W profilach użytkowników zostały dodane odsyłacze do listy kont w MBP oraz kolekcji ŚZF (dla zalogowanych dodatkowo wyświetlane są odsyłacze do znaczków, które ma dany użytkownik, a my nie mamy oraz w drugą stronę).
[Stempel] Dokument informacyjny i API
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
Stempel | Paszport mikronacji — dokument informacyjny
Małe info, sprzed kilku dni
W profilach użytkowników zostały dodane odsyłacze do listy kont w MBP oraz kolekcji ŚZF (dla zalogowanych dodatkowo wyświetlane są odsyłacze do znaczków, które ma dany użytkownik, a my nie mamy oraz w drugą stronę).
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
A dałoby się kiedyś włączyć jakieś "dowody osobiste", "karty mieszkańców" itp dla poszczególnych krajów?
W rankingu użytkowników dodano wyszukiwarkę, aby łatwiej można było się odnaleźć.
Oczywiście, że by się dało. Pytanie jak miało by to wyglądać, macie na to jakaś wizję? Coś typu dowód, czy jakaś karta?Ludwik Tomović pisze: ↑14 maja 2024, 17:24A dałoby się kiedyś włączyć jakieś "dowody osobiste", "karty mieszkańców" itp dla poszczególnych krajów?
W profilu mieszkańca, zmieniono wygląd listy zweryfikowanych państw.
Co sądzicie o takiej zmianie?
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
W widoku mobilnym ucina mi pierwszy lewy element. Poza tym nie jestem fanem przewijania horyzontalnego. Jak już patrzę w kraje weryfikacji, to wolałbym widzieć wszystkie, niekoniecznie muszę wiedzieć, kto był weryfikującym.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑26 maja 2024, 12:24W profilu mieszkańca, zmieniono wygląd listy zweryfikowanych państw.
W takim razie może małe "boxy" z flagą i nazwą kraju, w formie siatki i darować sobie tych weryfikujących, którzy w sumie nie wnoszą nic. Jak dla mnie ta wcześniejszą lista była mało czytelna przez te informacje właśnie.Franklin Garamond pisze: ↑26 maja 2024, 16:50W widoku mobilnym ucina mi pierwszy lewy element. Poza tym nie jestem fanem przewijania horyzontalnego. Jak już patrzę w kraje weryfikacji, to wolałbym widzieć wszystkie, niekoniecznie muszę wiedzieć, kto był weryfikującym.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑26 maja 2024, 12:24W profilu mieszkańca, zmieniono wygląd listy zweryfikowanych państw.
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
Dowody książeczkowe, a karty pobytu w formie no właśnie karty? :DSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑25 maja 2024, 19:53W rankingu użytkowników dodano wyszukiwarkę, aby łatwiej można było się odnaleźć.
Oczywiście, że by się dało. Pytanie jak miało by to wyglądać, macie na to jakaś wizję? Coś typu dowód, czy jakaś karta?Ludwik Tomović pisze: ↑14 maja 2024, 17:24A dałoby się kiedyś włączyć jakieś "dowody osobiste", "karty mieszkańców" itp dla poszczególnych krajów?
Dodałem wyszukiwanie po nazwie użytkownika na liście zarejestrowanych użytkowników, jako że jest to najczęściej wybierany sposób na znajdowanie czyjegoś profilu. Przypominam również, że przez wyszukiwarkę na górze strony można łatwo znaleźć użytkownika, aplikacje lub kraj (beta).
W profilu użytkownika lista zweryfikowanych aplikacji znów wyświetlana jest w formie listy, jednak tym razem wyświetlane jest 5 państw (w losowej kolejności), a kolejne wyświetlają się po kliknięciu "pokaż więcej".
Czy taka forma listy jest bardziej przyjazna niż przewijanie horyzontalne? Myślę, że nie ma potrzeby wyświetlania wszystkich na raz, wydłużając tym samym stronę. Jeśli ktoś chce znaleźć link do profilu w danym kraju to już sobie znajdzie dodatkowym kliknięciem. @Franklin Garamond
W profilu użytkownika lista zweryfikowanych aplikacji znów wyświetlana jest w formie listy, jednak tym razem wyświetlane jest 5 państw (w losowej kolejności), a kolejne wyświetlają się po kliknięciu "pokaż więcej".
Czy taka forma listy jest bardziej przyjazna niż przewijanie horyzontalne? Myślę, że nie ma potrzeby wyświetlania wszystkich na raz, wydłużając tym samym stronę. Jeśli ktoś chce znaleźć link do profilu w danym kraju to już sobie znajdzie dodatkowym kliknięciem. @Franklin Garamond
Kwestia przemyślenia, niektóre państwa (Leocja, Vox ..) mają dowody w swoich systemach, jednak nie każdy obywatel je posiada, stąd pytanie jak pobierać dane o obywatelach z państw, żeby dane były w miarę aktualne? Najlepiej byłoby chyba zrobić coś na zasadzie nowin, gdzie dany plik zwracał by listę osób, które posiadają grupę "obywatel" i na jego podstawie wyświetlać dane w profilu.Ludwik Tomović pisze: ↑27 maja 2024, 0:51Dowody książeczkowe, a karty pobytu w formie no właśnie karty? :DSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑25 maja 2024, 19:53W rankingu użytkowników dodano wyszukiwarkę, aby łatwiej można było się odnaleźć.
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Jest bardzo elegancko. Tylko czemu losowa kolejność? 😆Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑20 cze 2024, 18:00W profilu użytkownika lista zweryfikowanych aplikacji znów wyświetlana jest w formie listy, jednak tym razem wyświetlane jest 5 państw (w losowej kolejności), a kolejne wyświetlają się po kliknięciu "pokaż więcej".
Żeby każdy miał szansę być pierwszy :P
Chyba kolejność po dacie weryfikacji wygląda lepiej.