W nowym trybie, nowe tematy nie są posortowane według państw, tylko wyświetlane w formie "postów", w kolejności od najnowszej, aby można było łatwiej być na bieżąco ze świeżymi tematami.
poniżej podgląd nowego trybu

Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
Nowa funkcjonalność to mistrzostwo. Chylę czoła — będzie korzystane. Ze swojej strony (jak w zdaniu, że mogę zrobić) zaproponowałbym tylko alternatywny, bardziej kompaktowy widok. Nie potrzebuję np. pełnych nazw krajów ani rozwinięcia „minut temu”. Dwa wiersze, mniejsze paddingi. Za to: klikalny cały blok. (Scenicznym szeptem: lazy loading…).Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑24 paź 2024, 13:08Wygląd jest jeszcze do dopracowania (tak wiem, że plakaty się źle wyświetlają), jednak za sugestią @Orjon Surma, postanowiłem udostępnić mimo tego, że nie jest to jeszcze ukończone.
Wiem, to jest widok "developerski", docelowo myślałem nad formą wyświetlanie w stylu wiadomości na messengerze, gdzie jako avatar byłaby falaga kraju, co do czasu, to myślałem nad skróconą wersją '1h 2m', żeby wiedzieć, że post nie był dodany 100 dni temu.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 13:20Nowa funkcjonalność to mistrzostwo. Chylę czoła — będzie korzystane. Ze swojej strony (jak w zdaniu, że mogę zrobić) zaproponowałbym tylko alternatywny, bardziej kompaktowy widok. Nie potrzebuję np. pełnych nazw krajów ani rozwinięcia „minut temu”. Dwa wiersze, mniejsze paddingi. Za to: klikalny cały blok. (Scenicznym szeptem: lazy loading…).Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑24 paź 2024, 13:08Wygląd jest jeszcze do dopracowania (tak wiem, że plakaty się źle wyświetlają), jednak za sugestią @Orjon Surma, postanowiłem udostępnić mimo tego, że nie jest to jeszcze ukończone.
Tak wiem, jednak to tylko wersja testowa, a udostępniona dla wygody, za propozycją Orjona.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 13:20Myślę, że w przypadku tego feeda przydatna byłaby możliwość odznaczania poszczególnych krajów.
Dodałem odnośnik dwie linijki za nisko, już poprawione.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 13:20Post Scriptum: Daję znać, że na desktopie przycisk Wyświetl w formie najnowszych zajmuje dwie szpalty zamiast znajdować się nad nimi. (Nie zdążyłem). Natomiast chyba, docelowo, najlepiej byłoby, żeby był w formie ikonki w menu nawigacyjnym, na prawo od napisu „Nowiny”? 🤔
Jeżeli chodzi o flagę, to nie wiem, czy jako awatar nie byłaby zbyt duża na urządzeniach mobilnych; no i na pewno trzeba byłoby dla dobrej połowy krajów przygotowywać alternatywne układy pod okrąg… Myślałem raczej o fladze wysokości nazwy działu. Jeżeli chodzi o czas, właśnie tak sobie to wyobrażałem, z jakąś ikonką zegara obok.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑24 paź 2024, 13:38Wiem, to jest widok "developerski", docelowo myślałem nad formą wyświetlanie w stylu wiadomości na messengerze, gdzie jako avatar byłaby falaga kraju, co do czasu, to myślałem nad skróconą wersją '1h 2m', żeby wiedzieć, że post nie był dodany 100 dni temu.
Ikona z animacją lub animacją tła?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑24 paź 2024, 13:38Docelowo może być w nawigacji, jednak żeby aktualnie rzucał się w oczy dałem na górze.
Jaka ikona byłaby odpowiednia? Jestem otwarty na propozycję.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 13:54Ikona z animacją lub animacją tła?Sheldon pisze:Docelowo może być w nawigacji, jednak żeby aktualnie rzucał się w oczy dałem na górze.
Szukać SVG czy czegoś z fontów z ikonami?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑24 paź 2024, 14:16Jaka ikona byłaby odpowiednia? Jestem otwarty na propozycję.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 13:54Ikona z animacją lub animacją tła?Sheldon pisze:Docelowo może być w nawigacji, jednak żeby aktualnie rzucał się w oczy dałem na górze.
Może być nawet obrazek, serwer wszystko przyjmie.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 14:17Szukać SVG czy czegoś z fontów z ikonami?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑24 paź 2024, 14:16Jaka ikona byłaby odpowiednia? Jestem otwarty na propozycję.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 13:54Ikona z animacją lub animacją tła?Sheldon pisze:Docelowo może być w nawigacji, jednak żeby aktualnie rzucał się w oczy dałem na górze.
Oczywiście, akcent Leocki musi być 🍻Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑24 paź 2024, 14:42O, i widzę, wdzięczna nazwa (w adresie): Wiewiórka.
Nieprzypadkowo, jak mniemam.
Proponowałbym po linii: widok klasyczny, widok wiewiórki.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑24 paź 2024, 15:44Może być nawet obrazek, serwer wszystko przyjmie.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 14:17Szukać SVG czy czegoś z fontów z ikonami?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑24 paź 2024, 14:16Jaka ikona byłaby odpowiednia? Jestem otwarty na propozycję.Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 13:54Ikona z animacją lub animacją tła?Sheldon pisze:Docelowo może być w nawigacji, jednak żeby aktualnie rzucał się w oczy dałem na górze.
W widoku wiewiórki spodziewałem się... wiewiórki. 😾Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2024, 15:54Proponowałbym po linii: widok klasyczny, widok wiewiórki.