Mam tylko wątpliwości czy powinniśmy podejmować uchwałę bez noweli do Aktu o formie rządu... 🤐
✔️ Obywatelstwo honorowe
Opiekun: Ignats ik Ruth
- Apolinary Montserrat • Stempel
- Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
- Kontakt:
Obywatelstwo honorowe
Zapytałem trochę przewrotnie, bo uzasadnienie samo się nie napisze... 😉 Sam mam tylko jedno obywatelstwo i Światłego Heinz-Werner Grünera bardzo dobrze rozumiem. No, ale przy braku dyskusji nad projektem czułbym się w obowiązku - w sytuacji wątpliwości - uzasadniać uchwałę na żądanie. Cieszę się, że ku potomności argumenty wybrzmiały na sali obrad.
Mam tylko wątpliwości czy powinniśmy podejmować uchwałę bez noweli do Aktu o formie rządu... 🤐
prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Obywatelstwo honorowe
Moim zdaniem — będzie uchwała to się zmieni pod nią…Apolinary Montserrat pisze: ↑26 sty 2022, 18:16Mam tylko wątpliwości czy powinniśmy podejmować uchwałę bez noweli do Aktu o formie rządu... 🤐
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Kontakt:
Obywatelstwo honorowe
Prześwietny Senacie,
Skoro mamy z Palatium zielone światło to przedkładam do dyskusji projekt uchwały.
Prześwietny Senacie, proszę o uwagi do 4 lutego do godz. 20.00.
Skoro mamy z Palatium zielone światło to przedkładam do dyskusji projekt uchwały.
Uchwała Senatu Palatynatu Leocji
z dnia ... 2022 r.
My, Obywatele Palatynatu Leocji,
zgromadzeni w Nowym Brzegu na obradach Senatu,
ustanawiamy obywatelstwo honorowe Palatynatu Leocji,
nadawane i odbierane w drodze uchwały Senatu,
według zasad poniżej określonych:
I
II
III
z dnia ... 2022 r.
I
Obywatelstwo honorowe jest zaszczytnym dowodem uznania dla osób o szczególnie trwałym i niepowtarzalnym wkładzie w historię, rozwój, znaczenie i sławę Palatynatu Leocji lub w utrwalanie, rozwijanie oraz aktualizację treści i idei zawartych w Deklaracji Niepodległości Palatynatu Leocji.
II
Obywatelstwo honorowe nadaje się wraz z uzasadnieniem, tej samej osobie tylko jeden raz. Odebranie obywatelstwa honorowego winno nastąpić niezwłocznie, gdy wyróżniony działać będzie na szkodę Palatynatu Leocji lub gdy zrzeknie się obywatelstwa honorowego.
III
Wyróżniony obywatelstwem honorowym cieszyć się może wszystkimi prawami, które przynależą obywatelom Palatynatu Leocji. Obywatelstwo honorowe nie wyklucza możliwości wystąpienia przez wyróżnionego o nadanie mu obywatelstwa w rozumieniu innych przepisów.
Prześwietny Senacie, proszę o uwagi do 4 lutego do godz. 20.00.
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
- Helwetyk Romański • Stempel
Obywatelstwo honorowe
Prześwietny Senacie,
tu wyjątkowo zgłoszę uwagę. Proponuję słowa „humanistycznych treści i idei zawartych w wielowiekowym dorobku Leocji” zastąpić słowami „treści i idei zawartych w Deklaracji Niepodległości Palatynatu Leocji” (to wspomniane przeze mnie odpowiednie zmiany, wysłowiłem się nieprecyzyjnie…). W całości stosowny artykuł miałby wówczas następującą postać:
tu wyjątkowo zgłoszę uwagę. Proponuję słowa „humanistycznych treści i idei zawartych w wielowiekowym dorobku Leocji” zastąpić słowami „treści i idei zawartych w Deklaracji Niepodległości Palatynatu Leocji” (to wspomniane przeze mnie odpowiednie zmiany, wysłowiłem się nieprecyzyjnie…). W całości stosowny artykuł miałby wówczas następującą postać:
Obywatelstwo honorowe jest zaszczytnym dowodem uznania dla osób o szczególnie trwałym i niepowtarzalnym wkładzie w historię, rozwój, znaczenie i sławę Palatynatu Leocji lub w utrwalanie, rozwijanie i aktualizację treści i idei zawartych w Deklaracji Niepodległości Palatynatu Leocji humanistycznych treści i idei zawartych w wielowiekowym dorobku Leocji.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
Obywatelstwo honorowe
Prześwietny Senacie,
ja w kwestii formalnej:
ja w kwestii formalnej:
Obywatelstwo honorowe jest zaszczytnym dowodem uznania dla osób o szczególnie trwałym i niepowtarzalnym wkładzie w historię, rozwój, znaczenie i sławę Palatynatu Leocji lub w utrwalanie, rozwijanie ioraz aktualizację treści i idei zawartych w Deklaracji Niepodległości Palatynatu Leocji.
- Heinrich von Wattzau † • Stempel
- Zmarły obywatel †
- Obywatel
- Kontakt:
Obywatelstwo honorowe
Helwetyk Romański pisze: ↑02 lut 2022, 21:06Prześwietny Senacie,
Obywatelstwo honorowe jest zaszczytnym dowodem uznania dla osób o szczególnie trwałym i niepowtarzalnym wkładzie w historię, rozwój, znaczenie i sławę Palatynatu Leocji lub w utrwalanie, rozwijanie i aktualizację treści i idei zawartych w Deklaracji Niepodległości Palatynatu Leocji humanistycznych treści i idei zawartych w wielowiekowym dorobku Leocji.
Franklin Garamond pisze: ↑03 lut 2022, 10:07Prześwietny Senacie,
ja w kwestii formalnej:Obywatelstwo honorowe jest zaszczytnym dowodem uznania dla osób o szczególnie trwałym i niepowtarzalnym wkładzie w historię, rozwój, znaczenie i sławę Palatynatu Leocji lub w utrwalanie, rozwijanie ioraz aktualizację treści i idei zawartych w Deklaracji Niepodległości Palatynatu Leocji.
Światły Senacie,
W poście z projektem naniosłem zmiany. Jeśli nie będzie innych propozycji to po godz. 20 rozpoczniemy głosowanie.
- Kontakt:
Obywatelstwo honorowe
Prześwietny Senacie,
Zgodnie z zapowiedzią rozpoczynamy głosowanie nad uchwałą. Oddajemy głosy za lub przeciw lub informujemy o wstrzymaniu się od głosu. Jednocześnie przypominam, że na podstawie udziału w tym głosowaniu przyznawana jest ranga Senatora na forum.
Głosujemy do 11 lutego do godz. 21.00.
🔔 @Alfred, @Anna Aldona Metzu, @Apolinary Montserrat, @FPvR, @Francis D. Blackwood, @Franklin Garamond, @Heinrich von Wattzau, @Helwetyk Romański, @Ignats ik Ruth, @Iwan Koniew, @Józef Wilhelm Potocki, @Kiedyn, @Kleopatra_XI, @Ludwik Tomović, @Oswald Baskerville, @Pit Lankiet, @Ronon Dex, @Samuel Radziwiłł, @Sheldon Anszlus Lovelace, @Sophie, @TAR, @Tymoteusz Piechota, @Vilarte, @Wawrzyniec Butla-Wino, @Wilhelm Mähnenwolf, @Wilk, @Zbyszko GustolúpuloZgodnie z zapowiedzią rozpoczynamy głosowanie nad uchwałą. Oddajemy głosy za lub przeciw lub informujemy o wstrzymaniu się od głosu. Jednocześnie przypominam, że na podstawie udziału w tym głosowaniu przyznawana jest ranga Senatora na forum.
Uchwała Senatu Palatynatu Leocji
z dnia ... 2022 r.
IObywatelstwo honorowe jest zaszczytnym dowodem uznania dla osób o szczególnie trwałym i niepowtarzalnym wkładzie w historię, rozwój, znaczenie i sławę Palatynatu Leocji lub w utrwalanie, rozwijanie oraz aktualizację treści i idei zawartych w Deklaracji Niepodległości Palatynatu Leocji.
IIObywatelstwo honorowe nadaje się wraz z uzasadnieniem, tej samej osobie tylko jeden raz. Odebranie obywatelstwa honorowego winno nastąpić niezwłocznie, gdy wyróżniony działać będzie na szkodę Palatynatu Leocji lub gdy zrzeknie się obywatelstwa honorowego.
IIIWyróżniony obywatelstwem honorowym cieszyć się może wszystkimi prawami, które przynależą obywatelom Palatynatu Leocji. Obywatelstwo honorowe nie wyklucza możliwości wystąpienia przez wyróżnionego o nadanie mu obywatelstwa w rozumieniu innych przepisów.
Głosujemy do 11 lutego do godz. 21.00.
- Obywatel