Atlas VIK
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Atlas VIK
Szanowne Państwo, Kochani Moi,
Po całych wakacjach wytężonej pracy, niezliczonej liczby obelg na Polarktykę i inne lądy wykrzyczanych do ekranu ("co za zjeb stworzył ten koszmar kartografa?!") zaciekłej walce z niechęcią do roboty i wielu innych problemach tej i innej maści Voxlandzki Instytut Kartograficzny prezentuje w końcu mapę Mikroświata na 8 września 2022. Nie przedłużając - oto i ona! Zmiany względem wersji przedwakacyjnej:
-dodano nowopowstałe Kirianię i Hawiland
-dodano dawnopowstałe, ale wcześniej przez nasze zapominalstwo nieuwzględnione Toskanię i Antwerpię
-usunięto NUPIA - aktywności brak
-przy Baridasie jest teraz dopisek o unii z Lumerią (kolor Baridasu to oficjalnie podjaśniony kolorek Lumerii, in practico ciężko orzec, czy dobrze to to jest)
-nowy wygląd linii brzegowej w Batawii
-poprawiono granicę między Edelweiss a Austro-Węgrami
-Norwegland to teraz Bornfost
-próba rozczytania się w Orientyce jest jeszcze cięższa niż była
Równocześnie VIK informuje, że od teraz będziemy starać się wydawać mapy Mikroświata co 3 miesiące. Następnej zatem proszę spodziewać się w grudniu. No chyba że nic się nie zmieni.
Zatem miłych prób pojęcia tego wspaniałego dzieła. My idziemy odpocząć...
A NIE, CZEKAJ, PRZECIEŻ DZIŚ DOPIERO CZWARTEK.
Po całych wakacjach wytężonej pracy, niezliczonej liczby obelg na Polarktykę i inne lądy wykrzyczanych do ekranu ("co za zjeb stworzył ten koszmar kartografa?!") zaciekłej walce z niechęcią do roboty i wielu innych problemach tej i innej maści Voxlandzki Instytut Kartograficzny prezentuje w końcu mapę Mikroświata na 8 września 2022. Nie przedłużając - oto i ona! Zmiany względem wersji przedwakacyjnej:
-dodano nowopowstałe Kirianię i Hawiland
-dodano dawnopowstałe, ale wcześniej przez nasze zapominalstwo nieuwzględnione Toskanię i Antwerpię
-usunięto NUPIA - aktywności brak
-przy Baridasie jest teraz dopisek o unii z Lumerią (kolor Baridasu to oficjalnie podjaśniony kolorek Lumerii, in practico ciężko orzec, czy dobrze to to jest)
-nowy wygląd linii brzegowej w Batawii
-poprawiono granicę między Edelweiss a Austro-Węgrami
-Norwegland to teraz Bornfost
-próba rozczytania się w Orientyce jest jeszcze cięższa niż była
Równocześnie VIK informuje, że od teraz będziemy starać się wydawać mapy Mikroświata co 3 miesiące. Następnej zatem proszę spodziewać się w grudniu. No chyba że nic się nie zmieni.
Zatem miłych prób pojęcia tego wspaniałego dzieła. My idziemy odpocząć...
A NIE, CZEKAJ, PRZECIEŻ DZIŚ DOPIERO CZWARTEK.
- Apolinary Montserrat • Stempel
- Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
- Kontakt:
Atlas VIK
Należą się wielkie brawa za tak ogromne nakłady pracy! Coś wspaniałego! 👏👏
PS. Jaka ta nasza Leocja malutka... 🔍
PS. Jaka ta nasza Leocja malutka... 🔍
prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
- Przybysz
Atlas VIK
Apolinary Montserrat pisze: ↑13 wrz 2022, 18:13Należą się wielkie brawa za tak ogromne nakłady pracy! Coś wspaniałego! 👏👏
A dziękuję, dziękuję.
Jakbym tylko nie był tak leniwy...! No i to była już 23:46, Starzy do pralki kąpania gonili, to czasu nie było, a potem... A potem to już się nie chciało.
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
- MahoroChan • Stempel
- Przybysz
Atlas VIK
Wydaje mi się, że "Magnyfikat" trzeba zmienić na "Magnifikat" (na ich mainlandzie); i czy nie był to przypadkiem Bornfrost?
Cyberia oznaczona poprawnym kolorem ale bez podpisu.
Poza tym spoko, 11/10.
Cyberia oznaczona poprawnym kolorem ale bez podpisu.
Poza tym spoko, 11/10.
(-) Mahoro Andou
Bojowy android organizacji VESPER
- Przybysz
Atlas VIK
Tak, wiem, ale nie będę dla jednego kraju znowu odpalał tego zasranego programu i znowu mapy robił. Zwłaszcza że po drodze czeka jeszcze poprawienie Bazy Kontynentowej (bo Koszmar Kartografa się na Nordacie zrobił).MahoroChan pisze: ↑18 wrz 2022, 13:48Wydaje mi się, że "Magnyfikat" trzeba zmienić na "Magnifikat" (na ich mainlandzie);
Nope.i czy nie był to przypadkiem Bornfrost?
Nie pamiętam teraz, czy zapomniałem to zrobić, czy wierząc w inteligencję oglądających mapę założyłem, że połączą kropki iż czerwony=Sarmacja Sarmacja czerwonką się toczy XD. Jeśli to drugie to chodziło o to, że inaczej region tyż by się lekko nieczytelny stał.Cyberia oznaczona poprawnym kolorem ale bez podpisu.
Propagandowo załóżmy że to ta druga wersja jest prawdziwa XD.
- MahoroChan • Stempel
- Przybysz
Atlas VIK
Joahim von Ribertrop pisze: ↑18 wrz 2022, 21:27Tak, wiem, ale nie będę dla jednego kraju znowu odpalał tego zasranego programu i znowu mapy robił.

OK
no ja gdybym nie wiedziała, to bym pomyslała " co to ma byc niby, zaznaczone jak Sarmacja ale nie ma opisu, przecież Hasseland jest gdzie indziej"...Joahim von Ribertrop pisze: ↑18 wrz 2022, 21:27Nie pamiętam teraz, czy zapomniałem to zrobić, czy wierząc w inteligencję oglądających mapę założyłem, że połączą kropki iż czerwony=Sarmacja Sarmacja czerwonką się toczy XD. Jeśli to drugie to chodziło o to, że inaczej region tyż by się lekko nieczytelny stał.
Propagandowo załóżmy że to ta druga wersja jest prawdziwa XD.
(-) Mahoro Andou
- Guedes de Lima • Stempel
- Obywatel
Atlas VIK
Nieźle, kawał dobrej roboty.
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.