Jak działa system gospodarczy Palatynatu Leocji?
- Ametyst Faradobus • Stempel
- Przybysz
Swoją drogą, czy myśleliście o czymś takim, aby ranga dowódcy uzależniona była także od zysku albo ilości przewiezionych towarów, a nie tylko od rejsów?
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Wdrożenie uzależnienia stopnia dowódcy od zysku byłoby umiarkowanie, ale jednak czasochłonne. Z liczbą jednostek nie powinno być od strony technicznej najmniejszego problemu, ale tu już poproszę o propozycję i stanowisko armatorów. 😉Ametyst Faradobus pisze: ↑15 mar 2020, 13:03Swoją drogą, czy myśleliście o czymś takim, aby ranga dowódcy uzależniona była także od zysku albo ilości przewiezionych towarów, a nie tylko od rejsów?
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Świętopełk Naumow
- Przybysz
Zacząłem bawić się tym systemem, i od paru chwil uporczywie wysyłam statki tylko po paliwo obniżając jego cenę. Uda mi się zalać rynek wystarczającą ilością by paliwo było darmowe? Czy ma to jakiś wpływ na system? Efekty nudy.
Minister Spraw Wewnętrznych LRM

- Franklin Garamond • Stempel
Bardzo, bardzo tanie, chyba do 0,01 guldena może zejść, ale darmowe... nie da rady.
- Świętopełk Naumow
- Przybysz
Potwierdzam. 0.1 guldena to cena minimalna. Cieszę się jednak, że mogłem zasponsorować mieszkańcom Leocji delikatną zniżkę na paliwo. Do usług.
Screen: https://i.imgur.com/QyxADs9.png
Screen: https://i.imgur.com/QyxADs9.png
Minister Spraw Wewnętrznych LRM

- Przybysz
Kompania Faradobusów pływa głównie do Bialenii i Ferdynandii zalewając Was naszymi podróbkami wszystkiego oraz tanim bimbrem i węglem.

- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Ja też pływam głównie do Neocity. Choć ostatnio skleroza mocno i zapominam o wysyłaniu okrętów.
Obecnie (na wyjeździe) to też 24-godzinne rejsy do NUPIA, ale normalnie to zwykle dwa 9-godzinne czyli jeden w nocy i jeden jak jestem w pracy, a pozostałe to już różnie, zależnie od tego czy jestem przy kompie czy nie. W weekendy to już nie ma reguł... jak coś dłubię (np. malowania, mundury czy organizacje) to więcej krótkich, a jak jestem poza domem to raczej dłuższe.
W sumie i tak, jak widzę to zaczynając dość późno ta zabawę (niektórzy mieli już wtedy po 8-10 statków) i tak mam niezły wynik w rankingu armatorów z moimi 10 statkami. W zasadzie moją ambicją jest mieć ich 12 czyli tyle ile na forum RB, a mojej Bialeńskiej Żegludze Morskiej mam drobnicowców typu M100...

W tej grze brakuje mi jednego elementu... brakuje wyspecjalizowanych statków, które można by rejestrować wcześniejszym zarejestrowaniu 6-8 statków uniwersalnych. Takie statki mogłyby zabierać znacznie więcej towarów, ale tylko z jednego gatunku - taki mały element strategii i ryzyka w jaki zainwestować, bo nigdy nie wiadomo jakie będą ceny towarów.
W sumie i tak, jak widzę to zaczynając dość późno ta zabawę (niektórzy mieli już wtedy po 8-10 statków) i tak mam niezły wynik w rankingu armatorów z moimi 10 statkami. W zasadzie moją ambicją jest mieć ich 12 czyli tyle ile na forum RB, a mojej Bialeńskiej Żegludze Morskiej mam drobnicowców typu M100...

W tej grze brakuje mi jednego elementu... brakuje wyspecjalizowanych statków, które można by rejestrować wcześniejszym zarejestrowaniu 6-8 statków uniwersalnych. Takie statki mogłyby zabierać znacznie więcej towarów, ale tylko z jednego gatunku - taki mały element strategii i ryzyka w jaki zainwestować, bo nigdy nie wiadomo jakie będą ceny towarów.
O, to ciekawa koncepcja. Nawet wstępnie w uproszczonej formie - ulepszenie okrętu do tankowca/kontenerowca, co zwiększy możliwość przewozu towarów płynnych/stałych i uniemożliwi przewóz tych drugich.Ronon Dex pisze: ↑19 maja 2020, 12:05W tej grze brakuje mi jednego elementu... brakuje wyspecjalizowanych statków, które można by rejestrować wcześniejszym zarejestrowaniu 6-8 statków uniwersalnych. Takie statki mogłyby zabierać znacznie więcej towarów, ale tylko z jednego gatunku - taki mały element strategii i ryzyka w jaki zainwestować, bo nigdy nie wiadomo jakie będą ceny towarów.
Rozmowy prywatne mieszają mi się z wątkami na forum i nie wiem gdzie miało to miejsce, ale wiem, że rozmawiałem z Czcigodnym Namiestnikiem Romańskim na temat dalszych modernizacji portu i padła propozycja, by umożliwić kaperstwo w sposób jawny lub niejawny (własna flota kaperska lub sponsoring i udział w zyskach). No i wtedy w grę wchodziłaby także eskorta.
- Przybysz
Ja ostatnio w dzień do Grodziska i Mariuszowa, a na noc do dalszych portów.
Pomysł ze statkami specjalistycznymi popieram.
Pomysł ze statkami specjalistycznymi popieram.