Pytanie dotyczące działania przedsiębiorstw zagranicznych i ich filii w Leocji.

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z posiadanymi przedsiębiorstwami
Awatar użytkownika
Ronon Dex • Stempel

Post autor: Ronon Dex »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Heinz-Werner Grüner pisze: ↑
05 sty 2021, 22:00
Republika Palmowa lub po prostu La Palma, tak gwoli ścisłości. ;)
Masz rację... pamięć zawodzi po latach. Mam zapiski z czego wówczas tworzyłem tam armię w klimacie karaibskim przełomu lat 50/60-tych, może w ramach działań w Leocji i na swojej ziemi zacznę tworzyć grupy rekonstrukcyjne? Na pewno GR La Palma byłaby pierwsza... 😃
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański • Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Ronon Dex pisze: ↑
05 sty 2021, 22:08
Mam zapiski z czego wówczas tworzyłem tam armię w klimacie karaibskim przełomu lat 50/60-tych, może w ramach działań w Leocji i na swojej ziemi zacznę tworzyć grupy rekonstrukcyjne?
Jest to znakomity pomysł. (Mamy jakąś historyczną wojnę do potencjalnego odtworzenia, inną niż drugowojenna wojna sarmacko-scholandzka?).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Ronon Dex • Stempel

Helwetyk Romański pisze: ↑
05 sty 2021, 22:10
Jest to znakomity pomysł. (Mamy jakąś historyczną wojnę do potencjalnego odtworzenia, inną niż drugowojenna wojna sarmacko-scholandzka?).
Wojen za bardzo nie było... ale zacząłbym od odtwarzania sił nieistniejących już lub "nieczynnych" państw. Jest to o tyle atrakcyjne, że nie trzeba tworzyć nie wiadomo czego. Taka GRH to 4-5 charakterystycznych pojazdów i około 20 ludzi. Właśnie od La Palma bym chyba, zaczął...
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

05 sty 2021, 22:26
Helwetyk Romański pisze: ↑
05 sty 2021, 22:10
Wojen za bardzo nie było... ale zacząłbym od odtwarzania sił nieistniejących już lub "nieczynnych" państw. Jest to o tyle atrakcyjne, że nie trzeba tworzyć nie wiadomo czego. Taka GRH to 4-5 charakterystycznych pojazdów i około 20 ludzi. Właśnie od La Palma bym chyba, zaczął...
I za to cię ubóstwiam Znamienity Dex'ie. ;)
Jak to było? Cristobal Cuchilla?
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex • Stempel

06 sty 2021, 0:51
Ano tak było... w sumie jedyny przypadek, gdy równocześnie w Mikroświecie używałem dwóch personaliów... a te wspomniane przez Ciebie były tłumaczeniem ówcześnie używanych przeze mnie w Republice Bialeńskiej i reszcie Mikroświata.

W sumie nie tak dawno temu, bo we wrześniu gdy robiłem w Siłach Powietrznych Republiki Bialeńskiej temat o znakach rozpoznawczych to wspomniałem i La Palmę:

Republika Palmowa - La Palma

Obrazek

Znak rozpoznawczy La Palma był malowany symetrycznie na płatach samolotu (na górnych i dolnych powierzchniach) oraz również symetrycznie na kadłubie (po obu stronach).

Obrazek

Flaga państwowa była malowana po obu stronach statecznika pionowego (zewnętrznych powierzchniach w przypadku statecznika zdublowanego).

Gdzieś mam zgrane "skórki" do "palmowych" samolotów... to była taka biała łódź latająca na bazie realowego Grumman Goose G-21A oraz kilka samolotów realowego typu MiG-15 lub MiG-17 (w RAT to są typy F-715 i F-717). Sadzę, że dałoby się to odszukać... na któreś płytce to na pewno jest.

A przypomnisz się "palmowymi" personaliami?
Ja do dzisiaj mam sentyment do "palmowych klimatów", ale Nowa Kurlandia niech się rozwija na tych ziemiach... Niech mają. ;)
W zasadzie... a co stoi na przeszkodzie by gdzieś na południu, na oceanie (na środku by nikomu to nie przeszkadzało) "odkryć" maleńką i zapomnianą wyspę, tak małą że na mapach Mikroświata ciężko by było ją jedną pikselą pokazać oraz pod egidą Leocji stworzyć tam taki skansen La Palma... byłoby gdzie na wakacje latać/pływać. 😉

Nawet mam zanotowane czego użyłem do wizualizacji... to była taka malutka wysepka w Armie II, bardzo mała... miała nieco ponad 3 km długości i ok. 400 metrów szerokości, tylko w najszerszym miejscu gdzie jest lądowisko może z 750-800 metrów. Używałem też innych fragmentów większych mapek (nie tylko z tej gry), ale ta mi jakoś utkwiła w pamięci.

Obrazek

Kilka obrazków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wyglądali żołnierze La Palma:

Obrazek
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika

06 sty 2021, 2:29
Ano tak było... w sumie jedyny przypadek, gdy równocześnie w Mikroświecie używałem dwóch personaliów... a te wspomniane przez Ciebie były tłumaczeniem ówcześnie używanych przeze mnie w Republice Bialeńskiej i reszcie Mikroświata.
Suderlandzcy Razorinowie w żaden sposób nie są spokrewnieni?
(Wizualizacje to piękno i dobro).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Ametyst Faradobus • Stempel
Przybysz

Post autor: Ametyst Faradobus »

Kompania Faradobusów wszędzie działa jako Kompania Faradobusów.
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów

Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Obrazek
Awatar użytkownika
Samuel Radziwiłł • Stempel
Obywatel

Post autor: Samuel Radziwiłł »

W zasadzie... a co stoi na przeszkodzie by gdzieś na południu, na oceanie (na środku by nikomu to nie przeszkadzało) "odkryć" maleńką i zapomnianą wyspę, tak małą że na mapach Mikroświata ciężko by było ją jedną pikselą pokazać oraz pod egidą Leocji stworzyć tam taki skansen La Palma... byłoby gdzie na wakacje latać/pływać.
W moich początkach mikronacyjnych byłem w La Palmie ambasadorem, a ostatni El Presidente- polował w moim majątku, w Borach borysowskich.

Idea stworzenia takiej narracji- to całkiem fajna sprawa.
(-)Samuel książe Radziwiłł
Książe Urbino
Rzeczpospolita Obojga Narodów
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

06 sty 2021, 2:29

W sumie nie tak dawno temu, bo we wrześniu gdy robiłem w Siłach Powietrznych Republiki Bialeńskiej temat o znakach rozpoznawczych to wspomniałem i La Palmę:

Republika Palmowa - La Palma

Obrazek

Znak rozpoznawczy La Palma był malowany symetrycznie na płatach samolotu (na górnych i dolnych powierzchniach) oraz również symetrycznie na kadłubie (po obu stronach).

Obrazek

Flaga państwowa była malowana po obu stronach statecznika pionowego (zewnętrznych powierzchniach w przypadku statecznika zdublowanego).

Gdzieś mam zgrane "skórki" do "palmowych" samolotów... to była taka biała łódź latająca na bazie realowego Grumman Goose G-21A oraz kilka samolotów realowego typu MiG-15 lub MiG-17 (w RAT to są typy F-715 i F-717). Sadzę, że dałoby się to odszukać... na któreś płytce to na pewno jest.

A przypomnisz się "palmowymi" personaliami?
Ja do dzisiaj mam sentyment do "palmowych klimatów", ale Nowa Kurlandia niech się rozwija na tych ziemiach... Niech mają. ;)
W zasadzie... a co stoi na przeszkodzie by gdzieś na południu, na oceanie (na środku by nikomu to nie przeszkadzało) "odkryć" maleńką i zapomnianą wyspę, tak małą że na mapach Mikroświata ciężko by było ją jedną pikselą pokazać oraz pod egidą Leocji stworzyć tam taki skansen La Palma... byłoby gdzie na wakacje latać/pływać. 😉

Nawet mam zanotowane czego użyłem do wizualizacji... to była taka malutka wysepka w Armie II, bardzo mała... miała nieco ponad 3 km długości i ok. 400 metrów szerokości, tylko w najszerszym miejscu gdzie jest lądowisko może z 750-800 metrów. Używałem też innych fragmentów większych mapek (nie tylko z tej gry), ale ta mi jakoś utkwiła w pamięci.

Obrazek

Kilka obrazków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wyglądali żołnierze La Palma:

Obrazek
Przepiękna sprawa! Pisałem już nie raz, że się znamy! Jestem tym, który zaprosił Znamienitego do La Palmy. ;)
Swoją drogą, to połowy tych obrazów nie widziałem, tych z wyspy.:)
Żołnierzy owszem! Co do samolotów, sprzętu wojskowego i całych składów osobowych to ja powinieniem to wszystko mieć na drugim laptopie. Wszystko to co przekazałeś na potrzeby armii...

Samuel Radziwiłł pisze: ↑
06 sty 2021, 18:39
W zasadzie... a co stoi na przeszkodzie by gdzieś na południu, na oceanie (na środku by nikomu to nie przeszkadzało) "odkryć" maleńką i zapomnianą wyspę, tak małą że na mapach Mikroświata ciężko by było ją jedną pikselą pokazać oraz pod egidą Leocji stworzyć tam taki skansen La Palma... byłoby gdzie na wakacje latać/pływać.
W moich początkach mikronacyjnych byłem w La Palmie ambasadorem, a ostatni El Presidente- polował w moim majątku, w Borach borysowskich.

Idea stworzenia takiej narracji- to całkiem fajna sprawa.
Ja nie mam nic przeciwko by powstał skansen po palmowych plenerach. ;)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex • Stempel

06 sty 2021, 19:04
Ja nie mam nic przeciwko by powstał skansen po palmowych plenerach. ;)
W takim razie kieruję ten stary transportowiec, który płynął do Leocji...

Obrazek

... na południe w poszukiwaniu tej "zaginionej wyspy".
06 sty 2021, 19:04
Przepiękna sprawa! Pisałem już nie raz, że się znamy! Jestem tym, który zaprosił Znamienitego do La Palmy. ;)
Swoją drogą, to połowy tych obrazów nie widziałem, tych z wyspy.:)
Żołnierzy owszem! Co do samolotów, sprzętu wojskowego i całych składów osobowych to ja powinieniem to wszystko mieć na drugim laptopie. Wszystko to co przekazałeś na potrzeby armii...
No to super, bo ja mam tylko notatki czego używałem do tworzenia armii i zapisane gdzieś malowania samolotów La Palma.

Czyli da się to odtworzyć i robimy tutaj skansen La Palmy...
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika

06 sty 2021, 19:25
Czyli da się to odtworzyć i robimy tutaj skansen La Palmy...
Gdy liczę podziałką, wyspa ma szerokość 2,55 km i wysokość 1,40 km. Mam nadzieję (ale i przeczucie), że uda się nam zmieścić w mniej niż połowie piksela na mapie Pollinu. 😄

Dodałbym wyspę do Pioniera i od razu by się przetestowało „wieloobszarowość” systemu (choćby były to dosłownie cztery sektory otoczone oceanem, z czego jeden zajmowałoby lotnisko).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedsiębiorstwa w Leocji”