5 miesięcy minęło (prawie równo... wyszło średnio po 288 rejsów miesięcznie) i właśnie jest pierwszy "kapitan żeglugi wielkiej"... nastepnych kilku niebawem. 😎Helwetyk Romański pisze: ↑18 lut 2021, 20:14W zasadzie to nie wykombinowałem — ale kapitan żeglugi wielkiej jest zbyt dobrą propozycją, żeby jej po prostu nie wdrożyć. Do zobaczenia za 1441 rejsów. 😉
Kurier Portowy
Kurier Portowy
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Kurier Portowy
Gratulację za wytrwałość. To wręcz niebywałe! No nic nie pozostaje nic innego jak gonić. ;)
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
Kurier Portowy
Dziś nareszcie uzbierałem odpowiednią ilość Palatynów by zarejestrować nowy statek. Nosi on nazwę "Katarzyna", po mojej pierworodnej córce. Hurraaa !!!
- Obywatel honorowy
Kurier Portowy
WKM a jak z potomstwem? Czy zięć się spisuje? Szanuję go strasznie, ale jakiś taki mało "ochoczy" się wydaje. ;)
Co na to sam @Michał F. Lubomirski-Lisewicz ? :)
Co na to sam @Michał F. Lubomirski-Lisewicz ? :)
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Kurier Portowy
W porcie zameldował się nowy statek Anatolego Qwerty, noszący nazwę "Kaharonea" na cześć zatopionej wraz z upadkiem Surmenii stolicy tego kraju, którego młodszy marynarz Andriej Respin był mieszkańcem. Tuź po przybyciu wyruszył on w swoją pierwszą krótką podróż do Bialenii po świeże dostawy tamtejszej ropy.
Kurier Portowy
Bilaeńska Żegluga Morska odbyła do chwili obecnej równo 50 000 rejsów (27.07, g. 6:38) - kolejny powód do świętowania oraz wypłacenia premii marynarzom... 😎
- Zbyszko Gustolúpulo • Stempel
- Obywatel
Kurier Portowy
Podziwiam! :D
My wrocilismy do rejsow niedawno po dlugich wakacjach. Forum zyje, trzeba w koncu zdobyc drugie miejsce!
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Zbyszko Gustolúpulo
🏴☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Kurier Portowy
Nie wiem o co dokładnie chodzi z tą mapą (Leocję przyznam szczerze odwiedzam raz na ruski rok więc zwykle pojęcia nie mam o czym tu rozmawiacie), i wiem że jest ona sprzed kilku miesięcy, i nie wiem czy komuś się to przyda, ale jak patrzę sobie na tą mapę i mapę Voxlandu (która obecnie jest w sumie tylko w mojej głowie) to będzie to Wenecja.
A Norwegland leży na dawnej głównej wyspie Aztec.
A teraz poproszę Złotą Łopatę i Złotego Internet Explorera.
Kurier Portowy
Mom marynarze po prostu nie mieli wakacji... Bialeńska Żegluga Morska pływała bez względu na to czy za 10-minutowy rejs wpadały 2-3 guldeny czy 20, 30, 50, 100 lub jak to bywa obecnie ponownie np. 190 guldenów.Zbyszko Gustolúpulo pisze: ↑27 lip 2021, 14:20My wrocilismy do rejsow niedawno po dlugich wakacjach. Forum zyje, trzeba w koncu zdobyc drugie miejsce!
- Obywatel honorowy
Kurier Portowy
Kurde, szanuje... Ja nie mogę na 9 statek uzbierać...Ronon Dex pisze: ↑27 lip 2021, 18:17Mom marynarze po prostu nie mieli wakacji... Bialeńska Żegluga Morska pływała bez względu na to czy za 10-minutowy rejs wpadały 2-3 guldeny czy 20, 30, 50, 100 lub jak to bywa obecnie ponownie np. 190 guldenów.Zbyszko Gustolúpulo pisze: ↑27 lip 2021, 14:20My wrocilismy do rejsow niedawno po dlugich wakacjach. Forum zyje, trzeba w koncu zdobyc drugie miejsce!