Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 3.

Archiwa ligi narodowej w Xpert Eleven
Zablokowany
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 3.

Post autor: Vilarte »

WYSTARTOWAŁ TRZECI SEZON LPPL!
W pierwszej kolejce, całkiem podobnie jak na turniejach szachowych, system wylosował ze sobą mocnych i słabszych, gł. debiutantów. Jak im poszło?

> Liszyno - Wilki 0-4

Debiut Liszyna w lidze leockiej okazał się trudny. W nowo wygenerowanym zespole gospodarzy najlepszy zawodnik ma 7 cegieł, więc póki co nie mają argumentów przeciwko "starym wyjadaczom" ligi. Nie jest też pewne, czymanager Liszyna ustawił ekipę do gry, ponieważ ostatni raz logował się 6 dni przed meczem. Wilki pewnie wygrywają, a za tydzień jadą już do "starego" rywala OCD.

> Diana - Tropicana 2-0

Wicemistrz wystartował bez deklasacji w stylu poprzedniego sezonu, ale ponownie, po sparingu sprzed kilku dni, pokonał debiutantów. Kosztem zwycięstwa jest kontuzja Pfeiffa. Goście nie przyjechali do Angemontu w nastawieniu całkowicie defensywnym i w posiadaniu piłki nie ustępowali znacząco.

> Terina - Kaduki 2-0

Terina pewnie pokonuje Kaduki, chociaż podobnie jak Diana przypłaciła to jedną kontuzją. Goście nie zagrozili ani razu bramce czwartej ekipy poprzedniego sezonu. Na podstawie ich aktualnego składu można oszacować ich zakres możliwości na szóste miejsce. Ich potencjalnym rywalem w tej walce mógłby być OCD, który ma od nich jednak nieco słabszy skład.

> Akai minato - OCD 0-0

Wyrównane spotkanie, przy czym goście nie żałowali nóg ni piszczeli i skończyli ze wszystkimi kartkami i w dziesiątkę. Gospodarze są nową ekipą, więc na razie trudno ich analizować, natomiast w OCD tylko o formacji obrony można powiedzieć, że jest kompletnie zbudowana. 7 z 19 piłkarzy tej drużyny, w tym 5 potencjalnie podstawowych ma cechę wytrzymałości, co pozwala zaryzykować czasem pressing. W ataku trochę brakuje mocy.

> Wandowiczanka - LTF 0-3

Trzecia ekipa poprzedniego sezonu także wygrywa, choć z nieco większym trudem i również z kontuzją. W końcówce Wandowiczanka nie wykorzystała karnego. Gospodarze wyszli ambitnie w 3-5-2, ale chyba jednak przecenili swoje zasoby. LTF wygrywa, a za tydzień jedzie do Akai minato.

> Radzivon - KPN 6-2

Nowy sezon jednak nie zaczął się "marszem KPN", chociaż w tym jednym meczu strzelili 2/3 tego, co przez cały poprzedni sezon. Straty były jednakże proporcjonalne. Radzivon zbudował taką kadrę, na jaką mu najwyraźniej pozwala budżet, z wyrównaną pomocą i pojedynczymi mocnymi punktami w obronie i ataku, i przy regularnych treningach może z tym powalczyć o środek tabeli.
KPN za tydzień jedzie do Tropicany i nie będzie faworytem.
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Liga Piłkarska Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Vilarte pisze:
21 sty 2021, 21:08
Wyrównane spotkanie, przy czym goście nie żałowali nóg ni piszczeli i skończyli ze wszystkimi kartkami i w dziesiątkę. Gospodarze są nową ekipą, więc na razie trudno ich analizować, natomiast w OCD tylko o formacji obrony można powiedzieć, że jest kompletnie zbudowana. 7 z 19 piłkarzy tej drużyny, w tym 5 potencjalnie podstawowych ma cechę wytrzymałości, co pozwala zaryzykować czasem pressing. W ataku trochę brakuje mocy.
O, to do tego ta opcja służy! Brawo dla OCD za brak przegranej!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Zbyszko Gustolúpulo Stempel
Obywatel

Post autor: Zbyszko Gustolúpulo »

Ignats ik Ruth pisze:
21 sty 2021, 20:57
Vilarte pisze:
21 sty 2021, 20:42
Nie wiem, czy można różnicować ilosć drużyn, (...)
Moim zdaniem jest taka opcja, graliśmy tak chyba w SLP. ;)
Hmmm no to już lata minęły od kiedy adminowałem SLP czy MUP, ale nie kojarzę opcji wybrania rożnej ilości drużyn.

@Vilarte dla mnie tylko szkoda, że zamiast nowej ligi to kontynuowaliście inna ligę czyli zamiast równej walki masz na start zespoły z kilkusezonową korzyścią ;-)
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴‍☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴‍☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Awatar użytkownika
Samuel Radziwiłł Stempel
Obywatel

Post autor: Samuel Radziwiłł »

Też mi się wydaje, że zupełnie nowa liga byłaby dużo bardziej wyrównana, szczególnie na początku. Pózniej wszystko zależałoby od trenerów i ich znajomości gry oraz samych zawodników.
(-)Samuel książe Radziwiłł
Książe Urbino
Rzeczpospolita Obojga Narodów
Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel

Samuel Radziwiłł pisze:
21 sty 2021, 21:56
Też mi się wydaje, że zupełnie nowa liga byłaby dużo bardziej wyrównana, szczególnie na początku. Pózniej wszystko zależałoby od trenerów i ich znajomości gry oraz samych zawodników.
No teraz to już po ptakach, po dwóch sezonach nie będziemy raczej robić restartu. Pozostaje walka o chociaż małe wyrównanie sił, ale to conajmniej kilka sezonów potrwa ;-)

Odnośnie zasad, sprawdziłem @Ignats ik Ruth 🤓
We recommend you spend some time thinking about what your league should look like. There are certain rules that always apply:

1) The number of teams per series can never differ by more than one team. That is you cannot have 10 teams in one series and only 8 in another. If your league contains 18 teams and you want it to have 2 divisions the only alternative is having 9 teams in each division.
Także niestety nie ma takiej opcji nierównych lig - jeden zespół różnicy może tylko być ;-)
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Zbyszko Gustolúpulo pisze:
21 sty 2021, 22:02
Także niestety nie ma takiej opcji nierównych lig - jeden zespół różnicy może tylko być ;-)
Nie no - jest, ale ograniczona xD Tak że i tak, i tak musimy czekać do 15, przyjmując założenia Santiaga ;p
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Helwetyk Romański pisze:
21 sty 2021, 21:21
Vilarte pisze:
21 sty 2021, 21:08
O, to do tego ta opcja służy! Brawo dla OCD za brak przegranej!
Kurczę, nie wiedziałem o tej zależności. Od początku przygody z X11 uparcie gram pressingiem w prawie każdym meczu..
Dlatego potrzebne są jakieś praktyczne poradniki- "włącz to, jeśli..", "ustaw tak, gdy chcesz..", "weź do gry tego, który.." itp.

@Vilarte dzięki za relację z meczów- błyskawicznie się z tym zebrałeś:)
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Zbyszko Gustolúpulo pisze:
21 sty 2021, 21:53
Ignats ik Ruth pisze:
21 sty 2021, 20:57
Vilarte pisze:
21 sty 2021, 20:42
Nie wiem, czy można różnicować ilosć drużyn, (...)
Moim zdaniem jest taka opcja, graliśmy tak chyba w SLP. ;)
Hmmm no to już lata minęły od kiedy adminowałem SLP czy MUP, ale nie kojarzę opcji wybrania rożnej ilości drużyn.

@Vilarte dla mnie tylko szkoda, że zamiast nowej ligi to kontynuowaliście inna ligę czyli zamiast równej walki masz na start zespoły z kilkusezonową korzyścią ;-)
Może można było tak zrobić, ale już teraz to faktycznie za późno na zmiany. Wydaje mi się (poprawcie mnie jeśli tak nie było), że na początku zmieniła się tylko bandera ligi, a zespoły zostały te same, więc nikomu to nie przeszkadzało, że nie startujemy od zera (ja też przejąłem zespół, który chyba "tylko" 2 sezony rozegrał), tym bardziej że innych chętnych do gry wtedy nie było..

Po pierwszym sezonie doszło kilka zespołów, teraz po drugim znowu kilka. Może i po 10. sezonie znowu kilka dojdzie? wydaje mi się, że zawsze nowe zespoły będą poszkodowane, ale do kiedy czekać i "zerować" ligę?

W sumie w v-mundialu też nikt nie przemianował Scholandii na Leocję, tylko startuję od zera licząc się bęckami od starych wyjadaczy grających już 45 sezon :)
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Post autor: Vilarte »

@Zbyszko Gustolúpulo ligę tworzył @Tomasz Ferina. Ja zarządzam nią dopiero od końcówki pierwszego sezonu, a w ogóle włączyłem się gdzieś w jego połowie.

Co do pressingu, to też nie warto traktować cech specjalnych absolutnie. Trzeba znaleźć wypadkową między umiejętnościami, cechami i bieżącą formą. Zresztą zastosowanie pressingu zależy od tego, co się chce osiągnąć: czy musi się zdobyć 3 pkt., czy chce się za wszelką cenę bronić.
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel

Vilarte pisze:
21 sty 2021, 23:44
@Zbyszko Gustolúpulo ligę tworzył @Tomasz Ferina. Ja zarządzam nią dopiero od końcówki pierwszego sezonu, a w ogóle włączyłem się gdzieś w jego połowie.
Wybaczcie moje narzekanie, najważniejsze że liga jest i działa :-)

Przyznam, że nauczyłem się tu już więcej o taktyce niż przez wszystkie lata uczestniczenia w SLP i innych ligach 😂
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
Zablokowany

Wróć do „Archiwum LPPL”