Komunikaty Nuncjatury Apostolskiej

Przedstawicielstwo dyplomatyczne Najjaśniejszego Arcybiskupiego Miasta Osieka i Jego Okręgu
Tenir Stempel
Przybysz

Post autor: Tenir »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ja, oczywiście mogę udostępnić bota dla chętnych dodania aktywności na swoich Discord’ach do statystyki. Zanim to jednak zrobię muszę wprowadzić tam kilka poprawek i usprawnień. Bot do pobrania będzie najprawdopodobniej na platformie GitHub.

Ostudze jednak wasze zapały! Bot napisany jest w języku java script na node.js z wykorzystaniem biblioteki discord.js. Sam bot zapisuje tylko informacje do bazy danych, a przedstawienie ich dla ISM w odpowiedni sposób w formacie JSON, to już inna para kaloszy.
Tenir Stempel
Przybysz

Post autor: Tenir »

Tenir pisze:
14 lis 2023, 1:04
Ja, oczywiście mogę udostępnić bota dla chętnych dodania aktywności na swoich Discord’ach do statystyki. Zanim to jednak zrobię muszę wprowadzić tam kilka poprawek i usprawnień. Bot do pobrania będzie najprawdopodobniej na platformie GitHub.

Ostudze jednak wasze zapały! Bot napisany jest w języku java script na node.js z wykorzystaniem biblioteki discord.js. Sam bot zapisuje tylko informacje do bazy danych, a przedstawienie ich dla ISM w odpowiedni sposób w formacie JSON, to już inna para kaloszy.
Jak obiecałem! Tak też uczynię! Oto ww. bot. Opisałem wszystko jak mogłem i każdy kto wie co jest 5, a co 10 to sobie na pewno poradzi. Mam nadzieje że każdy chętny da sobie rade!

https://github.com/Tenirrr/ism-discord-bot
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Obrazek
KOMUNIKAT NUNCJATURY APOSTOLSKIEJ
Gwardia Kahracka wysłana na Kirion
W dniu 18 grudnia Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych postanowił o wysłaniu dwóch plutonów Gwardii Kahrackiej na położony na terenie Surmenii półwysep Kirion.

Unikatowa wspólnota mnichów na półwyspie Kiron w Surmenii, mogąca poszczycić się przeszło tysiącletnią historią, opierająca się w przeszłości wichrom przeszłości, w dobie współczesnej staneła przed wyraźnym zagrożeniem swojego bytu. Okoliczności te są bezpośrednim następstwem trwającej już kolejny rok wojny domowej. Pomimo dłuższego okresu który upłynął od upadku rządu i administracji centralnej wciąż nie wyłonił się w na terenie kraju, żaden ośrodek władzy, który możnaby uznać za dominujący. Zagrożeniem dla wspólnoty mnichów są nie tylko grupy lokalnych anarchistów i komunistów. Także i grupy demokratów i radykałów prawicowych są skłonne do wysiedlenia mnichów i przejęcia półwyspu, ze względu na istotne znaczenie wojskowe. Ryzyko zniszczenia tej unikalnej w skali świata społeczności, połączone z zagrożeniem dla znajdujących się tam dóbr kultury, stało się powodem, dla którego, w porozumieniu z przełożonymi tamtejszych monastyrów, Jego Świątobliwość zdecydował się wysłać tam sił osieckich.

Mamy nadzieję, że konflikt w Surmenii, który każdego dnia pochłania setki niewinnych istnień i jest jawnym zaprzeczeniem wartości chrześcijańskich, dzięki roztropności sił miejscowych, które porzuciwszy pychę, która jest powodem aktalnej wojny, przy wsparciu społeczności międzynarodowej, dobiegnie wreszcie końca.

(-) Józef Forłerd
Zastępca Wikariusza ds. Spraw Zagranicznych
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Obrazek
Ceremoniał Osiecki
Efekty prac w służbie wiernym
Opracowywany od jakiegoś już czasu przez Kurię Osiecką Ceremoniał Osiecki, który ma być szerokim zbiorem błogosławieństw, które służyć będą mogły przez ręce kapłanów Kościoła Powszechnego Pollinu rzeszom wiernych, już od dziś będzie mógł zacząć realizować stawiane przed nim zadania. Pomimo tego, że prace nad Ceremoniałem będą wciąż trwać, obecna wersja została zatwierdzona przez Arcybiskupa Osieka.

Każdy duchowny Kościoła Powszechnego Pollinu, na prośbę wiernego będzie mógł udzielić jednego z wielu znajdujących się w nim błogosławieństw. Kiedy mowa o duchownych, rozumieć przez to należy: Biskupów, Prezbiterów, a także Sygnatariuszy Apostolskich występujących pod postacią narracyjnego duchownego prezbitera.

O ile pierwsza kategoria Ceremoniału tyczy się obrzędów błogosławieństwa i egzorcyzmowania wody, soli, oleju i popiołu, które to potrzebne są przy wielu innych błogosławieństwach, raczej nie będą służyć wiernym bezpośrednio... To już te z kategorii drugiej, zawierającej ceremonia poświęcenia różnych miejsc , trzeciej - jadła i napitku, czwartej - tymczasowej, możliwie szybko mamy nadzieję, będą elementem codzienności wiernych. Można oczekiwać od kapłana błogosławieństwa:
1. Domu i jego mieszkańców
2. Domu i jego mieszkańców, wraz z pokropieniem wodą święconą
3. Studni lub innego ujęcia wody
4. Cmentarza lub krypty
5. Chleba lub/i wina
6. Owoców
7. Sera
8. Jaj
9. Piwa
10. Artystów
11. Miecza
12. Czegokolwiek ktokolwiek chce
Jednocześnie wiernym przypominamy, a duchownych napominamy, że żądanie jakiejkolwiek należności za udzielenie błogosławieństwa jest zabronione. Mowa tutaj zarówno o korzyściach materialnych, jak i wypływających z poparcia, czy z oddawania danej osoie czci. Proceder taki karany będzie bezwzględnie ekskomuniką. Wiernych Kościoła Powszechnego Pollinu zachęcamy do korzystania z bogactwa błogosławieństw Kościoła.
Z APOSTOLSKIM BŁOGOSŁAWIEŃSTWEM!
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

piwski pisze:
19 lip 2024, 23:30
9. Piwa
Nie żebym wypominał… 🙄
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupiego Miasta Osieka i Jego Okręgu”