[OCEANIA] Prace nad umundurowaniem

Opiekun: Ronon Dex

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Post autor: Ronon Dex »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Anastasia Windsachen pisze:
09 lis 2023, 13:40
W koszyku już leży MTP...
Jak dla mnie może być... Czyli jak wrócę z wyjazdów pod koniec miesiąca to ogarnę zarówno GPL w uniformach MTP, jak i GOL (śmieszny, ale taki wychodzi skrót od Gwardia Oceanii Leockiej) w wybranych uniformach.

Wtedy też możemy przedyskutować kwestie oporządzenia itd.
Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Czyli już mogę zamawiać?

https://armyworld.pl/product-pol-2501-B ... -Nowa.html
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Franklin Garamond pisze:
09 lis 2023, 17:01
Czyli już mogę zamawiać?
No to już w gestii Dowódcy GPL... ja tylko dowodzę GOL, a u mnie będzie obowiązywał "tigerstripe" (no może poza lotnictwem, bo oni chcą mieć odrębny i na bazie czeskiego m95).

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Franklin Garamond pisze:
09 lis 2023, 17:01
Czyli już mogę zamawiać?

https://armyworld.pl/product-pol-2501-B ... -Nowa.html
Tak.
Obrazek
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Ostatnia przymiarka do mundurów GOL przed moim wyjazdem (od jutra rana znikam do 24 listopada) czyli wybrane mundury dla Sił Lądowych (piechoty morskiej), Sił Powietrznych i Sił Morskich.

Obrazek

Siły Lądowe - barwy "tigerstripe", Siły Powietrzne - bazowane na czeskim M95 i Siły Morskie - w sumie czeski M95, ale ze zmienioną kolorystyką. Oczywiście w przypadku marynarzy kamuflaż nie ma praktycznego zastosowania, szczególnie w takiej kolorystyce, ale wzorem niektórych realowych marynarek wojennych (np. JMSDF czy US Navy) takie "marynarskie camo" jest stosowane ze względów... chyba po prostu estetycznych. Z tego powodu w przypadku mundurów marynarskich nie będzie odmian oznakowania o obniżonej widzialności.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Ronon Dex pisze:
31 paź 2023, 17:58
Anastasia Windsachen pisze:
31 paź 2023, 17:01
...oprócz tego na lewym ramieniu jak to ma teraz miejsce w WP naszywka ze stopniem wojskowym
Mam wątpliwość czy to najlepszy pomysł... po założeniu kamizelki dalej je widać (oczywiście jak są na rzepie to zawsze można zdjąć), co najmądrzejszym pomysłem nie jest. Lepiej chyba umieścić oznaczenie stopnia w taki sposób, by po założeniu kamizelki (czyli w gotowości do walki) stopnia nie było widać.
Co prawda nie jestem fanem tych stopni na rękawie, ale skoro jest takie zdanie Dowódcy GPL to Gwardii Oceanii wypada się po prostu dostosować i wprowadzić oznaczenie stopnia na lewym rękawie... jest na "rzepie" to zawsze można go zdjąć.

Na razie trwają testy kroju i kolorystyki...

Obrazek

Obrazek

... na pewno będę musiał zmienić kolory tych stopni w obniżonej widzialności - zapewne będą odwrócone kolorami czyli czarne na zielonym tle.
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

Krótko: wygląda dobrze! (W wersji podstawowej spróbowałbym nałożyć, tak żółta jak i białą wersję, na „neutralne”, nie czarne tło — takie same jak rzepa poniżej, a już trochę wydziwiając: w wersji low visibility — czarne na takie samo tło rzepa).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Helwetyk Romański pisze:
22 gru 2023, 10:34
Krótko: wygląda dobrze! (W wersji podstawowej spróbowałbym nałożyć, tak żółta jak i białą wersję, na „neutralne”, nie czarne tło — takie same jak rzepa poniżej, a już trochę wydziwiając: w wersji low visibility — czarne na takie samo tło rzepa).
W zasadzie to taki dokładnie jest plan... bo wczoraj to już przetestowałem to na mundurach Nan Di.

Obrazek

... ale to po prostu czasochłonne (w sumie nie tyle grafika, do późniejsze zapisywanie wielu plików w odpowiednich formatach, za pomocą programu zewnętrznego i odpowiednie nazywanie plików oraz wstawienie plików do moda), dlatego jeszcze potrwa.

Przy okazji chce ogarnąć kwestie też GPL - tylko nie wiem jak teraz z tymi stopniami - bo zauważyłem, że wszystko co niegdyś robiłem w tej materii zostało wywalone do archiwum, a aktualnego tematu ze stopniami nie mogę jakoś odnaleźć w dziale GPL. Mundury widzę, a stopni nie widzę.
Obrazek
Awatar użytkownika

Ronon Dex pisze:
22 gru 2023, 10:38
Mundury widzę, a stopni nie widzę.
To nie będzie ten rozkaz?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Helwetyk Romański pisze:
22 gru 2023, 10:49
Ronon Dex pisze:
22 gru 2023, 10:38
Mundury widzę, a stopni nie widzę.
To nie będzie ten rozkaz?
Dzięki... widzę, że nie będzie problemu, bo stopni jest 18 (w Nan Di musiałem kombinować, bo system jest bardziej rozbudowany, ale modów z taką mniejszą ilością stopni do przerobienia na leockie jest sporo).

Pytanko czy ktoś ma oryginały (przed zebraniem tego na "tablicę") czy muszę odtwarzać? Choć grafika złożona nie jest, ale zawsze to oszczędza trochę czasu.

Mundur polowy jest wybrany (rozumiem, że zgodnie z nową decyzją Dowódcy GPL jest to brytyjski MPT, bo w rozkazie jest jeszcze chyba DPM - proszę o ostateczne potwierdzenie), a beret widzę pozostał czarny jak "za moich czasów"... już wcześniej go przygotowałem.

Może być z takim godłem (bo w rozkazie o mundurach na berecie godła nie ma) - czy mam godło wywalić?

Obrazek

Naramienniki GPL są czerwone z białymi (srebrnymi) elementami czyli podkładka stopnia czerwona czy w kolorze "podkładu na mundurze"?
@Anastasia Windsachen
Obrazek
Awatar użytkownika

Ronon Dex pisze:
22 gru 2023, 11:14
Pytanko czy ktoś ma oryginały (przed zebraniem tego na "tablicę") czy muszę odtwarzać? Choć grafika złożona nie jest, ale zawsze to oszczędza trochę czasu.
Nie jestem pewny, czy rozumiem pytanie, bo w rozkazie widzę pliki SVG: [1] i [2], więc co tu do odtwarzania…?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oceania Leocka”