Dobry wieczór wszystkim mieszkańcom jak i władzom Palatynatu Leocji.
Czy mógłbym się podjąć zrobienia języka Leockiego?
Czyli wiecie, alfabet, słownik i tym podobone.
Pozdrawiam.
Język
-
Xavier Åsa • Stempel
- Przybysz
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Język
Mmm... Własny język. Ma pan już jakieś założenia? Rodzina językowa? Szyk zdania? Język będzie fleksyjny, analityczny, izolujący, aglutynacyjny czy może polisyntetyczny?
(-) Aleksander, r.s.
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Język
Swego czasu Znamienity @Apolinary Montserrat w Zakładzie Literatury i Języka Leockiego Leockiej Akademii Nauk dokonał opracowania języka staroleopolskiego, jako języka łącznikowego między staroleockim a językiem polskim. Polecam prześledzić ten wątek.
Myślę, że to dobry punkt zaczepienia do dalszych prac, a sam autor to doskonała osoba do współpracy czy konsultacji.
Może to też szansa na początek kariery w Leockiej Akademii Nauk? 😊
Myślę, że to dobry punkt zaczepienia do dalszych prac, a sam autor to doskonała osoba do współpracy czy konsultacji.
Może to też szansa na początek kariery w Leockiej Akademii Nauk? 😊
- Jezus Ipanienko • Stempel
- Przybysz
- Kontakt:
Język
Trzymam kciuki i w razie czego służę pomocą. W mojej karierze narobiłem tyle conlangów (oczywiście nigdy niedokończonych xD), że nie zliczę już wszystkich.Mokey Mokeyowski pisze: ↑03 mar 2021, 19:18Dobry wieczór wszystkim mieszkańcom jak i władzom Palatynatu Leocji.
Czy mógłbym się podjąć zrobienia języka Leockiego?
Czyli wiecie, alfabet, słownik i tym podobone.
Pozdrawiam.
Bardzo fajne opracowanie. Jak mawiał klasyk, to jest właśnie mirkonacja, o to w tym wszystkim chodzi.Franklin Garamond pisze: ↑03 mar 2021, 19:32Swego czasu Znamienity @Apolinary Montserrat w Zakładzie Literatury i Języka Leockiego Leockiej Akademii Nauk dokonał opracowania języka staroleopolskiego, jako języka łącznikowego między staroleockim a językiem polskim. Polecam prześledzić ten wątek.
Ýezus İpanýenko, Krakozə Aútəz İßtrana Raß'señ
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
- Apolinary Montserrat • Stempel
- Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
- Kontakt:
Język
Ja ze swojej strony serdecznie zapraszam do współpracy w ramach Leockiej Akademii Nauk.
W kwestii języka i literatury Leocji jest jeszcze wiele do zrobienia i zbadania. 🙂
W kwestii języka i literatury Leocji jest jeszcze wiele do zrobienia i zbadania. 🙂
prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.