Flaga dla Pollinu: barwy 🎨

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Wielkimi krokami zbliża się koniec głosowania w preselekcji flagi dla Pollinu. W kolejnym głosowaniu wyłonimy jeden z trzech wzorów. Wzory zostaną zaprezentowane, dla lepszej wizualizacji, w różnych wariantach barwnych. Poniżej sposób, w jaki chciałbym przedstawić każdą z propozycji z „krótkiej listy”.
Obrazek
Jeżeli w powyższym zestawie brakuje jakiejś konfiguracji, to jest właściwy moment, żeby to zasygnalizować. 😉

To jeszcze nie jest głosowanie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Helwetyk Romański pisze:
22 gru 2023, 10:42
Wielkimi krokami zbliża się koniec głosowania w preselekcji flagi dla Pollinu. W kolejnym głosowaniu wyłonimy jeden z trzech wzorów. Wzory zostaną zaprezentowane, dla lepszej wizualizacji, w różnych wariantach barwnych. Poniżej sposób, w jaki chciałbym przedstawić każdą z propozycji z „krótkiej listy”.
Obrazek
Jeżeli w powyższym zestawie brakuje jakiejś konfiguracji, to jest właściwy moment, żeby to zasygnalizować. 😉

To jeszcze nie jest głosowanie.
kolorek nr 6 najlepszy, nie za jasny, nie za ciemny, idealny
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Caladea Cousine
Przybysz

Post autor: Caladea Cousine »

Anastasia Windsachen pisze:
22 gru 2023, 13:38
kolorek nr 6 najlepszy, nie za jasny, nie za ciemny, idealny
Bleh, ja z kolei mam nadzieję, że żaden odcień niebieskiego nie będzie wybrany, bo nie dość, że ten kolor jest nudny, to jeszcze za bardzo przywodzi na myśl Poważne R*alowe Organizacje Międzynarodowe. Chociaż to akurat byłoby zgodne z ostatnimi nordacko-leockimi tendencjami do niewolniczego małpowania tego reala.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Post autor: Ronon Dex »

Caladea Cousine pisze:
22 gru 2023, 17:39
Bleh, ja z kolei mam nadzieję, że żaden odcień niebieskiego nie będzie wybrany[...] za bardzo przywodzi na myśl Poważne R*alowe Organizacje Międzynarodowe.
Przyznam się, że jak rzadko kiedy się z Tobą zgodzę... w sumie ten fiolet jest ładny i do tego jakoś nie kojarzę (co nie znaczy, że nie jestem w błędzie) by fiolet był używany w jakiś realowych flagach państwowych czy "organizacyjnych". Chyba też niespecjalnie w Mirko jest używany - to może właśnie pasowałby na "flagę ogólną", bo czarny jest zbyt leocki, zielony zbyt bialeński, a czerwony to... wiadomo z czym się kojarzy.
Obrazek
Awatar użytkownika

Ze swojej strony mam trzy typy. Pomarańcz — od systemów międzynarodowych (logo Stempla), najciemniejszy niebieski — bo najbardziej mi się podoba i fiolet właśnie — bo jest czymś nowym. ONZ-owskiego najjaśniejszego niebieskiego bym nie wybierał po linii zbyt bezpośredniej kopii, ale pojawił się w dyskusji, więc powinien i trafić na listę. (Zaznaczam, że w najbliższym głosowaniu jeszcze nie wybierzemy koloru, a finalny szablon).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
DarkKot h Gryf Stempel
Przybysz

Post autor: DarkKot h Gryf »

Helwetyk Romański pisze:
22 gru 2023, 10:42
Obrazek
Mi bardzo się podobają propozycje 6, 6 oraz 8. Nie są czarno-białe, ale też nie jasne, by oczu nie wypalało patrząc na ekran.
DarkKot herbu Gryf,
Kanclerz Republiki Arawii
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Post autor: Ronon Dex »

Helwetyk Romański pisze:
22 gru 2023, 19:07
Pomarańcz — od systemów międzynarodowych (logo Stempla)
Na to nie wpadłem... ale to ma sens.
Obrazek
Awatar użytkownika
Caladea Cousine
Przybysz

Post autor: Caladea Cousine »

Ronon Dex pisze:
22 gru 2023, 18:11
Przyznam się, że jak rzadko kiedy się z Tobą zgodzę... w sumie ten fiolet jest ładny i do tego jakoś nie kojarzę (co nie znaczy, że nie jestem w błędzie) by fiolet był używany w jakiś realowych flagach państwowych czy "organizacyjnych".
Tak, purpura jest bardzo rzadka we flagach realowych – pomijając flagi w kolorach tęczy, takie jak wiphala, czy flagi zawierające jedynie purpurowe detale, np. Nikaragui, najbardziej znanym użytkownikiem flagi z purpurą była 2. Republika Hiszpańska.

Ale mi się z kolei najbardziej podoba flaga w kolorze pomarańczowym – ten kolor jest tak uderzający, że sam wpada w oko, i zdecydowanie nie jest nudny. W nieistniejącym realu nie taki rzadki, ale i bez konotacji Poważnej Organizacji.
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Pomarańczowy wydaje się pasować do systemów stemplowych. A jakby flaga była biała, a symbol pomarańczowy?
(—) Sheldon Anszlus Robingren (Lovelace)
Awatar użytkownika

Sheldon Anszlus Lovelace pisze:
23 gru 2023, 1:19
Pomarańczowy wydaje się pasować do systemów stemplowych. A jakby flaga była biała, a symbol pomarańczowy?
Przygotuję „negatywy”, gdy będę przy komputerze, choć nieco komplikuje mi to plan głosowania. 😉
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”