W sumie ta gwiazda pierwotnie była zaplanowana dla formacji pozamiejskich czyli tych planowanych przeze mnie "plutonów terenowych", które mają działać na pozamiejskich, czyli w zasadzie na większości obszaru Wyspy... poruszają się na wozach terenowych i są umundurowani trochę na "bojowo".Helwetyk Romański pisze: ↑07 lis 2020, 10:35Przyznam, że ten symbol kojarzy mi się jednoznacznie z działaniami bojowymi. Pod kątem funkcji policyjnych poszedłbym w kierunku czegoś „pokojowego”.
Też sądzę, że dla żandarmów z komendy miasta Nowy Brzeg (miejsca formacja policyjna), komend portu morskiego i portu lotniczego (też pełniący funkcję typowych policjantów oraz w porcie i na lotnisku) powinien być inny znak. Tylko, że jakoś nie mam pomysłu... co to miałby by być za znak graficzny. Kombinowałem "paragraf", ale chyba nie tędy droga. A może jednak to ja jestem w błędzie i paragraf byłby dobry? Co sądzicie? Może macie jakieś pomysły dla "miejskich policjantów"?

Inna koncepcja to oddzielne dla miasta, portu morskiego (w tym przypadku dla straży wybrzeża trzeba będzie wymyślić inną) i portu lotniczego:

Osobiście wolałbym mniej czyli jeden dla tych zbrojnych "terenowych", a drugi dla tych pełniących rolę typowych policjantów, ale czekam na Wasze pomysły.