Proszę się również nie krępować przy zadawaniu własnych pytań.

Zgodnie z sugestią, jedno pytanie, z uwagi na ilustrację, nasuwa się samo… Zgodnie z konstytucją, „flaga państwowa składa się trzech pionowych pasów — żółtego, białego i czerwonego”. Abstrahując od kolejności barw, dlaczego biel jest delikatnie szara w wariancie flagi bez godła? Przypomina mi to sytuację z Wikipedii, w której flaga Polski jest jasnoszaro-czerwona, ponieważ tak wychodzi z przeliczenia barw w ustawie (z 1980 roku) na RGB, ale w mikronacjach… 🤔Hans von Eichenblatt pisze: ↑27 sty 2021, 22:32Proszę się również nie krępować przy zadawaniu własnych pytań.
Sam tego nie wiedziałem, dlatego zapytałem się na naszym forum. Jak się okazało Pan Maj zmienił we fladze biały pasek w środku na jasno-szary pasek na środku, podczas jednej z nowelizacji ustawy o symbolach narodowych. :)Helwetyk Romański pisze: ↑28 sty 2021, 12:33Zgodnie z sugestią, jedno pytanie, z uwagi na ilustrację, nasuwa się samo… Zgodnie z konstytucją, „flaga państwowa składa się trzech pionowych pasów — żółtego, białego i czerwonego”. Abstrahując od kolejności barw, dlaczego biel jest delikatnie szara w wariancie flagi bez godła?
Dziękuję — wątek rozjaśnił mi obraz sytuacji.Hans von Eichenblatt pisze: ↑29 sty 2021, 15:50Sam tego nie wiedziałem, dlatego zapytałem się na naszym forum. Jak się okazało Pan Maj zmienił we fladze biały pasek w środku na jasno-szary pasek na środku, podczas jednej z nowelizacji ustawy o symbolach narodowych. :)
O, jak miło po (chyba już) latach przerwy zobaczyć mikronacyjną produkcję! (To uczucie, gdy trochę czasu zajmuje ci konstatacja, że chyba chodzi o innego Hansa…).Hans von Eichenblatt pisze: ↑30 sty 2021, 11:21TVS wyemitowało pierwszą część filmu pt. "Propozycja nie do odrzucenia". Film został stworzony dla uczczenia ponownego odrodzenia kraju.
Helwetyk Romański pisze: ↑02 lut 2021, 16:22O, jak miło po (chyba już) latach przerwy zobaczyć mikronacyjną produkcję! (To uczucie, gdy trochę czasu zajmuje ci konstatacja, że chyba chodzi o innego Hansa…).
Naturalnie, tę! Jeżeli chodzi o drugie pytanie, cóż, Krzysztofa Hansa…Hans von Eichenblatt pisze: ↑04 lut 2021, 0:37Dziękuję bardzo, za te miłe słowa pochwały! Tak z ciekawości zapytam jaką mikronacyjną produkcję widział Pan uprzednio oraz o jakim innym Hansie pan myśli? :)Helwetyk Romański pisze: ↑02 lut 2021, 16:22O, jak miło po (chyba już) latach przerwy zobaczyć mikronacyjną produkcję! (To uczucie, gdy trochę czasu zajmuje ci konstatacja, że chyba chodzi o innego Hansa…).