Anastasia Windsachen pisze: ↑22 kwie 2022, 0:36
W ostatnich dniach uruchomiłam nową gazetę w Sarmacji czyli właśnie Kuriera Sarmackiego. Dzisiaj z dumą prezentuję Wam pierwszy jego numer z serii Przegląd Polliński, który ma w założeniu być miesięcznikiem. W tym numerze trochę sarmackiego i leockiego podwórka. Życzę miłego czytania!
Zacznę od tego, że w razie zainteresowania z przyjemnością ustawię dla gazety nowy dział na forum!
Ja bym chcial zobaczyc jak prefektura i TK idą w pi****elec
Moglbym orzekac jako sedzia w Trybunale Nowobrzeskim
Uznałbym obie instytucje za organizacje przestępcze
Które popełniły zbrodnie przeciwko rozumowi i godności mikronauty
Poprawiona ortografia przez Redakcję by w oczy nie kuło.
Co tutaj, na Matkę Prokrastynację, było nie tak z ortografią?! Wykroczenie przeciwko polszczyźnie z uwagi na brak polskich znaków, owszem (ale pozostało). Zbrodnia na interpunkcji, jeszcze jak (ale niepoprawiona). Ale w pozostałym zakresie?!oneoneone
Miast tego zobaczyliśmy zarzuty o przejście w stronę autorytaryzmu, utraty demokracji i zagrożenia praw prowincji.
Kibicowałbym. 😍 Tylko… gdzie to zagrożenie? Po lekturze nowej ustawy zasadniczej odniosłem wrażenie, że absolutnie nic nie uległo zmianie; przeciwnie, symbolicznie jeszcze wzmocniono zasadę
samorzondności (nie, to nie literówka).
Nie powiem, wizja takowego spotkania i mnie chodziła po głowie w kontekście ożywienia Zjazdów Sarmacji, choć tutaj raczej myśl była o roku przyszłym.
Z przyjemnością spotkałbym na zjeździe wszystkich naszych przyjaciół z mikroświata…
Anastasia Windsachen pisze: ↑22 kwie 2022, 0:58
Następne wydanie już skonstruuję kompletnie inaczej, za niedogodności przepraszam, podrzucam PDF w razie „W”.
Pomógł przy cytowaniu, dziękuję. 😘
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com