Paszporty / Książeczki wojskowe

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel

Post autor: Piotr Romanow »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

A tam od razu Breżniewem. W Bialenii był kiedyś system baretek, który był bardzo fajny, bo najeżdżając na poszczególną baretkę można było się dowiedzieć za co ją otrzymał dany obywatel. Fajne są też rangi pokazujące, kto czym się zajmuje np. GPL czy Senat, czy cokolwiek, bardzo fajnie to wygląda. ;)
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Hospodar Dehreiny Wschodniej
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

M2.r pisze:
11 gru 2022, 16:22
Ja tam nie jestem wielkim fanem Edelwajskiej polityki doklejania każdemu po 40 różnych ikon pod profilem. Breżniewem nie jestem.
Nie wszystko musi być widoczne przy wypowiedzi. Ostatecznie wygląda to komicznie, gdy wypowiedź ma jedną linijkę, ale ikonki pod zdjęciem rozciągają go na pół strony.
Helwetyk Romański pisze:
11 gru 2022, 15:04
Anastasia Windsachen pisze:
11 gru 2022, 14:52
Tylko jedno to dodać pole, a drugie ułożyć to w taki ładny sposób. Mamy już pola na medale, nie widzę problemu by dodać pole na stopnie, jak w Edelweiss. Tylko to ułożyć w taki no... dowodowy albo książeczkowy sposób
Wtedy już raczej powinniśmy mieć zewnętrzny serwis… Tak daleko idąca zmiana szablonu forum to bilet na onkologię.
Przecież profil nie musi wyglądać jak książeczka, może ją zawierać jako osobną sekcję. Ostatecznie to tylko dane + wyświetlanie. Coś, co i tak by było trzeba przygotować na potrzeby zewnętrznego serwisu, na który nikt by nie zaglądał. Tylko że tutaj dane już w znakomitej większości mamy.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

Franklin Garamond pisze:
11 gru 2022, 18:06
Helwetyk Romański pisze:
Tylko jedno to dodać pole, a drugie ułożyć to w taki ładny sposób. Mamy już pola na medale, nie widzę problemu by dodać pole na stopnie, jak w Edelweiss. Tylko to ułożyć w taki no... dowodowy albo książeczkowy sposób
Wtedy już raczej powinniśmy mieć zewnętrzny serwis… Tak daleko idąca zmiana szablonu forum to bilet na onkologię.
Przecież profil nie musi wyglądać jak książeczka, może ją zawierać jako osobną sekcję. Ostatecznie to tylko dane + wyświetlanie. Coś, co i tak by było trzeba przygotować na potrzeby zewnętrznego serwisu, na który nikt by nie zaglądał. Tylko że tutaj dane już w znakomitej większości mamy.
Jak tylko będziemy mieć taką możliwość, okaże się od razu, że chcemy dodać o wiele więcej danych. (I słusznie).

Co bym proponował, żeby nie skończyło się tradycyjnym wpisem do Wiecznego Planu, to zacząć od dodania nowej sekcji (chyba najlepiej wtyczką, nad podpisem?), wylistować w niej absolutnie wszystko, jedno pod drugim, a dopiero na dalszym etapie skupić się na wyglądzie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Helwetyk Romański pisze:
11 gru 2022, 19:18
Franklin Garamond pisze:
11 gru 2022, 18:06
Helwetyk Romański pisze:
Jak tylko będziemy mieć taką możliwość, okaże się od razu, że chcemy dodać o wiele więcej danych. (I słusznie).

Co bym proponował, żeby nie skończyło się tradycyjnym wpisem do Wiecznego Planu, to zacząć od dodania nowej sekcji (chyba najlepiej wtyczką, nad podpisem?), wylistować w niej absolutnie wszystko, jedno pod drugim, a dopiero na dalszym etapie skupić się na wyglądzie.
W takim razie, co byśmy tam chcieli? Ja bym na pewno dała:
- stopień,
- nr paszportu,
- datę v-urodzenia (ponownie się zastanawiam czy iść w narracyjną, jak to robi Edelweiss w dowodach i ja w aktach GPL),
- kraj pochodzenia,
- miasto,
- nr odznaki lub sama odznaka Żandarmów? (tutaj dopisać zrobienie takowej gwiazdy edytowalnej),
- medale już mamy także je jakoś w to wkomponować,
- stopień już pisałam, ale zastanawiam się czy skoro to miałaby być taka fuzja książeczki wojskowej z dowodem, to czy nie dać tam wpisów o awansach? Coś jak wtyczka do medali i wydarzeń (choć z Waszych opowieści wiem, że to są zabawy z bazą...)
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Z uwagi na fuzję, z mojej strony na pewno adres lub adresy, posiadane dzierżawy, posiadana odznaka osobista. Wspominana w wątku obok grupa krwi. No i hurtem wszystko, co jest w książeczkach KSZ.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel

Post autor: Piotr Romanow »

Ja bym jeszcze dodał taki fajny easter egg w postaci ważności takowej książeczki. W realu (jeszcze jestem posiadaczem starego wzoru) znajduje się strona z ważnością, gdzie przybija się stempelki. Fajnie by to mogło wyglądać. Fotkę podrzucę przy kolejnej możliwej odpowiedzi. ;)
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Hospodar Dehreiny Wschodniej
Awatar użytkownika

Temat leockich dokumentów tożsamości omawiamy od listopada 2019 roku. Poruszają go kolejne pokolenia Leotek i Leotów. Wedle mojej najlepszej wiedzy, podobne dokumenty doczekały się, jak dotąd, realizacji jedynie w Edelweissie (dowody osobiste) i Sarmacji (książeczki wojskowe). Zaawansowane prace koncepcyjne trwają w Osieku. Takie akcenty wspaniale budują klimat miejsca.

Zainspirowany słowami Generallismy zacząłem intensywniej zastanawiać się nad ostatecznym urzeczywistnieniem tego pomysłu. Możemy po prostu stworzyć nasze dokumenty będące odpowiednikami realnych dokumentów, i będzie to dobre i piękne. Od strony technicznej nie ma jednak większego znaczenia to, czy nasze glejty będą posiadały dwie, sześć czy sześćdziesiąt stron. Dlaczego zatem nie pójść o krok dalej i stworzyć coś, co będzie stanowiło wciąż aktualizowaną „sumę leockich doświadczeń”?

Rozwiązanie to ma następujące zalety. Po pierwsze — dokumenty takie będą odwiedzane. Zarówno przez ich posiadaczy, którzy będą chcieli wspomnieć lub przypomnieć sobie swój dotychczasowy dorobek, jak i inne osoby, które będą chciały dowiedzieć się „kto jest kim” w Leocji. Po drugie — będą stanowiły jedno ze źródeł informacji odpowiadających na ponadczasowe pytanie o to, „co mogę robić w mikronacjach”. O, tu masz pustą kartę, może warto ją wypełnić?

Proponuję, abyśmy stworzyli dokumenty, które wyjdą poza znane nam schematy, które w atrakcyjnej — mam nadzieję — formie przekażą wszystkie najważniejsze treści. Na tu i teraz wynotowałem następujące „rozdziały”:
  1. Fotografia wraz z podpisem posiadacza
  2. Dane podstawowe: imię, nazwisko, płeć, data i kraj przybycia na Pollin, data zamieszkania w Leocji, identyfikator w Leocji, identyfikator w Stemplu
  3. Część wojskowa:
    1. mianowanie na stopnie wojskowe
    2. mianowanie na stanowiska wojskowe
    3. urlopy od służby
    4. udzielone urlopy
    5. odbyte szkolenia
    6. udział w manewrach
    7. odznaczenia wojskowe
    8. otrzymane pochwały
    9. otrzymane nagany
    10. ???
  4. Część cywilna:
    1. obywatelstwo
    2. posiadane oznaki: tartany i gmerki
    3. posiadane dzierżawy
    4. drużyny w LPPL
    5. sprawowane funkcje
    6. posiadane samoloty
    7. posiadane samochody
    8. wizyty w kapitanacie (urlopy)
    9. wyniki egzaminów w IEM
    10. udział w akcjach krwiodawstwa i grupa krwi
    11. stopnie i tytuły naukowe w LAN
    12. nagrody i odznaczenia państwowe
    13. meldunki
    14. posiadane przedsiębiorstwa i miejsca zatrudnienia, w tym gazety
    15. posiadane firmy armatorskie
    16. rachunek bankowy w MBP
    17. przynależność do organizacji
    18. zdobyte odznaki krajoznawcze
    19. udział w realnych zjazdach
    20. ???
Czy tych kart jest wiele? Jeszcze jak! Czy warto spróbować? Na pewno nie zaszkodzi. 😉
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

Post autor: Benjamin »

P. I. Ę. K. N. E. Serio, wspaniałe.

A teraz wyobraźcie sobie to jako dokument międzynarodowy w Stemplu...
Benjamin Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek
To ten typ od wszystkich stanowisk, co Fatima się z niego śmieje.
ALFRED FABIAN VON HOHENBURG TEHEN-DŻEK
Awatar użytkownika

https://signaturely.com/online-signature/draw — żeby nie zginęło.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika

Udział w rajdach.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Apolinary Montserrat Stempel
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Kontakt:

Post autor: Apolinary Montserrat »

Helwetyk Romański pisze:
25 sie 2023, 17:03
Temat leockich dokumentów tożsamości omawiamy od listopada 2019 roku. Poruszają go kolejne pokolenia Leotek i Leotów. Wedle mojej najlepszej wiedzy, podobne dokumenty doczekały się, jak dotąd, realizacji jedynie w Edelweissie (dowody osobiste) i Sarmacji (książeczki wojskowe). Zaawansowane prace koncepcyjne trwają w Osieku. Takie akcenty wspaniale budują klimat miejsca.

Zainspirowany słowami Generallismy zacząłem intensywniej zastanawiać się nad ostatecznym urzeczywistnieniem tego pomysłu. Możemy po prostu stworzyć nasze dokumenty będące odpowiednikami realnych dokumentów, i będzie to dobre i piękne. Od strony technicznej nie ma jednak większego znaczenia to, czy nasze glejty będą posiadały dwie, sześć czy sześćdziesiąt stron. Dlaczego zatem nie pójść o krok dalej i stworzyć coś, co będzie stanowiło wciąż aktualizowaną „sumę leockich doświadczeń”?

Rozwiązanie to ma następujące zalety. Po pierwsze — dokumenty takie będą odwiedzane. Zarówno przez ich posiadaczy, którzy będą chcieli wspomnieć lub przypomnieć sobie swój dotychczasowy dorobek, jak i inne osoby, które będą chciały dowiedzieć się „kto jest kim” w Leocji. Po drugie — będą stanowiły jedno ze źródeł informacji odpowiadających na ponadczasowe pytanie o to, „co mogę robić w mikronacjach”. O, tu masz pustą kartę, może warto ją wypełnić?

Proponuję, abyśmy stworzyli dokumenty, które wyjdą poza znane nam schematy, które w atrakcyjnej — mam nadzieję — formie przekażą wszystkie najważniejsze treści. Na tu i teraz wynotowałem następujące „rozdziały”:
  1. Fotografia wraz z podpisem posiadacza
  2. Dane podstawowe: imię, nazwisko, płeć, data i kraj przybycia na Pollin, data zamieszkania w Leocji, identyfikator w Leocji, identyfikator w Stemplu
  3. Część wojskowa:
    1. mianowanie na stopnie wojskowe
    2. mianowanie na stanowiska wojskowe
    3. urlopy od służby
    4. udzielone urlopy
    5. odbyte szkolenia
    6. udział w manewrach
    7. odznaczenia wojskowe
    8. otrzymane pochwały
    9. otrzymane nagany
    10. ???
  4. Część cywilna:
    1. obywatelstwo
    2. posiadane oznaki: tartany i gmerki
    3. posiadane dzierżawy
    4. drużyny w LPPL
    5. sprawowane funkcje
    6. posiadane samoloty
    7. posiadane samochody
    8. wizyty w kapitanacie (urlopy)
    9. wyniki egzaminów w IEM
    10. udział w akcjach krwiodawstwa i grupa krwi
    11. stopnie i tytuły naukowe w LAN
    12. nagrody i odznaczenia państwowe
    13. meldunki
    14. posiadane przedsiębiorstwa i miejsca zatrudnienia, w tym gazety
    15. posiadane firmy armatorskie
    16. rachunek bankowy w MBP
    17. przynależność do organizacji
    18. zdobyte odznaki krajoznawcze
    19. udział w realnych zjazdach
    20. ???
Czy tych kart jest wiele? Jeszcze jak! Czy warto spróbować? Na pewno nie zaszkodzi. 😉
Tyle dobra w jednym miejscu!!! 🤩
Zastanawiam się nad kolejnością - czy najpierw część wojskowa czy nie lepiej po części cywilnej, plus inna kolorystyka, ale to w sumie już szczegóły... 😎

prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji

W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”