Międzymikronacyjne API Państw
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
A gdyby tak zwracać jeszcze, krótki opis danej mikronacji? Chodzi mi takie główne założenia, coś na mniej więcej 500 znaków. Bez smucenia o dacie powstania i władcach. Chodzi mi bardziej o tematykę danej mikronacji.
może położenie jej (nazwa kontynentu na którym się znajduje) na mapie?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑03 lis 2023, 16:53A gdyby tak zwracać jeszcze, krótki opis danej mikronacji? Chodzi mi takie główne założenia, coś na mniej więcej 500 znaków. Bez smucenia o dacie powstania i władcach. Chodzi mi bardziej o tematykę danej mikronacji.
Zwraca kontynenty, jednak mam problem z państwami, które już nie istnieją czy takowe też powinniśmy umieszczać w API?Damiano Windsachen pisze: ↑05 lis 2023, 21:38może położenie jej (nazwa kontynentu na którym się znajduje) na mapie?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑03 lis 2023, 16:53A gdyby tak zwracać jeszcze, krótki opis danej mikronacji? Chodzi mi takie główne założenia, coś na mniej więcej 500 znaków. Bez smucenia o dacie powstania i władcach. Chodzi mi bardziej o tematykę danej mikronacji.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Było kopane (poz. 27) czy to niezależnie? 😃 Pomysł jest, oczywiście, bardzo dobry, tylko kto to napisze…Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑03 lis 2023, 16:53A gdyby tak zwracać jeszcze, krótki opis danej mikronacji? Chodzi mi takie główne założenia, coś na mniej więcej 500 znaków. Bez smucenia o dacie powstania i władcach. Chodzi mi bardziej o tematykę danej mikronacji.
Tak. Prędzej czy później część obecnych krajów też przestanie istnieć. Systemy korzystające z API mogą wówczas przestać działać poprawnie.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑06 lis 2023, 4:03Zwraca kontynenty, jednak mam problem z państwami, które już nie istnieją czy takowe też powinniśmy umieszczać w API?
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
O właśnie, tak właśnie czułem, że gdzieś byk taki temat :PHelwetyk Romański pisze: ↑06 lis 2023, 11:14Było kopane (poz. 27) czy to niezależnie? 😃 Pomysł jest, oczywiście, bardzo dobry, tylko kto to napisze…
No jak to kto? Oczywiście, że nikt 😂 Chciałbym powiedzieć, że to zrobię, jednak nie mam takich zamiarów. Najlepiej by było, by każda mikro napisała dla siebie. 😂 Zawsze to jakaś akcja dla aktywności :P
Hmm w takim razie, trzeba umieszczać daty rozpoczęcia i zakończenia działalności. Jednak jak patrzyłem na Edelweiss to data początków i data oficjalnego otwarcia to dwa różne terminy, zatem który miałby się znaleźć w API?Helwetyk Romański pisze: ↑06 lis 2023, 11:14Prędzej czy później część obecnych krajów też przestanie istnieć. Systemy korzystające z API mogą wówczas przestać działać poprawnie.
Bogiem a prawdą, gdybym dostał takie zadanie dla Leocji, nie wiedziałbym co napisać, a ChataGPT się tutaj nie użyje… Wydaje mi się, że łatwiej opisać mikronacje ogółem niż krótko opisać poszczególne kraje.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑06 lis 2023, 11:55Najlepiej by było, by każda mikro napisała dla siebie. 😂
Oczywiście, oba. Pierwsza wiadomość na forum Leocji również pojawiła się kilka miesięcy wcześniej. ISM zlicza nas od 1 stycznia 2020 roku, nie od 20 stycznia 2020 roku.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑06 lis 2023, 11:55Hmm w takim razie, trzeba umieszczać daty rozpoczęcia i zakończenia działalności. Jednak jak patrzyłem na Edelweiss to data początków i data oficjalnego otwarcia to dwa różne terminy, zatem który miałby się znaleźć w API?
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Tutaj mogę powiedzieć, że taki pomysł kiełkuje po stronie Radia Mikronacje i jego powolnych zmian, ale ciii...Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑03 lis 2023, 16:53A gdyby tak zwracać jeszcze, krótki opis danej mikronacji? Chodzi mi takie główne założenia, coś na mniej więcej 500 znaków. Bez smucenia o dacie powstania i władcach. Chodzi mi bardziej o tematykę danej mikronacji.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Może jakaś współpraca przy tworzeniu takich opisów? W sensie Ty zrobisz, a ja się podpisze ♥️Anastasia Windsachen pisze: ↑07 lis 2023, 14:16Tutaj mogę powiedzieć, że taki pomysł kiełkuje po stronie Radia Mikronacje i jego powolnych zmian, ale ciii...Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑03 lis 2023, 16:53A gdyby tak zwracać jeszcze, krótki opis danej mikronacji? Chodzi mi takie główne założenia, coś na mniej więcej 500 znaków. Bez smucenia o dacie powstania i władcach. Chodzi mi bardziej o tematykę danej mikronacji.
Już widzę oczyma wyobraźni tę tablicę pamiątkową: „Na wieczną rzeczy pamiątkę, jutro. W listopadzie roku matczynego dwa tysiące dwudziestego trzeciego, gdy Namiestnikami Palatynatu Leocji byli Czcigodni Franklin Garamond i Helwetyk Romański, to opracowanie sporządziła Znamienita Generalissima Anastasia Winsachen, a opublikował Dostojny Sheldon Anszlus Lovelace”… 🥰Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑07 lis 2023, 16:02Może jakaś współpraca przy tworzeniu takich opisów? W sensie Ty zrobisz, a ja się podpisze ♥️Anastasia Windsachen pisze: ↑07 lis 2023, 14:16Tutaj mogę powiedzieć, że taki pomysł kiełkuje po stronie Radia Mikronacje i jego powolnych zmian, ale ciii...Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑03 lis 2023, 16:53A gdyby tak zwracać jeszcze, krótki opis danej mikronacji? Chodzi mi takie główne założenia, coś na mniej więcej 500 znaków. Bez smucenia o dacie powstania i władcach. Chodzi mi bardziej o tematykę danej mikronacji.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Toż to jest piękne ♥️ Teraz tylko wierzyć, że Anastazja wykona całą pracę ♥️Helwetyk Romański pisze: ↑08 lis 2023, 9:25Już widzę oczyma wyobraźni tę tablicę pamiątkową: „Na wieczną rzeczy pamiątkę, jutro. W listopadzie roku matczynego dwa tysiące dwudziestego trzeciego, gdy Namiestnikami Palatynatu Leocji byli Czcigodni Franklin Garamond i Helwetyk Romański, to opracowanie sporządziła Znamienita Generalissima Anastasia Winsachen, a opublikował Dostojny Sheldon Anszlus Lovelace”… 🥰