Ani tym bardziej opryszczki!Karolina von Lichtenstein pisze: ↑15 gru 2021, 14:04Nie potwierdzam, nie zaprzeczam, mam nadzieję, że mnie jakieś podejrzane opryszki nie nawiedzą w nocy.
Mikronacje uznawane przez Palatynat Leocji
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
- Helwetyk Romański • Stempel
Strona 3, August IV, czy jeszcze wcześniej…?Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑15 gru 2021, 15:30Czytałem różne rzeczy o tożsamości xięcia Augusta, który Rzeczpospolitą zakładał, ale w sumie wprost się nie dowiedziałem, kto to jest konkretniej i na pewno.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Ja Was bardzo proszę… Nie wiem, co gorsze :|Franklin Garamond pisze: ↑15 gru 2021, 15:42Ani tym bardziej opryszczki!Karolina von Lichtenstein pisze: ↑15 gru 2021, 14:04Nie potwierdzam, nie zaprzeczam, mam nadzieję, że mnie jakieś podejrzane opryszki nie nawiedzą w nocy.
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Opryszki z opryszczką.Karolina von Lichtenstein pisze: ↑15 gru 2021, 16:22Ja Was bardzo proszę… Nie wiem, co gorsze :|Franklin Garamond pisze: ↑15 gru 2021, 15:42Ani tym bardziej opryszczki!Karolina von Lichtenstein pisze: ↑15 gru 2021, 14:04Nie potwierdzam, nie zaprzeczam, mam nadzieję, że mnie jakieś podejrzane opryszki nie nawiedzą w nocy.
(No regrets).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Chodzi mi właśnie o króla Augusta IV. Wydaje mi się, że to jest ta sama osoba co później król August Ludwik II i książę August Medycejski, który jakiś czas temu się u nas pojawił żyw. Jeśli coś mylę, to niech mnie ktoś poprawi, jeśli ktoś wie, że źle piszę.Helwetyk Romański pisze: ↑15 gru 2021, 16:02Strona 3, August IV, czy jeszcze wcześniej…?Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑15 gru 2021, 15:30Czytałem różne rzeczy o tożsamości xięcia Augusta, który Rzeczpospolitą zakładał, ale w sumie wprost się nie dowiedziałem, kto to jest konkretniej i na pewno.
Ale czy to jednocześnie diuk ik Lihtenštán? Być może tak.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Dyplomatyczny konflikt bialeńsko-muratycki wchodzi w kolejną fazę.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Ametyst Faradobus • Stempel
- Przybysz
Nienawidzimy Muratyki niczym Jehowa czarodzieja Gotarda.
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Salvador Estela Sonnero pisze:Mały przedruk z KS:
1) @Alfred Fabian von Tehen-Dżek obecnie Król Winkulii uniewinniony. Wyrok jest nieprawomocny.
Tło (lekko koloryzowane): Wspomniany Alfred uczepił się miłościwie nadzorującego Prefekta, że rzuca banami na prawo i lewo, dlatego Prefekt oskarżył go o wywieranie bezprawnego wpływu i pomówienie. Doprowadziło to do skiśnięcia jednego z zasłużonych diuków, który na poprawę swojego PH otrzymał karę porządkową. Sprawa ta jest tak kłopotliwa, a może żenująca, że została utajniona. Ponadto spowodowała wylew biurokratyczny w postaci sprawy ustrojowej i fali aktów oskarżeń albo aktów odstąpienia od oskarżenia. Nawet studenci prawa łapią się za głowę i pytają, po co sobie tak komplikować życie w zabawie internetowej. Do rzeczonej sprawy wyznaczono fantastyczną czwórkę ATK, dzięki czemu wyrok zostanie wydany pewnie nie szybciej niż po 2 miesiącach.
2) Diuk de Zaym ponownie próbuje rozbudzić sarmacką politykę
Diuk wyraził ubolewanie, że ichniejsza ordynacja jest rozporządzeniem z mocą ustawy, a nie ustawą, dlatego zachęcił obecnego Panującego do złamania prawa i jego zmiany (takie rozporządzenie można wprowadzić/zmieniać, w czasie stanu wyjątkowego, do którego nie ma teraz podstaw). Postuluje on wprowadzenie wymogu istnienia partii politycznych oraz blokadę możliwości kandydowania bez poparcia partii politycznych. Kontrolę nad ich rejestracją ma mieć Kanclerz ... Należy jednak Diuka przede wszystkim pochwalić za przedstawienie konkretu. 4 dni temu pojawił się bowiem artykuł o podobnej tematyce, w charakterystycznej dla Diuka oprawie narracyjnej.
(Przedruk z Bialenii, źródło: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/show ... 5#pid28985).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Ludwik Tomović pisze:Dziękując bardzo Konfederacji Sclavińskiej za ponad 3 lata gościny i wsparcia, deklaruję jednocześnie, że z dniem 6 stycznia 2022 r. godz. 00:00 ogłaszam opuszczenie przez Federację Slawonii forum Konfederacji Sclavińskiej.
Wsparcie udzielone przez Sclavinię w trudnym czasie nie zostanie nigdy zapomniane, ale przyszedł czas, w którym chciałbym kształtować Slawonię w inny sposób. Chciałbym jednocześnie zaznaczyć, że nie jest to w żaden sposób wrogo wymierzone czy to w Sclavinię, czy w inne państwa Unii. Mam nadzieję że uda się nam utrzymać dobre stosunki.
Przejawem pokojowego pożegnania niech będzie pożegnalny festyn, który odbędzie się 5 stycznia 2022 r.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH