Nawet o tym fakcie nie wiedziałerm, że od mojego panowania każdy Król Polski ma tytuł Króla Najwierniejszego.Ametyst Faradobus pisze: ↑18 gru 2021, 22:21Namiestnikowi Romańskiemu się spodobało, więc wrzucam wykaz nadanych w Rotrii w ostatnich latach tytułów szlacheckich, który opracowałem.
Dyskusje ogólne, zapowiedzi publikacji i ogłoszenia
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
Dyskusje ogólne, zapowiedzi publikacji i inne
- Ametyst Faradobus • Stempel
- Przybysz
Dziękuję, poprawie. Rzecz jasna proszę o kolejne uwagi.Wilhelm Orański pisze: ↑19 gru 2021, 18:55Jacek Ostrogski to personalia Maurycego Orańskiego przed wstąpieniem do rodu.Ametyst Faradobus pisze: ↑18 gru 2021, 22:21Namiestnikowi Romańskiemu się spodobało, więc wrzucam wykaz nadanych w Rotrii w ostatnich latach tytułów szlacheckich, który opracowałem.
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

- Przybysz
Dziękuję, poprawie. Rzecz jasna proszę o kolejne uwagi.Wilhelm Orański pisze: ↑19 gru 2021, 18:55Jacek Ostrogski to personalia Maurycego Orańskiego przed wstąpieniem do rodu.Ametyst Faradobus pisze: ↑18 gru 2021, 22:21Namiestnikowi Romańskiemu się spodobało, więc wrzucam wykaz nadanych w Rotrii w ostatnich latach tytułów szlacheckich, który opracowałem.
Co do tych tytułów dla królów (arcykatolicki, najwierniejszy, arcychrześcijański) to będę chciał przeprowadzić dodatkową kwerendę. Może nawet popełnię osobną pracę.Samuel Radziwiłł pisze: ↑19 gru 2021, 19:01Nawet o tym fakcie nie wiedziałerm, że od mojego panowania każdy Król Polski ma tytuł Króla Najwierniejszego.Ametyst Faradobus pisze: ↑18 gru 2021, 22:21Namiestnikowi Romańskiemu się spodobało, więc wrzucam wykaz nadanych w Rotrii w ostatnich latach tytułów szlacheckich, który opracowałem.

Co do moich tytułów, tych również zostałem na szczęście pozbawiony. Tytuł kawalera Mediolanu odebrał PL2 w tym miejscu.
- Przybysz
Mógł przynajmniej napisać o co w tym znoszonym MP chodziło. Dzięki wielkie.
W ramach rekompensaty zapraszam do Mediolanu, który jest teraz moją marchią. Będzie się mógł Pan Kulega Kochany czuć jak u siebie - oddam na nocleg Castello Sforzesco, a nawet urządzę Wieczór Kawalerski. Mogę nawet odsprzedać jakiś pałac za symbolicznego lira - ja i tak nocuję za miastem.
W ramach rekompensaty zapraszam do Mediolanu, który jest teraz moją marchią. Będzie się mógł Pan Kulega Kochany czuć jak u siebie - oddam na nocleg Castello Sforzesco, a nawet urządzę Wieczór Kawalerski. Mogę nawet odsprzedać jakiś pałac za symbolicznego lira - ja i tak nocuję za miastem.

Ogromnie dziękuję, byłaby to z pewnością sentymentalna podróż, lecz Rotrii staram się od dłuższego czasu unikać 😉Ametyst Faradobus pisze: ↑19 gru 2021, 22:44W ramach rekompensaty zapraszam do Mediolanu, który jest teraz moją marchią. Będzie się mógł Pan Kulega Kochany czuć jak u siebie - oddam na nocleg Castello Sforzesco, a nawet urządzę Wieczór Kawalerski. Mogę nawet odsprzedać jakiś pałac za symbolicznego lira - ja i tak nocuję za miastem.
- Przybysz
To ja miałem na odwrót - najpierw się z Rotrią nie lubiłem, a teraz większość Kolegium Kardynalskiego to moi koledzy. Przeciętne moje spotkanie z każdym dowolnym patriarchą od czasów Jana II wygląda tak: https://www.youtube.com/watch?v=Evim7lt7g-I&t=257s

- Przybysz
Na katedrach NPH w Rotrii i w Bialenii utworzyłem biblioteki. Wrzucać tam będę podstawowe opracowania z zakresu takich dziedzin jak heraldyka, sfragistyka albo archeologia prawa tak, aby łatwo było dotrzeć do wiedzy praktycznej.

- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Bezceremonialnie zapytam czy mamy wersje cyfrowe? Po ministerstwach spraw zagranicznych mikroświata krąży, na przykład, Protokół dyplomatyczny. Ceremoniał i etykieta Tomasza Orłowskiego.Ametyst Faradobus pisze: ↑20 gru 2021, 20:43Na katedrach NPH w Rotrii i w Bialenii utworzyłem biblioteki. Wrzucać tam będę podstawowe opracowania z zakresu takich dziedzin jak heraldyka, sfragistyka albo archeologia prawa tak, aby łatwo było dotrzeć do wiedzy praktycznej.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Pod dzieleniem się wiedzą i materiałami wśród mikronautów podpisuję się obiema rękyma i nogyma. Może jakiś odpowiednik Kustosza do tego by się przydał?Helwetyk Romański pisze: ↑20 gru 2021, 23:15Bezceremonialnie zapytam czy mamy wersje cyfrowe? Po ministerstwach spraw zagranicznych mikroświata krąży, na przykład, Protokół dyplomatyczny. Ceremoniał i etykieta Tomasza Orłowskiego.Ametyst Faradobus pisze: ↑20 gru 2021, 20:43Na katedrach NPH w Rotrii i w Bialenii utworzyłem biblioteki. Wrzucać tam będę podstawowe opracowania z zakresu takich dziedzin jak heraldyka, sfragistyka albo archeologia prawa tak, aby łatwo było dotrzeć do wiedzy praktycznej.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Przybysz
Generalnie staram się pisać na temat dostępności. Pewnie mam gdzieś pdf-a Szymańskiego (ale mam też wersję papierową, więc z pdfa prawie nie korzystałem, mogłem zgubić), a pozostałych poszukam w ruskich bazach. W ogóle chyba kiedyś na UB publikowałem instrukcję korzystania z ruskich baz.