Top 5 mikronacji w latach 2020-2025

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy niezwiązane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przybysz

Post autor: Femme Mystere »

Cześć!

Pewnie część z Was wie, że ostatnio dość intensywnie działam w social mediach celem promowania idei mikronacji. Tworzę głównie filmiki o różnych treściach. Obecnie rozpoczynam serię TOP, w której będę prezentować różne zestawienia i ciekawostki dotyczące mirkonacji.

Pierwszy filmik z tej serii będzie Top 5 mikronacji w latach 2020-2025 i jak możecie się spodziewać, Leocja w tym zestawieniu się pojawi.

Zadanie dla Was jest takie, żebyście wymyślili, czym chcielibyście pochwalić się w czasie kilku sekund na temat Leocji w tym materiale. Napiszcie mi proszę w 5 zdaniach, o czym mam powiedzieć.

Oczywiście im szybciej dostane od Was te informacje, tym szybciej je zmontuję i przygotuję materiał, więc proszę, abyście zdecydowali się w ciągu max 3 dni. Do końca tygodnia chcę wypuscić ten materiał.
Lieselotte Augentrost
Faktotum
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Re: Top 5 mikronacji w latach 2020-2025

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

• Namiestnik 1
  • Namiestnik 2
  • Matka Prokrastynacją
  • Nowy Brzeg
  • Owca
Myślę, że jest to kwintesencja Leocji ❤️
Obrazek
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

1. Wkład Leocji w aktywność i integrację międzymikronacyjną: Stempel, Kustosz, MBP, konkursy na obrazki, itp. Itd.

2. Reaktywacja zjazdów mikronautów, przez niektórych błędnie zwanych zjazdami leockimi.

3. Letnie skoki aktywności.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika

Oswald Baskerville pisze:
08 wrz 2025, 21:03
Wkład Leocji w aktywność i integrację międzymikronacyjną: Stempel, Kustosz, MBP, konkursy na obrazki, itp. Itd.
Taka dolina krzemowa, tylko że to wyspa i nie ma krzemu
Obrazek
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Oswald Baskerville pisze:
08 wrz 2025, 21:03
2. Reaktywacja zjazdów mikronautów, przez niektórych błędnie zwanych zjazdami leockimi.
Nazwa używana całkiem powszechnie, nawet dziś dwa razy się z nią spotkałem xD
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przybysz

Co myślicie o takiej treści:

Palatynat Leocji to mikronaycjna dolina krzemowa... choć to nie wyspa i nie ma krzemu? Przede wszystkim jest to ojczyzna Helwetyka Romańskiego, twórcy takich systemów jak Międzynarodowy Bank Pollinu czy Stempel - Paszport Mikronacji. To tutaj organizowane są leockie zjazdy mikronautów i konkursy malarskie.

Poprawcie to i dodajcie jeszcze z jedno zdanie :)

Do tego przydadzą mi się jakieś grafiki, które mają się na filmiku pojawić.
Lieselotte Augentrost
Faktotum
Awatar użytkownika

Femme Mystere pisze:
09 wrz 2025, 11:10
Co myślicie o takiej treści:

Palatynat Leocji to mikronaycjna dolina krzemowa... choć to nie wyspa i nie ma krzemu? Przede wszystkim jest to ojczyzna Helwetyka Romańskiego, twórcy takich systemów jak Międzynarodowy Bank Pollinu czy Stempel - Paszport Mikronacji. To tutaj organizowane są leockie zjazdy mikronautów i konkursy malarskie.

Poprawcie to i dodajcie jeszcze z jedno zdanie :)

Do tego przydadzą mi się jakieś grafiki, które mają się na filmiku pojawić.
No powiem Ci, że z tą dolina krzemową to byś żart 👌
Na kiedy mamy termin, bo to trzeba dobrze przemyśleć ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Czy to Szwajcaria? Czy to Izrael? Nie — to Leocja! Na niepozornej wyspie na środku oceanu zrodziły się inicjatywy, które przebiły betonowe mury między narodami mikroświata, dając im wspólną przestrzeń do działania i integracji. To właśnie tu wystartowały projekty znane dziś każdemu mikronaucie: Leocki Instytut Statystyk Międzynarodowych, Międzynarodowy Bank Pollinu, Stempel — czyli paszport mikronacji czy Kustosz — cyfrowy magazyn plików. Leocja już od czterech lat co roku organizuje zjazdy mikronautów — wydarzenia, podczas których wirtualna więź zamienia się w realne spotkania twarzą w twarz. I to właśnie tam, z dala od ekranów, rodzi się prawdziwa mikronacyjna wspólnota.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Awatar użytkownika

Franklin Garamond pisze:
09 wrz 2025, 14:22
Czy to Szwajcaria? Czy to Izrael? Nie — to Leocja! Na niepozornej wyspie na środku oceanu zrodziły się inicjatywy, które przebiły betonowe mury między narodami mikroświata, dając im wspólną przestrzeń do działania i integracji. To właśnie tu wystartowały projekty znane dziś każdemu mikronaucie: Leocki Instytut Statystyk Międzynarodowych, Międzynarodowy Bank Pollinu, Stempel — czyli paszport mikronacji czy Kustosz — cyfrowy magazyn plików. Leocja już od czterech lat co roku organizuje zjazdy mikronautów — wydarzenia, podczas których wirtualna więź zamienia się w realne spotkania twarzą w twarz. I to właśnie tam, z dala od ekranów, rodzi się prawdziwa mikronacyjna wspólnota.
Możemy to wziąć pod uwagę :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przybysz

OK, w takim razie bardzo proszę o przesłanie dzisiaj do końca dnia, gdyż chciałabym to jeszcze w tym tygodniu opublikować i potrzebuję czasu na realizację ;)
Lieselotte Augentrost
Faktotum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karczma Pod Fortuną”