A mogę prosić o krótkie wytłumaczenie o co chodzi z deficytem? :)
i co oznacza w porcie szczęście?
A mogę prosić o krótkie wytłumaczenie o co chodzi z deficytem? :)
Poglądowa lista lektur obowiązkowych to te posty: :DPiotr vel Bocian pisze: ↑23 lis 2021, 17:13A mogę prosić o krótkie wytłumaczenie o co chodzi z deficytem? :)
Nie byłbym sobą, gdybym nie zauważył, że pozycje 2 i 3 zawierają te same informacje (pozycja 2 lepsza, zawiera ich więcej)… Z kolei jeśli chodzi o wydajność portów z punktu 4, to viewtopic.php?p=17101#p17101.Ignats ik Ruth pisze: ↑23 lis 2021, 18:27Poglądowa lista lektur obowiązkowych to te posty:Piotr vel Bocian pisze: ↑23 lis 2021, 17:13A mogę prosić o krótkie wytłumaczenie o co chodzi z deficytem? :)
Rozumiem, że podany wzór na wydajność statku (nie mylić ze stanem technicznym):
Kod: Zaznacz cały
0.125 * floor(log($rejsy, 2))) + 1
Wydajność statku. Pełny wzór na wydajność to:Karolina von Lichtenstein pisze: ↑24 lis 2021, 11:56Przegapiłam ten wzór, dzięki. To ciekawe, czyli wydajność zależy od liczby rejsów, a nie od ich długości. Myślałam, że to bardziej skomplikowane.
Kod: Zaznacz cały
$liczba_jednostek = round(10 * ($port['port_wydajnosc'] / 100) * (StanStatku($statek['statek_stan']) / 100) * Wydajnosc($statek['statek_rejsy']) * ((100+$szczescie_armatora) / 100));No ale przecież wożenie towaru zbije jego cenę, a nie podniesie. Już tu taki jeden był, co woził tylko ropę i ona nonstop kosztowała wt3dy ok. 0,1guldena. ;)Karolina von Lichtenstein pisze: ↑24 lis 2021, 17:35Nurtuje mnie, czy można byłoby wywołać sztuczną podwyżkę cen (tj. nie generowaną przez aktywność w kanałach Leocji) poprzez ciągłe ładowanie wszystkiego w jeden towar. Kto się pisze na mały eksperyment?
Zbije cenę jednego towaru, ale jednocześnie podnosi ceny pozostałych towarów, czy nie?Ignats ik Ruth pisze: ↑24 lis 2021, 18:13No ale przecież wożenie towaru zbije jego cenę, a nie podniesie. Już tu taki jeden był, co woził tylko ropę i ona nonstop kosztowała wt3dy ok. 0,1guldena. ;)Karolina von Lichtenstein pisze: ↑24 lis 2021, 17:35Nurtuje mnie, czy można byłoby wywołać sztuczną podwyżkę cen (tj. nie generowaną przez aktywność w kanałach Leocji) poprzez ciągłe ładowanie wszystkiego w jeden towar. Kto się pisze na mały eksperyment?