Rogatek・nowa perspektywa

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Filip von Sarm »

Szanowni!
Wraz z Federantem Rockwellem, przedstawiamy nową metodę autoryzacji mikronautów - Rogatka. No ale chwila, mamy przecież Stempla.
No mamy, ale jednak brakowało nam trochę funkcjonalności. W Rogatku dodaliśmy, dla przykładu, herby. W dodatku planujemy również udostępnić możliwość dodawania odznaczeń czy tytułów/funkcji.

W Rogatku nie będzie żadnego dołączania krajów - dodawane one będą wraz z potrzebami (np. nadania herbów w krajach), lecz jeszcze dziś wprowadzimy większość państw z ISMu.

Gdybyście mieli pytania - nie bójcie się pisać w tym wątku ;).

⚠️ Rogatek jest jeszcze w fazie beta. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie czy zgłoszenia.

PS. Rogatek od Rogatek na granicy ;)
PS2. Przepraszamy za darmową domenę :/
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Piotr vel Bocian »

Pytanie mam, bo powiem wprost, że przy przekazywaniu (bezpośrednio lub pośrednio) swoich danych konkretnie tym dwóm wymienionym osobom, boję się o to jak moje dane będą wykorzystywane :)

Pytanie: Czy Rogatek ma w jakikolwiek sposób zastąpić STEMPEL czy jest tylko dodatkową opcją?
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

Piotr vel Bocian pisze:
21 sty 2022, 15:15
Pytanie mam, bo powiem wprost, że przy przekazywaniu (bezpośrednio lub pośrednio) swoich danych konkretnie tym dwóm wymienionym osobom, boję się o to jak moje dane będą wykorzystywane :)

Pytanie: Czy Rogatek ma w jakikolwiek sposób zastąpić STEMPEL czy jest tylko dodatkową opcją?
AD 1. Hasła są szyfrowane takim sposobem, że nigdy nie można będzie ich odczytać, a jedynie sprawdzić czy pasuje do wprowadzonego.
AD 2. Docelowo - zastąpić.
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Piotr vel Bocian »

Filip von Sarm pisze:
21 sty 2022, 15:17
Piotr vel Bocian pisze:
21 sty 2022, 15:15
Czy Rogatek ma w jakikolwiek sposób zastąpić STEMPEL czy jest tylko dodatkową opcją?
Docelowo - zastąpić.
Dziękuję za informację.

@Helwetyk Romański @Franklin Garamond - czy mogę prosić Czcigodnych Namiestników o komentarz dot. planów zastąpienia STEMPLA Rogatkiem?
Awatar użytkownika
Kaspar Waksman-Dëter Stempel
Republika Muratyki

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Kaspar Waksman-Dëter »

Zastąpić? Bez urazy i z całym szacunkiem, ale ja mam naprawdę spore trudności w zaufaniu temu dubletowi w szczególności, że jedna z tych osób jest nie warta zaufania.

Projekt ciekawy, ale na pewno nigdy nie zastąpi STEMPLa.
Kaspar Waksman-Dëter
Mer Azymuckiej Góry
Dyrektor Muratyckich Linii Kolejowych
były: I Prezydent IV Republiki Muratyki
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

Gwoli ścisłości... Rogatek nie ma na celu całkowitego wyeliminowania Stempla z mikroświata, a jedynie stworzenia dla niego alternatywy z większymi (na tą chwilę) możliwościami.

(komórka)
Awatar użytkownika
Republika Muratyki

Rogatek・nowa perspektywa

Czasami więcej możliwości nie oznacza lepszej alternatywy. A co do poprzednich postów dotyczących bezpieczeństwa danych - podzielam obawy. Tu nie chodzi o hasła - macie dostęp do adresów e-mail i IP użytkowników, a Pan Rockwell jest wybitnie skłonny do publicznego „chwalenia się” tym, że zlokalizował kogo na podstawie takiego adresu. Wszedłeś Filipie w spółkę z nieodpowiednim partnerem 😂
Kaspar Waksman-Dëter
Mer Azymuckiej Góry
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

Kaspar Waksman-Dëter pisze:
21 sty 2022, 15:35
Czasami więcej możliwości nie oznacza lepszej alternatywy. A co do poprzednich postów dotyczących bezpieczeństwa danych - podzielam obawy. Tu nie chodzi o hasła - macie dostęp do adresów e-mail i IP użytkowników, a Pan Rockwell jest wybitnie skłonny do publicznego „chwalenia się” tym, że zlokalizował kogo na podstawie takiego adresu. Wszedłeś Filipie w spółkę z nieodpowiednim partnerem 😂
To chciałbym zauważyć, że adresy IP nie są zbierane i nigdy nie będą. Do tego, po adresie IP, zwykły Kowalski nikogo nie namierzy więc nie rozumiem o co chodzi....
Awatar użytkownika
Republika Muratyki

Rogatek・nowa perspektywa

Czy zbieracie czy nie - możecie nie mówić ludziom pełnej prawdy. Szary Kowalski raczej nie namierzy, ale osoba o dużych umiejętnościach informatycznych takich jak wspomniana osoba - tutaj już inna bajka ;)
Kaspar Waksman-Dëter
Mer Azymuckiej Góry
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Helwetyk Romański »

Piotr vel Bocian pisze:
21 sty 2022, 15:21
Czy mogę prosić Czcigodnych Namiestników o komentarz dot. planów zastąpienia STEMPLA Rogatkiem?
Dla pełnej jasności, to plany autorów Rogatka, nie autora Stempla. Oczywiście, ze swojej strony życzę powodzenia. Konkurencja jest dobra. W Stemplu, na przykład, planuję dodać herby od 13 listopada 2020. 😜
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”