Pustka po Trizondalu czyli dlaczego powinniśmy w końcu zamknąć Dreamland
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Niestety nic się nie zmieniło. Raczej to nie to, zorientowałem się w trakcie pisania poprzedniego posta.
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Wstawiłem do kustosza, gdyż zdzierżyć nie mogłem.
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Jeszcze chwila i będziecie poprawiać cudzysłowy i dywizy w cytowanych wypowiedziach…
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
- Franklin Garamond • Stempel
Ja tu jestem ten normalny! 😅Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 lis 2022, 0:45Jeszcze chwila i będziecie poprawiać cudzysłowy i dywizy w cytowanych wypowiedziach…
- Obywatel honorowy
Potwierdzam, przecinka u mnie nie poprawiliście. Wszystko w normie.Franklin Garamond pisze: ↑06 lis 2022, 0:58Ja tu jestem ten normalny! 😅Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 lis 2022, 0:45Jeszcze chwila i będziecie poprawiać cudzysłowy i dywizy w cytowanych wypowiedziach…
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Zaraz przyjdzie @Ignats ik Ruth i się o nie upomni, a po nim @Helwetyk Romański, który to bez słowa zmieni 😛.Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 lis 2022, 1:09Potwierdzam, przecinka u mnie nie poprawiliście. Wszystko w normie.Franklin Garamond pisze: ↑06 lis 2022, 0:58Ja tu jestem ten normalny! 😅Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 lis 2022, 0:45Jeszcze chwila i będziecie poprawiać cudzysłowy i dywizy w cytowanych wypowiedziach…
Natomiast, co do tekstu - zacny i celny. Stawia również diagnozę i innym krajom, uwydatnia sytuacje i cechy, które ma nie tylko Dreamland. Przypomina mi również słowa piosenki, które sama cytowałam w artykule kończącym moje kanclerstwo - "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym". Lepiej czasami coś odłożyć, zostawić niż trzymać pod respiratorem. Nie mówię ze złośliwością, a faktyczną życzliwością. Jako nowa mikronautka (10 października wybił mi roczek ugu ga ga) Dreamland jawił mi się jako państwo, które ożywa tylko, gdy wchodzi do niego pod nową emanacją Karbiak. Trochę moim zdaniem szkoda by taki obraz dawało nowym i tym, którzy z nim mieli mało wspólnego.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Na szybko i po piwkach wydaje mi się jednak, że formuła bez przecinków jest do obrony.Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 lis 2022, 1:09Potwierdzam, przecinka u mnie nie poprawiliście. Wszystko w normie.Franklin Garamond pisze: ↑06 lis 2022, 0:58Ja tu jestem ten normalny! 😅Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 lis 2022, 0:45Jeszcze chwila i będziecie poprawiać cudzysłowy i dywizy w cytowanych wypowiedziach…
Co do tekstu — za tej jakości publicystyką cholernie tęskniłem (i nie, to nie po linii jednej z bohaterstwa tekstu: nostalgii)! — z częścią tez się jednak zupełnie nie zgadzam.
*Jako nowej mikronautce, prawda. xD Ale do rzeczy — uważam, że jest Znamienita idealnym tzw. targetem KD, problem (a Leocji zysk), że KD nie próbuje w ogóle do kogokolwiek trafiać.Anastasia Windsachen pisze: ↑06 lis 2022, 1:47Jako nowa mikronautka (10 października wybił mi roczek ugu ga ga) Dreamland jawił mi się jako państwo, które ożywa tylko, gdy wchodzi do niego pod nową emanacją Karbiak.
- Obywatel honorowy
Zapraszam do polemiki ;) Najlepiej rozbudowanej po, nomen omen, dreamlandzku – na kilka stron A4 :DIgnats ik Ruth pisze: ↑06 lis 2022, 2:37Co do tekstu — za tej jakości publicystyką cholernie tęskniłem (i nie, to nie po linii jednej z bohaterstwa tekstu: nostalgii)! — z częścią tez się jednak zupełnie nie zgadzam.
- Helwetyk Romański • Stempel
Grafika, po prostu, musi być wgrana na serwer z SSL. Najprościej do Kustosza albo do wbudowanej w forum biblioteki. Czcigodny @Franklin Garamond tym razem mnie ubiegł, ale uważny czytelnik zauważy, że większość poprzednich zdjęć okładkowych znajduje się w kustoszowym folderze „1000”. 😜Orjon Surma pisze: ↑05 lis 2022, 23:44Chyba bardziej dać https zamiast http. Prawdopodobnie wtedy zatrybiłoby…Karolina von Lichtenstein pisze: ↑05 lis 2022, 23:36Nie wiem, co Wam doradzić w temacie grafiki — może trzeba odświeżyć?
A my próbujemy?Ignats ik Ruth pisze: ↑06 lis 2022, 2:37Ale do rzeczy — uważam, że jest Znamienita idealnym tzw. targetem KD, problem (a Leocji zysk), że KD nie próbuje w ogóle do kogokolwiek trafiać.Anastasia Windsachen pisze: ↑06 lis 2022, 1:47Dreamland jawił mi się jako państwo, które ożywa tylko, gdy wchodzi do niego pod nową emanacją Karbiak.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Helwetyk Romański • Stempel
Chciałbym, ale nie potrafię wejść w polemikę. Pięknie napisany felieton, przeczytałem go z przyjemnością, zgadzam się w całej rozciągłości. Zauważyłbym jedynie, że Dreamland nie stoi pod ścianą — nawet jeżeli tu i teraz nie pojawią się pomysły na zmianę formuły, mogą pojawić się za pół roku. Natomiast tytułem dygresji…Karolina von Lichtenstein pisze: ↑06 lis 2022, 11:28Zapraszam do polemiki ;). Najlepiej rozbudowanej po, nomen omen, dreamlandzku — na kilka stron A4 :D.
Tak. W Leocji też próbowaliśmy, z dającym się przewidzieć skutkiem. „Naprawdę” zbiorowe (szeroko rozumiane) instytucje w mikroświecie są raczej wyjątkiem potwierdzającym regułę. Nie znaleźliśmy jeszcze dobrej formuły. Być może nigdy jej nie znajdziemy. Na szczęście, nie musimy.Wymuszanie na kimś, żeby się wprowadził do budynku, którego klimatu totalnie nie czuje, jest bez sensu.
Na wszystko, co dobre i piękne, nie posługujmy się takimi kategoriami. Statystyki nie były, nie są i jeszcze przez lata nie będą w stanie w jakimkolwiek stopniu oddawać jakości wypowiedzi. Mój problem z forum Cesarstwa Niemieckiego — a i to wyłącznie w kontekście banku, zaznaczam — nie polega na tym, że spora część wypowiedzi jest „kiepska”, a na tym, że trudno w ogóle uznać te kserokopie za wypowiedzi.Czy Helwetyk Romański zaklasyfikowałby leblandzką aktywność jako wystarczająco godną [podkr. moje — HR] do uczestnictwa w Międzynarodowym Banku Pollinu? Istnieje pewne prawdopodobieństwo, że nie.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
No np. do rozczarowanych S**matów, prawda. Takoż Lumeria. xD