Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 2. i utworzenie reprezentacji Leocji

Archiwa ligi narodowej w Xpert Eleven
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Liga Piłkarska Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ja bym bardziej upatrywał się powodów takiego stanu rzeczy w pressingu, ale kto ogarnie matematykę X11
¯\_(ツ)_/¯
Choć oczywiście co zawodnik mniej, to zawodnik mniej.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Post autor: Vilarte »

Wyniki 2. kolejki i aktualna tabela:

Obrazek

14-20 września nie ma mnie, przez ten czas @Franklin Garamond ma uprawnienia do akceptowania nazw zawodników i drużyn
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Tymczasem już w ten weekend do gry wchodzi Puchar Leocji!
Obrazek

LTF, podniesiony na duchu po zwycięstwie nad Teriną sprawdzi teraz formę Wandowiczanki, która mocno zaczęła swój premierowy sezon, od dwóch zwycięstw bez straty gola. Obsada sędziowska jest znana raczej z pobłażliwego gwizdania, więc zapewne obie drużyny nastawią się na agresywną grę.

Przy okazji przypominam wszystkim ekipom, zwłaszcza nowym, że na każdy mecz można sobie dobrać do 5 rezerwowych (ponieważ w niektórych spotkaniach ławka rezerwowych była w większości pusta, mimo że w składzie było na tyle piłkarzy)
Obrazek
Awatar użytkownika

Momerie Gidena straciła trenera, więc gdyby ktoś był zainteresowany udziałem w LPPL, to jest vacat.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Zgodnie z komunikatem, który wrzuciłem na stronie ligi - dzisiaj pisałem już do kilku osób z propozycję objęcia Gideny. Na razie bez skutku, ale będę kontynuował poszukiwania i a nuż się ktoś znajdzie, może i spośród całkowitych nowicjuszy. Zastanawiam się nawet, czy nie poszukać chętnych poza mikronacjami w ogóle, żeby pośrednio poprzez x11 doprowadzić ich do Leocji.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Zastanawiam się nawet, czy nie poszukać chętnych poza mikronacjami w ogóle, żeby pośrednio poprzez x11 doprowadzić ich do Leocji.
Myśli Szanowny Pan, że to zadziała? Jestem niezwykle ciekaw...
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Już jutro do gry wchodzi Puchar Leocji!

Nie wiem, czy było to moją zasługą, ale tuż po moim poście nt. nieaktywności Gideny i Wojów, manager Wojów zalogował się po raz pierwszy od miesiąca :D

Nasze typy:
FC Terina - Momerie Gidena: 1
Trudno się spodziewać innego scenariusza, chyba że jakimś cudem dzisiaj/jutro ktoś zdąży objąć Momerie i ustawić, co ma najsilniejszego.
Mityczni Gellonia - Diana Angemont: 2
Obie ekipy spotkały się niedawno w lidze i mecz był jednostronnym 0-3. W dodatku Hasselandczycy, po utracie lidera w lidze mają coś do udowodnienia.
LTF Nowy Brzeg - OCD Nowy Brzeg: 1
LTF jest w dobrej formie i w lidze, póki co, ma średnią ponad 3 bramek na mecz. W dodatku już od tygodnia piłkarze OCD nie mieli zaordynowanego żadnego treningu. Nie wspominając o rundzie kwalifikacyjnej pucharu, w której LTF wpakował 7 goli Wandowiczance.
Czarne Wilki - Wojowie Angemontu: 1
Wojowie odzyskali swojego managera, ale nie mają siły ognia. Aż sześciu napastników, ale żaden nie przekracza 6 cegieł umiejętności. W efekcie gdyby strzelili coś Wilkom, to byłby to pierwszy gol w...historii klubu.
Obrazek
Awatar użytkownika

Przez to pauzowanie w lidze czuję się odrobinę zdeprymowany. Niby wiem, że mam jeden mecz straty, ale mimo wszystko trochę to na mnie oddziałuje, gdy patrzę w tabelę i widzę, że czołówka mi ucieka.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Przy okazji wskazówka zwłaszcza do początkujących managerów:
maksymalny możliwy skład to bodaj 23 zawodników, ale absolutnie nie ma potrzeby rozdymać składu do takiej liczby. Nawet jeśli gra się w lidze powyżej 10 zespołów i przewiduje się długą przygodę z pucharem, to 18 zawodników jest już wystarczające:
-2 bramkarzy (widuję ekipy z jednym, ale to jednak ryzyko, nawet bramkarz młodzieżowiec zdziała więcej niż zawodnik z pola),
-6 obrońców,
-6 pomocników,
-4 napastników.

Oczywiście można nastawić się na próby zarabiania na sprzedawaniu młodzieżowców ze szkółki. Ale na potrzeby meczów taka osiemnastka jest wystarczająca, jeśli dodatkowo przynajmniej ze dwóch zawodników ma cechę specjalną zawodnika uniwersalnego.
Zwłaszcza w ataku - wystarczyłoby mieć nawet trzech napastników, bo to już utrudnia odgadnięcie ustawienia przeciwnikowi (a rzadko kiedy ktoś wychodzi w 4-2-4). Czwarty jest wystarczającą rezerwą na wypadek kontuzji albo wymiennikiem w razie wyjścia w 4-3-3.

No i bezwzględnie wypełniać całą ławkę rezerwowych. Grywam z takimi zespołami, które mają ją w ogóle pustą - nie wiem, być może dany manager nie wie, co oznaczają te pola na ekranie ustawiania drużyny...
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Wszystkie nasze typy na pierwsze mecze pucharu okazały się trafne:
Terina-Momerie 2:0
Mityczni-Diana 0:3
LTF-OCD 4:0
Wilki-Wojowie 3:0
Właściwie jedynie w przypadku derbów Nowego Brzegu może nieco dziwić rozmiar wygranej. Chociaż z drugiej strony już na początku spotkania OCD straciło przez kontuzję Zawadę - filar pomocy. Jeśli nie opłacą mu rehabilitacji, to i na rewanż pucharu nie zdąży (kontuzja do 8 października), chociaż nawet z nim odrobić 4 bramki będzie bardzo trudno.
Z pozostałych spotkań: warto odnotować debiut w Dianie młodego bramkarza Paveu Sant Aulista. Na razie dość niepewne interwencje, wpuścił nawet jedną bramkę, ale szczęśliwie sędzia liniowy dopatrzył się spalonego.

Rewanże 4 października
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

No i bezwzględnie wypełniać całą ławkę rezerwowych. Grywam z takimi zespołami, które mają ją w ogóle pustą - nie wiem, być może dany manager nie wie, co oznaczają te pola na ekranie ustawiania drużyny...
Jestem, co mogę śmiało napisać, doświadczonym trenerem, ale ostatnimi czasy zdarzało mi się właśnie tego nie robić, szczególnie gdy pozbyłem się drugiego bramkarza. Wszystko już wróciło jednak do normy. :)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum LPPL”