaga nic ponad zbudowanie kwerendy i wykorzystanie istniejących już danych.
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
W przeliczeniu na czerep są szóści.Helwetyk Romański pisze: ↑20 gru 2021, 13:58Księstwo Sarmacji po raz pierwszy, odkąd sięgam pamięcią (zastrzeżenie numer jeden) poza podium w Instytucie Statystyk Międzynarodowych. Zastrzeżenie numer dwa jest takie, że i tak posiada największą liczbę unikalnych uczestników. Zastrzeżenie numer trzy jest wreszcie takie, że jako jedyna mikronacja posiada rozwinięty serwis internetowy, w którym przejawia się się spora część aktywności publicznej. Mimo powyższych zastrzeżeń uznałem, że warto podzielić się tą informacją.
Bardzo miło to czytać. ;PHeinz-Werner Grüner pisze: ↑20 gru 2021, 19:34natomiast sam już nie wiem czym może być "moja pierwsza preferencja"...