Żeby każdy miał szansę być pierwszy :P
Chyba kolejność po dacie weryfikacji wygląda lepiej.
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
Żeby każdy miał szansę być pierwszy :P
Stanowczo 😅Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑20 cze 2024, 23:33Chyba kolejność po dacie weryfikacji wygląda lepiej.
Zaokrąglenie flag, zdecydowanie było za duże, zmniejszyłem je odpowiednio.Anastasia Windsachen pisze: ↑21 cze 2024, 13:15Gdybym mogła zaproponować by jednak trochę "odokrąglić" te flagi. Jak dla mnie są zbyt owalne. Za to prostokątne jak ma to miejsce w Nowinach... meh. Może takie jak w MBP?
EDIT: wpadły mi na szybko dwa pomysły - wyświetlanie pod rachunkami MBP czterech kart. Trzy z nich to rachunki z największą ilością pieniędzy, czwarta to odsyłacz do reszty. W przypadku ŚZF - wyświetlanie podobnie czterech kart, gdzie trzy zawierają najnowsze lub randomowe znaczki ze zbioru, a czwarta pełni rolę odsyłacza. IMO będzie to ładnie wyglądało, gdy tak wszystko inne w profilu jest "większe".
TBH też dobry pomysł, najważniejsze według mnie po prostu pod kątem estetycznym jest to by nie był to tekst i ikonka jak obecnie tylko jakoś tak ładnieSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑22 cze 2024, 4:11SZF zostawionym po prostu trzy odnośniki, kolekcja znaczków; znaczki które ja ma, a profil nie; znaczki które profil ma, a ja nie; myślę, że są to bardziej potrzebne odnośniki, do których nie ma łatwego dostępu.Anastasia Windsachen pisze: ↑21 cze 2024, 13:15Gdybym mogła zaproponować by jednak trochę "odokrąglić" te flagi. Jak dla mnie są zbyt owalne. Za to prostokątne jak ma to miejsce w Nowinach... meh. Może takie jak w MBP?
EDIT: wpadły mi na szybko dwa pomysły - wyświetlanie pod rachunkami MBP czterech kart. Trzy z nich to rachunki z największą ilością pieniędzy, czwarta to odsyłacz do reszty. W przypadku ŚZF - wyświetlanie podobnie czterech kart, gdzie trzy zawierają najnowsze lub randomowe znaczki ze zbioru, a czwarta pełni rolę odsyłacza. IMO będzie to ładnie wyglądało, gdy tak wszystko inne w profilu jest "większe".
Na ten moment z leżaka, ustawiłem taką listę jak przy ulubionych usługach do MBP, jednak nie wiem czy jest API, zwracające rachunki wraz z kwotą na nich się znajdująca? @Helwetyk Romański.Anastasia Windsachen pisze: ↑22 cze 2024, 16:47TBH też dobry pomysł, najważniejsze według mnie po prostu pod kątem estetycznym jest to by nie był to tekst i ikonka jak obecnie tylko jakoś tak ładnieSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑22 cze 2024, 4:11SZF zostawionym po prostu trzy odnośniki, kolekcja znaczków; znaczki które ja ma, a profil nie; znaczki które profil ma, a ja nie; myślę, że są to bardziej potrzebne odnośniki, do których nie ma łatwego dostępu.Anastasia Windsachen pisze: ↑21 cze 2024, 13:15Gdybym mogła zaproponować by jednak trochę "odokrąglić" te flagi. Jak dla mnie są zbyt owalne. Za to prostokątne jak ma to miejsce w Nowinach... meh. Może takie jak w MBP?
Myślę, że jest to dobra sugestia 🫶🏻Franklin Garamond pisze: ↑23 cze 2024, 12:02Można prościej (oczywiście nazwa sekcji jest rakowa i do zmiany):
Tak bym zrobiła, Czcigodny ma tutaj rację, że lepiej prosto niż tak rozbudowanie. Dobrze, że jest głos rozsądku pośród nas. Odsyłanie po prostu do klasterów użytkownika to jest możliwe przez sam ŚZF, ale nie ma czegoś takiego jak właśnie "Profil ma, ja nie"Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑23 cze 2024, 14:03Pytanie czy zostawiamy wtedy odnośnik do "znaczków, które ma profil, a ja nie"?Franklin Garamond pisze: ↑23 cze 2024, 12:02Można prościej (oczywiście nazwa sekcji jest rakowa i do zmiany):
To powinno być po stronie ŚZF, wchodzisz w czyjś profil i jest guzik "porównaj klasery".Anastasia Windsachen pisze: ↑23 cze 2024, 15:06Tak bym zrobiła, Czcigodny ma tutaj rację, że lepiej prosto niż tak rozbudowanie. Dobrze, że jest głos rozsądku pośród nas. Odsyłanie po prostu do klasterów użytkownika to jest możliwe przez sam ŚZF, ale nie ma czegoś takiego jak właśnie "Profil ma, ja nie"Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑23 cze 2024, 14:03Pytanie czy zostawiamy wtedy odnośnik do "znaczków, które ma profil, a ja nie"?Franklin Garamond pisze: ↑23 cze 2024, 12:02Można prościej (oczywiście nazwa sekcji jest rakowa i do zmiany):
Słowo klucz "powinno". A nie ma, więc jeśli nasz @Sheldon chciałby zrobić (bo na twórcę chyba nie ma, co czekać) to czemu by nie...Franklin Garamond pisze: ↑23 cze 2024, 15:45To powinno być po stronie ŚZF, wchodzisz w czyjś profil i jest guzik "porównaj klasery".Anastasia Windsachen pisze: ↑23 cze 2024, 15:06Tak bym zrobiła, Czcigodny ma tutaj rację, że lepiej prosto niż tak rozbudowanie. Dobrze, że jest głos rozsądku pośród nas. Odsyłanie po prostu do klasterów użytkownika to jest możliwe przez sam ŚZF, ale nie ma czegoś takiego jak właśnie "Profil ma, ja nie"Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑23 cze 2024, 14:03Pytanie czy zostawiamy wtedy odnośnik do "znaczków, które ma profil, a ja nie"?Franklin Garamond pisze: ↑23 cze 2024, 12:02Można prościej (oczywiście nazwa sekcji jest rakowa i do zmiany):