Informator Ambasady IV Republiki Muratyki

Z ciekawości — dlaczego w godle pozostaje poprzednie godło (flaga) jako tło?Kaspar Waksman-Dëter pisze: ↑19 paź 2021, 22:47Przedstawiono dwuwariantowy projekt godła dla IV Republiki. Ma ono zawierać symbole narodów zamieszkujących Muratykę - muratykan, kugarów, koribijczyków oraz azymutów.
Cóż, barwy biało-czerwono-czarne są obecne na fladze Muratyki, jeśli się nie mylę, od 2018 roku. Nie jest więc to "poprzednia flaga", bo przez okres 3 lat jedyne co się na fladze zmieniało to symbol w prawym-górnym rogu (za ZSRM był sierp i młot, za ZKRM były dwa krzyże).Helwetyk Romański pisze: ↑20 paź 2021, 10:59Z ciekawości — dlaczego w godle pozostaje poprzednie godło (flaga) jako tło?
Nieprecyzyjnie sformułowałem pytanie (kawy!) — dlaczego w godle flaga pozostaje w ogóle?Kaspar Waksman-Dëter pisze: ↑20 paź 2021, 12:01Cóż, barwy biało-czerwono-czarne są obecne na fladze Muratyki, jeśli się nie mylę, od 2018 roku. Nie jest więc to "poprzednia flaga", bo przez okres 3 lat jedyne co się na fladze zmieniało to symbol w prawym-górnym rogu (za ZSRM był sierp i młot, za ZKRM były dwa krzyże).Helwetyk Romański pisze: ↑20 paź 2021, 10:59Z ciekawości — dlaczego w godle pozostaje poprzednie godło (flaga) jako tło?
Cóż, to bardziej kwestie tradycji. Od samego początku (nawet przy starych symbolach) na godle tłem była flaga. Także tak, pielęgnujemy tradycje ;)Helwetyk Romański pisze: ↑20 paź 2021, 12:02Nieprecyzyjnie sformułowałem pytanie (kawy!) — dlaczego w godle flaga pozostaje w ogóle?