Nie uważam się za eksperta klasy @Franklin Garamond, ale jednak trochę w temacie działam, nawet dostaję za to waluty wymienialne. Jeżeli miałbym wskazywać przykłady tego, w jakich dziedzinach w mikronacjach większość nie powinna decydować, sprawy techniczne byłyby jednymi z nich.Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑02 sty 2022, 6:29No cóż, wiedziałem że entuzjazmu to raczej nie wzbudzi, bo sprawę wcześniej konsultowałem, ale taka była decyzja większości i stało się. Mam tylko skromna nadzieje że nie będzie gorzej niż było, bo zostanie powrót na stare śmieci z podkulonym ogonem.
Przyznam, że nie mogę zrozumieć tak rewolucyjnego z mojej perspektywy kroku, jakim jest zmiana forum, przy jednoczesnym braku zauważalnej jakościowej zmiany na lepsze. Owszem, nowe forum działa lepiej na urządzeniach mobilnych, ale z drugiej strony w praktyce wyklucza udział w międzynarodowych przedsięwzięciach oraz atakuje reklamami z każdej możliwej strony.
Generał Fleszar wyraził „nadzieję że po tej przeprowadzce będą panowie zaglądać do nas tak jak dotąd, a może i częściej”. Obawiam się tego, że rezultat będzie idealnie przeciwny do zamierzonego. Wiem, że ludzie z mikroświata śledzą na bieżąco wykres Instytutu Statystyk Międzynarodowych. Nieobecność Królestwa Santery na pewno nie pomoże widoczności kraju w mikroświecie.
Istnieją złe darmowe rozwiązania, z których korzystają Felencja, Insulia, Muratyka i Winkulia — konta w serwisie CT8. Złe, ponieważ Facebook konsekwentnie blokuje wszystkie odsyłacze z tej domeny. W tym przypadku to jednak porównanie kataru do ostrego zapalenia płuc. Z wyłączeniem Insulii wszystkie te kraje są obecne w Nowinach, co, moim zdaniem, jest niezłym punktem wyjścia do poprawienia zasięgów.
Gdyby to zależało ode mnie, uciekałbym z nowego forum jak najszybciej, póki jeszcze koszty tej operacji są stosunkowo niewielkie. Oczywiście, nie z powrotem na Darmowe Fora.