Pierwsza przymiarka do zmiany mundurów... jeszcze bez emblematów, ale się dorobi, szwy też trochę jeszcze poprawię.

Tak, nadal aktualne. Korzystamy z Woodlandu, a żandarmeria ma jednolite zielone (krój w tej w sprawie nie gra za dużej roli, realny odnośnik to M65 oraz kurtka RAFowska stosowane na przemian, ale to tylko realna ciekawostka, którą poruszano w kwestii gdyby ktoś chciał mieć "leockie" ciuchy).
Na krój nic nie poradzę... w simie lotniczym kwestie tekstur ubiorów załóg są bardzo uproszczone. Zrobiłem co się dało, ale lepiej nie będzie. Niestety nie ma możliwości dobrego umieszczenia flagi na rękawach (są dzielone i styk flagi się rozmywa... wygląda paskudnie), no to z konieczności leocka flaga trafiła na kieszeń kombinezonu, poniżej lotniczej "gapy".Anastasia Windsachen pisze: ↑05 lip 2022, 19:40Korzystamy z Woodlandu, a żandarmeria ma jednolite zielone (krój w tej w sprawie nie gra za dużej roli...

Z całym szacunkiem... jeżeli oczywiście pominiemy Bialenię, bo choć definitywnie się z nią rozwiodłem, to jeszcze do tego co tam powstało przez lata pracy musimy jeszcze sporo się narobić.Anastasia Windsachen pisze: ↑05 lip 2022, 19:40Jestem skłonna stwierdzić, że obecnie spośród wszystkich państw Pollinu jedynie my i Edelweiss mogą konkurować o miano najlepiej prowadzonego wojska.
Nie planuję nowości... gwiazda Żandarmerii w odmianie "ratowniczej" jest od dawna, chyba nawet jej pomysł opracował jeden z Namiestników.Anastasia Windsachen pisze: ↑25 lip 2022, 20:52Nie bawmy się w żadne nadnowości. Zieleń zamieńmy na czerwień, odznakę na krzyż czy cokolwiek takiego, co wpisuje się w ogólne pojęcie ratownictwa. Co do nazwy - wystarczy "Departament III GPL" albo wariacje tych słów. To już w zależności od tego, co lepiej wyjdzie. Nie ukrywajmy, że napis to człowiek widzi, jak helikopter sobie stoi albo ląduje, o wiele ważniejsze jest oznaczenie kolorystyczne.

Dziękuję... oczywiście okres letni ma swoje "prawa" i prace idą dość wolno (no cóż weekendy w realu spędzam raczej na strzelnicach niż za kompem, a w tygodniu też mniej czasu bo w pracy ludzi brakuje ze względu na urlopy), ale bedzie to postępowało sukcesywnie i mam nadzieję, że przed 2-tygodniowym wyjazdem urlopowym (pierwsza połowa września) przedstawię kompleksowo już w pełni zorganizowane i zobrazowane lotnictwo zarówno GPL, jak i podległych sił lotniczych Oceanii Leockiej.Anastasia Windsachen pisze: ↑01 sie 2022, 17:09Nie mam kompletnie żadnych zastrzeżeń i światło pozostaje zielone.