Wgl to odwiedzenie pustkowi i zawezwanie tam dawnych weteranów kompasu to był strzał w dziesiątkę... Dopiero co wróciłem do Osieka z Angemontu, a już Hantik z Trypolisu u nas założył dziś butik i zakład krawiecki, przy "placu senackim". Jak tak dalej pójdzie to nie tyle przebuduję Osiek cegła po cegle do Hasselandu, tylko dołączymy do Królestwa Kompas v3 xDJoahim von Ribertrop pisze: ↑27 lis 2022, 22:58Teoria podpowiada, że w końcu się udało. Praktyka jednak jeszcze tego nie zweryfikowała, bo próba testu zakończyła się taką zwiechą komputra, że aż musiałem go wyłączyć, a ja naprawdę nienawidzę wyłączać komputra.
Ale jak już wrócę z Dresden to obiecuję sprawdzić czy działa!
Instytut Kultury Osieckiej
Piwski Sroczyński
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
To Wasze pisanie szyfrem… Czytelnicy żądają co najmniej przypisów z objaśnieniami!
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Albo wskazówki, w którym sklepie z kompasami można znaleźć pomoc. xDHelwetyk Romański pisze: ↑27 lis 2022, 23:04To Wasze pisanie szyfrem… Czytelnicy żądają co najmniej przypisów z objaśnieniami!
Kryptografia na wyższym poziomie. Trzeba zwołać Mariana, Jerzego i Henryka 😂Helwetyk Romański pisze: ↑27 lis 2022, 23:04To Wasze pisanie szyfrem… Czytelnicy żądają co najmniej przypisów z objaśnieniami!
/-/Sophie Susanne Cargalho
Już już... przepraszam 😂. Osiek powstał w ramach projektu minecraft4politics. W ramach każdej z czterech edycji projektu, gracze lądowali na ograniczonej przestrzennie mapie podzielonej pomiędzy ćwiartki (mające odpowiadać ćwiartkom kompasu politycznego). To było bardzo intensywne doświadczenie, wojny, piękne miasta (lub slamsowiska), obrady parlamentów z płomiennymi discordowymi mowami. No i z @Joahim von Ribertrop razem mieliśmy przyjemność w tym uczestniczyć. Tylko, że w innych państwach.Ignats ik Ruth pisze: ↑27 lis 2022, 23:08Albo wskazówki, w którym sklepie z kompasami można znaleźć pomoc. xDHelwetyk Romański pisze: ↑27 lis 2022, 23:04To Wasze pisanie szyfrem… Czytelnicy żądają co najmniej przypisów z objaśnieniami!
I teraz taka skromna osoba jak ja postanowiła postawić zapis z 3 edycji m4p na maszynie znajomego, który zresztą pisze teraz ten system bankowy dla Osieka. I udało się nam zgromadzić sporo ludzi, jutro pewnie wyjdą pierwsze numery wskrzeszonych gazet. Już ludzie budują, wyposażają budynki, które stały puste od niemal roku.
Na sarmackim forum nawet napisałem posta "powrót na stare śmieci?" wtedy jeszcze wahałem się, czy ładnie przenieść narracyjnie Osiek do Hasselandu cegła po cegle, czy po prostu włączyć go wraz z ziemią i grobami naszych przyjaciół. Teraz zdaje się wygrywać druga opcja. Niestety geografia wszechkompasu jest tak absurdalne, że nie wiem jak to dodamy na mapy v-świata... ale teraz mamy w planach się dobrze bawić a nie uzasadnić jak te klimatyczne działają xD
Piwski Sroczyński
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Będzie okazja wyciągnąć z szuflady legitymację inż. mag.!
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Wszechkompas 3ed to jest niewielki obszar, jakieś 5kmx5k (jeśli liczyć minecraftową kratkę za 1 metr), gdyby nie to, że na tym obszarze są wszelkie możliwe klimaty, to już dawno poprosiłbym słynnych leockich kartografów, żeby to gdzieś malnęli.Ignats ik Ruth pisze: ↑27 lis 2022, 23:14Ale nam się robi transplanetarny crossover. :D
(Dziękuję za pomoc). xD
Piwski Sroczyński
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Wszechkompas jest literalnie kwadratem. Kwadrat to ja i odręcznie na mapie umiem narysować XD
W Polinie strefy klimatyczne są tak popierdyczone, że bym się tym chyba nie przejmował. Przynajmniej póki nie ma ustaleń kartograficznych. :D
No ale przecież są na nim morza, rzeki itd...Joahim von Ribertrop pisze: ↑27 lis 2022, 23:17Wszechkompas jest literalnie kwadratem. Kwadrat to ja i odręcznie na mapie umiem narysować XD
Piwski Sroczyński