Zobaczyłem nagłówek na forum s**mackim i pomyślałem, że może ruszyło coś, co mogłoby być gałęzią tej inicjatywy. Ale, oczywiście, okazała się S**macja warta siebie samej. :C https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f ... 33#p367833Ignats ik Ruth pisze: ↑18 maja 2022, 11:57To b. dobry pomysł. Wydaje mi się, że gdzieś (sarmaxkj Hasseland?) już zaczątki czegiś takiego widziałem, więc nawet może i bloki startowe bh się znalazły. :)Helwetyk Romański pisze: ↑18 maja 2022, 11:02Przepraszając za wypowiedź pod wypowiedzią. @Heinz-Werner Grüner zgłosił propozycję opracowania bazy realnych źródeł mikronacyjnych zabytków. Od siebie dorzucam punkt drugi, skądinąd inspirowany tym wątkiem z Rotrii.
Międzynarodowe rozmowy niedokończone
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Sarmacja jest meta. Dba o zabytki, używając zabytkowych metod (regulamin musi być!).Ignats ik Ruth pisze: ↑19 maja 2022, 23:02Zobaczyłem nagłówek na forum s**mackim i pomyślałem, że może ruszyło coś, co mogłoby być gałęzią tej inicjatywy. Ale, oczywiście, okazała się S**macja warta siebie samej. :C https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f ... 33#p367833Ignats ik Ruth pisze: ↑18 maja 2022, 11:57To b. dobry pomysł. Wydaje mi się, że gdzieś (sarmaxkj Hasseland?) już zaczątki czegiś takiego widziałem, więc nawet może i bloki startowe bh się znalazły. :)Helwetyk Romański pisze: ↑18 maja 2022, 11:02Przepraszając za wypowiedź pod wypowiedzią. @Heinz-Werner Grüner zgłosił propozycję opracowania bazy realnych źródeł mikronacyjnych zabytków. Od siebie dorzucam punkt drugi, skądinąd inspirowany tym wątkiem z Rotrii.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Napiszmy regulamin tego, co można zrobić w Leocji bez regulaminu.
(-) Aleksander, r.s.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Ale to przecież bardzo dobry pomysł? Taki rejestr, jak najbardziej, może być przecież idealnym źródłem do uzupełniania międzynarodowej bazy danych. (A jeszcze lepiej by było, gdyby powstał od razu jako przedsięwzięcie międzynarodowe).Ignats ik Ruth pisze: ↑19 maja 2022, 23:02Zobaczyłem nagłówek na forum s**mackim i pomyślałem, że może ruszyło coś, co mogłoby być gałęzią tej inicjatywy. Ale, oczywiście, okazała się S**macja warta siebie samej. :C https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f ... 33#p367833Ignats ik Ruth pisze: ↑18 maja 2022, 11:57To b. dobry pomysł. Wydaje mi się, że gdzieś (sarmaxkj Hasseland?) już zaczątki czegiś takiego widziałem, więc nawet może i bloki startowe bh się znalazły. :)Helwetyk Romański pisze: ↑18 maja 2022, 11:02Przepraszając za wypowiedź pod wypowiedzią. @Heinz-Werner Grüner zgłosił propozycję opracowania bazy realnych źródeł mikronacyjnych zabytków. Od siebie dorzucam punkt drugi, skądinąd inspirowany tym wątkiem z Rotrii.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Jako, że mieszkałem w Sarmacji przez kilka lat, to mam nieodparte wrażenie, że gdyby powstał jakiś międzynarodowy standard klasyfikacji zabytków, to Sarmaci i tak stworzyliby własny. To tak jak cała Europa używa PAL, a Francuzi i tak mają swój SECAM ;-)
(-) Aleksander, r.s.
A niech standard będzie nawet najbardziej sarmacki z możliwych, byle zasięg systemu był już międzynarodowy… (Naturalnie, bez obowiązku umieszczania poza Sarmacją Czerwono-Niebieskiej Tarczy, ponieważ wiadomo, że powinna być czarna).Aleksander pisze: ↑22 maja 2022, 11:36Jako, że mieszkałem w Sarmacji przez kilka lat, to mam nieodparte wrażenie, że gdyby powstał jakiś międzynarodowy standard klasyfikacji zabytków, to Sarmaci i tak stworzyliby własny.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Tak nawiasem, jak stać się posiadaczem lokalu pod adresem Stare Miasto 21, Nowy Brzeg?
(-) Aleksander, r.s.
Wniosek do p.o. Burmistrza Miasta (Sekretarza Miasta?) @Franklin Garamond w tym wątku.Aleksander pisze: ↑22 maja 2022, 11:49Tak nawiasem, jak stać się posiadaczem lokalu pod adresem Stare Miasto 21, Nowy Brzeg?
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Jeszcze jak wklejałem link, tamten wątek składał się z zarządzenia i co najmniej trzech zmian jego brzmienia, publikowanych dco kilka minut. Na Niezgodzie trwała z kolei okropna burza, czemu tylko budynki, czemu rządowe, czy mogę zgłosić kibel z mojej szkoły w realu itd.
Tyle dobra mnie ominęło, chlip. 😢Ignats ik Ruth pisze: ↑22 maja 2022, 12:39Jeszcze jak wklejałem link, tamten wątek składał się z zarządzenia i co najmniej trzech zmian jego brzmienia, publikowanych dco kilka minut. Na Niezgodzie trwała z kolei okropna burza, czemu tylko budynki, czemu rządowe, czy mogę zgłosić kibel z mojej szkoły w realu itd.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Żeby nie było, że tylko S***aci tacy głupi, zaoferowałem, że sam też się zapiszę do rejestru. ;)