[Sokolnica] Aeroklub Leocji - członkowie aeroklubu.
Opiekun: Ronon Dex
W związku z pytaniem zadanym w innym temacie informuję, że skoro Aeroklub Leocji zaczął oficjalnie działać to może już zacząć przyjmować pierwszych członków.
Na chwilę obecną jestem założycielem i jedynym członkiem, a więc niejako "z automatu" objąłem funkcje Prezesa Aeoroklubu Leocji - choć nie wykluczam, by w przyszłości była to funckja wybieralna np. przez jakieś "walne zebranie członkowskie".
W tym temacie można się zgłaszać do Aeuroklubu np. w celu odbycia szkolenia lotniczego i uzyskania licencji pilota. Formę tego jeszcze uzgodnimy, ale możemy się pobawić w jakieś wykłady dotyczące np. nauki pilotowania małych samolotów.
Na chwilę obecną jestem założycielem i jedynym członkiem, a więc niejako "z automatu" objąłem funkcje Prezesa Aeoroklubu Leocji - choć nie wykluczam, by w przyszłości była to funckja wybieralna np. przez jakieś "walne zebranie członkowskie".
W tym temacie można się zgłaszać do Aeuroklubu np. w celu odbycia szkolenia lotniczego i uzyskania licencji pilota. Formę tego jeszcze uzgodnimy, ale możemy się pobawić w jakieś wykłady dotyczące np. nauki pilotowania małych samolotów.
Zgłaszam się! Kiedyś realnie interesowało mnie lotnictwo, coś tam wiem, coś tam nie wiem...
- Maciej Gerwazy Lisewicz • Stempel
- Przybysz
Również chciałbym zostać członkiem aeroklubu. Mam swoją awionetkę w Nowym Brzegu.
Maciej Gerwazy Lisewicz
Prezes Zarządu LIS-BUD oraz SpaceLeo
Prezes Zarządu LIS-BUD oraz SpaceLeo
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
Chciałbym dołączyć do aeroklubu, zrobić jakiś kurs pilotażu, zakupić samolocik i czasami polatać między Leocją a Oceanią.
Chciałbym zostać członkiem areoklubu i może zrobię sobie jakiś kursik :D
Damiano Windsachen pisze: ↑24 gru 2022, 22:21Chciałbym zostać członkiem areoklubu i może zrobię sobie jakiś kursik :D
Dówch chętnych na raz... no to faktycznie możemy zrobić jakiś kurs. Pytanie czy robimy to tylko narracyjnie, czy faktycznie zrobimy sobie coś z zakresu wiedzy o "general aviation" z aktywnym udziałem kursantów... to drugie z wymogiem np. odpowiedzi na pytania szkolącego?Samuel Radziwiłł pisze: ↑23 gru 2022, 14:48Chciałbym dołączyć do aeroklubu, zrobić jakiś kurs pilotażu, zakupić samolocik i czasami polatać między Leocją a Oceanią.
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
Ze swojej strony nie pretenduję do realnej wiedzy lotniczej, więc bardziej narracyjnie, choć wiadomo jakiś ala egzamin na tej podstawie mógłby być.
Myślę że bardziej sensownie będzie to można ogarnąć za pomocą egzaminów
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Opinie są rozbieżne, to i ja się zgłoszę. Nieparzystej liczbie łatwiej zagłosować. A potem i tak zdecyduje prezes. xD
- Martin Eden • Stempel
- Przybysz
Zgłaszam się!
Chętnie dołożę swoje 3 grosze przy pomocy w stworzeniu kursu lotniczego. Swojego czasu popełniłem pracę zaliczeniową na studiach inżynierskich w temacie systemów łączności lotniczej.
Chętnie dołożę swoje 3 grosze przy pomocy w stworzeniu kursu lotniczego. Swojego czasu popełniłem pracę zaliczeniową na studiach inżynierskich w temacie systemów łączności lotniczej.
(-) Martin Eden