B O L I.
Ale dobra, wzywam Lud Boży do wypowiedzenia się.
Boże znowu dwa miesiące będę te lądy obrysowywał...
B O L I.
Bo zawsze tak było...?Bolesław domu Kirianóo pisze: ↑06 lis 2022, 0:05Ps: czemu Nowy Siedmiogród został zdymisjonowany z wyspy do półwyspu?
Czy jakaś dobra dusza może podrzucić odsyłacz?Bolesław domu Kirianóo pisze: ↑06 lis 2022, 0:05Parę miesięcy temu odkryłem właśnie dawne mapy Pela Nandera.
Proszę uprzejmie: https://micropedia.fandom.com/wiki/MIB_ ... C5%9AwiataHelwetyk Romański pisze: ↑06 lis 2022, 10:59Czy jakaś dobra dusza może podrzucić odsyłacz?Bolesław domu Kirianóo pisze: ↑06 lis 2022, 0:05Parę miesięcy temu odkryłem właśnie dawne mapy Pela Nandera.
Dobra Matko Prokrastynacjo! Dziękuję! Jest moc…Ronon Dex pisze: ↑06 lis 2022, 11:08Ostatnia mapa Pel Nandera: https://drive.google.com/file/d/13JQadl ... KwCiZ/view
Wstawiłem na nową mapę:Helwetyk Romański pisze: ↑06 lis 2022, 11:20Dobra Matko Prokrastynacjo! Dziękuję! Jest moc…Ronon Dex pisze: ↑06 lis 2022, 11:08Ostatnia mapa Pel Nandera: https://drive.google.com/file/d/13JQadl ... KwCiZ/view
Bolesław domu Kirianóo pisze: ↑06 lis 2022, 0:05Ps: czemu Nowy Siedmiogród został zdymisjonowany z wyspy do półwyspu?
Nie wiem... ale idąc wstecz po mapach Pel Nandera to Nowy Siedmiogród był elementem wiekszego lądu, na którym były w sumie trzy państwa. Pamiętam Siedmiogród jako faktycznie wyspę... nawet przez chwilę z nimi współpracowałem militarnie w czasach "bialeńskich" - ale wtedy to była wyspa na południu Nordaty. Z tego co wiem to sami mieszkańcy zadecydowali o "ewakuacji z Nordaty" i swoją wyspę "zabrali" (w Mikroświecie nie takie cuda były...) - tylko nie wiem co z nią zrobili.Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 lis 2022, 0:52Bo zawsze tak było...?
(O ile dobrze rozumiem gdzie według was jest wu wu Nowy Siedmiogród.)
No mówię, to to od samego początku półwyspem było. O tu taką mapę Ametysta z 2015 mam.Ronon Dex pisze: ↑06 lis 2022, 11:41Nie wiem... ale idąc wstecz po mapach Pel Nandera to Nowy Siedmiogród był elementem wiekszego lądu, na którym były w sumie trzy państwa. Pamiętam Siedmiogród jako faktycznie wyspę... nawet przez chwilę z nimi współpracowałem militarnie w czasach "bialeńskich" - ale wtedy to była wyspa na południu Nordaty. Z tego co wiem to sami mieszkańcy zadecydowali o "ewakuacji z Nordaty" i swoją wyspę "zabrali" (w Mikroświecie nie takie cuda były...) - tylko nie wiem co z nią zrobili.
No, jak to wiem... chciałem tylko wyjaśnić skąd mogło wziąć się przekonanie o tym, że Siedmiogród powinien być wyspą... bo kiedyś faktycznie był, tylko w innym miejscu.Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 lis 2022, 13:17No mówię, to to od samego początku półwyspem było. O tu taką mapę Ametysta z 2015 mam.Ronon Dex pisze: ↑06 lis 2022, 11:41Nie wiem... ale idąc wstecz po mapach Pel Nandera to Nowy Siedmiogród był elementem wiekszego lądu, na którym były w sumie trzy państwa. Pamiętam Siedmiogród jako faktycznie wyspę... nawet przez chwilę z nimi współpracowałem militarnie w czasach "bialeńskich" - ale wtedy to była wyspa na południu Nordaty. Z tego co wiem to sami mieszkańcy zadecydowali o "ewakuacji z Nordaty" i swoją wyspę "zabrali" (w Mikroświecie nie takie cuda były...) - tylko nie wiem co z nią zrobili.