Przegląd Polliński 1/22

Archiwum Przeglądu Pollińskiego/Herolda, protoplasty Radia Mikronacje
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Przegląd Polliński 1/22

Post autor: Anastasia Windsachen »

Szanowni i Szanowne,

W ostatnich dniach uruchomiłam nową gazetę w Sarmacji czyli właśnie Kuriera Sarmackiego. Dzisiaj z dumą prezentuję Wam pierwszy jego numer z serii Przegląd Polliński, który ma w założeniu być miesięcznikiem. W tym numerze trochę sarmackiego i leockiego podwórka. Życzę miłego czytania!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Przegląd Polliński

Post autor: Franklin Garamond »

Zakochałem się w graficznej reprezentacji cytatu! ❤️
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika

Przegląd Polliński

Cóż teraz po publikacji zauważyłam, że momentami trudne do przeczytania mogą być fragmenty. Następne wydanie już skonstruuję kompletnie inaczej, za niedogodności przepraszam, podrzucam PDF w razie "W" - https://kustosz.stempel.org.pl/1148/997 ... 810309.pdf (W środku bonusik)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przegląd Polliński

Franklin Garamond pisze:
22 kwie 2022, 0:53
Zakochałem się w graficznej reprezentacji cytatu! ❤️
Namiestniku, cieszę się, że ta prosta forma sztuki przypadła do gustu hahah
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Przegląd Polliński

Post autor: Oswald Baskerville »

Jeszcze nigdy nie byłem temat nr w jakiejkolwiek prasie, nawet własnej. Łezka się w oku kręci.

Przy okazji, @Helwetyk Romański: popatrz, wszystko pismaki wyciągną, szerszej publice podadzą ;)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Przegląd Polliński

Post autor: Helwetyk Romański »

Anastasia Windsachen pisze:
22 kwie 2022, 0:36
W ostatnich dniach uruchomiłam nową gazetę w Sarmacji czyli właśnie Kuriera Sarmackiego. Dzisiaj z dumą prezentuję Wam pierwszy jego numer z serii Przegląd Polliński, który ma w założeniu być miesięcznikiem. W tym numerze trochę sarmackiego i leockiego podwórka. Życzę miłego czytania!
Zacznę od tego, że w razie zainteresowania z przyjemnością ustawię dla gazety nowy dział na forum!

Ja bym chcial zobaczyc jak prefektura i TK idą w pi****elec
Moglbym orzekac jako sedzia w Trybunale Nowobrzeskim
Uznałbym obie instytucje za organizacje przestępcze
Które popełniły zbrodnie przeciwko rozumowi i godności mikronauty

Poprawiona ortografia przez Redakcję by w oczy nie kuło.
Co tutaj, na Matkę Prokrastynację, było nie tak z ortografią?! Wykroczenie przeciwko polszczyźnie z uwagi na brak polskich znaków, owszem (ale pozostało). Zbrodnia na interpunkcji, jeszcze jak (ale niepoprawiona). Ale w pozostałym zakresie?!oneoneone

Miast tego zobaczyliśmy zarzuty o przejście w stronę autorytaryzmu, utraty demokracji i zagrożenia praw prowincji.
Kibicowałbym. 😍 Tylko… gdzie to zagrożenie? Po lekturze nowej ustawy zasadniczej odniosłem wrażenie, że absolutnie nic nie uległo zmianie; przeciwnie, symbolicznie jeszcze wzmocniono zasadę samorzondności (nie, to nie literówka).

Nie powiem, wizja takowego spotkania i mnie chodziła po głowie w kontekście ożywienia Zjazdów Sarmacji, choć tutaj raczej myśl była o roku przyszłym.
Z przyjemnością spotkałbym na zjeździe wszystkich naszych przyjaciół z mikroświata…

22 kwie 2022, 0:58
Następne wydanie już skonstruuję kompletnie inaczej, za niedogodności przepraszam, podrzucam PDF w razie „W”.
Pomógł przy cytowaniu, dziękuję. 😘
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika

Przegląd Polliński

Helwetyk Romański pisze:
22 kwie 2022, 10:02
Zacznę od tego, że w razie zainteresowania z przyjemnością ustawię dla gazety nowy dział na forum!
Dlaczego by nie? Do urzędów też się przejdę by jakąś działeczkę dla siedziby lokalnego oddziału plus siebie skombinować.
Co tutaj, na Matkę Prokrastynację, było nie tak z ortografią?! Wykroczenie przeciwko polszczyźnie z uwagi na brak polskich znaków, owszem (ale pozostało). Zbrodnia na interpunkcji, jeszcze jak (ale niepoprawiona). Ale w pozostałym zakresie?!oneoneone
Ano to wykroczenie przeciwko polszczyźnie chociaż widzę, że dokumenty Google oszukały mnie podczas nanoszenia poprawek, co do interpunkcji - przemilczę ten fakt, po pewnych godzinach i profilu klasowym ludzie mają dość języka polskiego. ALE przy następnych wydaniach się poprawię!
Kibicowałbym. 😍 Tylko… gdzie to zagrożenie? Po lekturze nowej ustawy zasadniczej odniosłem wrażenie, że absolutnie nic nie uległo zmianie; przeciwnie, symbolicznie jeszcze wzmocniono zasadę samorzondności (nie, to nie literówka).
Sarmaci też tego zagrożenia nie widzą. Być może nam wszystkim umyka jakiś szerszy obraz? Albo lepsze okulary do czytania trzeba kupić? Papierosom powiedzieć w końcu "nie" bo przez to wzrok nam szwankuje... Nie wiem, nie wiem.
Z przyjemnością spotkałbym na zjeździe wszystkich naszych przyjaciół z mikroświata…
Ahhh ten rok mi tak średnio pasuje bo trzeba ogarniać nowy rozdział w realu, ale na następny czy to w Leocji, czy Sarmacji - na pewno!
Pomógł przy cytowaniu, dziękuję. 😘
A może następny też w PDF? A może coś w bbcode? Nie powiem, siedząc dzisiaj i przerabiając arkusz z WOSu myślałam nad stroną dla Kuriera... gdzieś nawet projekt z odległych czasów mi leżśy...
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika

Przegląd Polliński

Oswald Baskerville pisze:
22 kwie 2022, 8:33
Jeszcze nigdy nie byłem temat nr w jakiejkolwiek prasie, nawet własnej. Łezka się w oku kręci.

Przy okazji, @Helwetyk Romański: popatrz, wszystko pismaki wyciągną, szerszej publice podadzą ;)
Nie bez powodu mówi się, że zło nie śpi i oczu nie zamyka... 😄
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Przegląd Polliński

Post autor: Helwetyk Romański »

22 kwie 2022, 11:53
Helwetyk Romański pisze:
22 kwie 2022, 10:02
Dlaczego by nie? Do urzędów też się przejdę by jakąś działeczkę dla siedziby lokalnego oddziału plus siebie skombinować.
Poproszę o logo i ikonę „KS” możliwie największej rozdzielczości. Zobaczę, które elementy się najlepiej uda dopasować do herbu — ikony działu — i podziałam. 😉

22 kwie 2022, 11:53
A może następny też w PDF? A może coś w bbcode? Nie powiem, siedząc dzisiaj i przerabiając arkusz z WOSu myślałam nad stroną dla Kuriera... gdzieś nawet projekt z odległych czasów mi leży...
Intuicja mi podpowiada, że z BBCode można się (docelowo) wykończyć. Proponuję PDF — najefektywniej…
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika

Przegląd Polliński

Co by myślę jednak dodać wygody Czcigodnemu, podrzucam wersję edytowalną w pdf. Mam nadzieję, że Wasze oprogramowanie graficzne sobie z moim inkspace'owym projektem poradzi :)
Załączniki
KSlogo.pdf
(1.01 KiB) Pobrany 73 razy
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Archiwum Przeglądu Pollińskiego/Herolda”