Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 3.

Archiwa ligi narodowej w Xpert Eleven
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Liga Piłkarska Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Drodzy Ligowcy,

Wpadła mi do głowy pewna rzecz, która zawsze mnie drażniła w nazewnictwie klubów w mikronacyjnych ligach - brak nazw geograficznych w nazwach niektórych klubów. Być może to czepialstwo z mojej strony, niemniej ubolewam, że jest to detal wielokrotnie ignorowany przez administratorów różnych lig. Czy zgodzicie się ze mną, że wszystkie kluby LPPL powinny umieścić w swoich nazwach jakąś wybraną nazwę geograficzną? W końcu piłka nożna to kibice i to kibice z konkretnego miejsca - związani z miastem, stadionem, regionem, etc. Nie mam nic przeciwko klubom spoza Palatynatu grającym w naszej lidze, ale wydaje mi się, że zadbanie o ten detal byłoby z korzyścią wizerunkową i narracyjną dla LPPL.

Innymi słowy "wpisujcie miasta" :P
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

@Vilarte gratuluję mistrzostwa!
Końcówka była wyrównana. Właściwie to w tabeli większość zespołów połączyła się w "pary";)

@Oswald Baskerville nie mam nic przeciwko umiejscowieniu gdzieś mojego zespołu, ale ja jestem noga z geografii.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Oswald Baskerville pisze:
18 cze 2021, 1:11
Drodzy Ligowcy,

Wpadła mi do głowy pewna rzecz, która zawsze mnie drażniła w nazewnictwie klubów w mikronacyjnych ligach - brak nazw geograficznych w nazwach niektórych klubów. Być może to czepialstwo z mojej strony, niemniej ubolewam, że jest to detal wielokrotnie ignorowany przez administratorów różnych lig. Czy zgodzicie się ze mną, że wszystkie kluby LPPL powinny umieścić w swoich nazwach jakąś wybraną nazwę geograficzną? W końcu piłka nożna to kibice i to kibice z konkretnego miejsca - związani z miastem, stadionem, regionem, etc. Nie mam nic przeciwko klubom spoza Palatynatu grającym w naszej lidze, ale wydaje mi się, że zadbanie o ten detal byłoby z korzyścią wizerunkową i narracyjną dla LPPL.

Dostałem FC Terina w spadku po T.Ferinie, dawno niewidziany obywatelu. Właśnie ze względu na brak wiedzy gdzie mieści się klub wybrałem Slawońską Bazę Treningową za swój domowy obiekt.
W sumie Terina to chyba nowobrzeska ekipa.
18 cze 2021, 13:16
W międzyczasie wrzucam propozycję logo LPPL. Czekam na komentarze.

Obrazek
Jak dla mnie spełnia wymogi ligi. Bardzo ładnie się prezentuje!
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbyszko Gustolúpulo Stempel
Obywatel

Post autor: Zbyszko Gustolúpulo »

Drodzy Ligowcy,

A to popieram. Może nie jakoś wymóg odgórny, ale dobra rekomendacja!
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴‍☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴‍☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Awatar użytkownika

Zbyszko Gustolúpulo pisze:
18 cze 2021, 14:43
Drodzy Ligowcy,

A to popieram. Może nie jakoś wymóg odgórny, ale dobra rekomendacja!
No właśnie nie jestem pewien, czy bez formalnego wymogu byłoby to przestrzegane. Dziś zerknąłem na ligę Austro-Węgier i aż mnie zapiekło z zazdrości - wszystkie kluby pięknie trzymają narrację, są zlokalizowane w miastach Cesarstwa (wszystkie też chyba nawiązują do realnych klubów, ale tego nie weryfikowałem). Ale w innych ligach nie jest to regułą.

Jeśli chodzi o przypadek FC Terina, to jest to przykład ciekawy. Z jednej strony klub jest (rzekomo) zlokalizowany w Nowym Brzegu, a z drugiej nic na to nie wskazuje. Przestrzeń forum, jak pokazały to dziesiątki przykładów z przeszłości, jest zbyt wątłym medium, żeby podtrzymać skojarzenie klubu z daną lokalizacją geograficzną, a oprócz tego raptem garstka trenerów publikuje wpisy narracyjne. W praktyce jedynym nośnikiem "geografii" klubu jest jego nazwa. Dlatego uważam, że ta jedna pierdółka powinna być wymogiem.

Od razu zaznaczę, że zdaję sobie sprawę z tego, że w nowym sezonie naszej ligi będą grać 4 zespoły z "Nowy Brzeg" w oficjalnej nazwie, a liga ma 12 zespołów. Do tego dojdzie jeszcze kilka innych pewnie, które (po ewentualnym wprowadzeniu wymogu nazwy geograficznej) wpisałyby Nowy Brzeg do nazwy. Jak się spojrzy potem na tabelę ligową, to może się zrobić nieco zabawnie. Dlatego może warto choćby nakreślić jakiś podział dzielnicowy Nowego Brzegu? Tak sugestia/zapytanie do ogółu mieszkańców :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Można zostać dzierżawcą terenu poza Nowym Brzegiem i tam osadzić drużynę. W końcu nie jesteśmy Londynem, by mieć tyle drużyn w jednym mieście ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Post autor: Ludwik Tomović »

18 cze 2021, 15:23

(wszystkie też chyba nawiązują do realnych klubów, ale tego nie weryfikowałem).
Nie wszystkie ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel

18 cze 2021, 15:23
No właśnie nie jestem pewien, czy bez formalnego wymogu byłoby to przestrzegane. Dziś zerknąłem na ligę Austro-Węgier i aż mnie zapiekło z zazdrości - wszystkie kluby pięknie trzymają narrację, są zlokalizowane w miastach Cesarstwa (wszystkie też chyba nawiązują do realnych klubów, ale tego nie weryfikowałem). Ale w innych ligach nie jest to regułą.
W sumie masz racje. Dla narracji fajny dodatek, lokalne derby, itp. Z drugiej strony stwarzaloby to wymogi trenerom niekoniecznie zainteresowanym Leocja. Jeszcze jak kiedys gralem w kilku to chyba w wandejskiej lidze byl taki wymog albo wymyslam 😅
Franklin Garamond pisze:
18 cze 2021, 15:36
Można zostać dzierżawcą terenu poza Nowym Brzegiem i tam osadzić drużynę. W końcu nie jesteśmy Londynem, by mieć tyle drużyn w jednym mieście ;)
Dokladnie! Moj zespol ma siedzibe na plazy w Zlotych Piaskach na polnocy Leocji :D
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
Awatar użytkownika

Zbyszko Gustolúpulo pisze:
19 cze 2021, 17:48

W sumie masz racje. Dla narracji fajny dodatek, lokalne derby, itp. Z drugiej strony stwarzaloby to wymogi trenerom niekoniecznie zainteresowanym Leocja. Jeszcze jak kiedys gralem w kilku to chyba w wandejskiej lidze byl taki wymog albo wymyslam 😅
Nigdzie nie pisałem o tym, żeby wszystkie drużyny były z Leocji ;) nie mam nic przeciwko drużyno zagranicznym w naszej lidze, zależy mi jedynie na nazwie geograficznej w nazwie klubu :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Obywatel

19 cze 2021, 18:28
Nigdzie nie pisałem o tym, żeby wszystkie drużyny były z Leocji ;) nie mam nic przeciwko drużyno zagranicznym w naszej lidze, zależy mi jedynie na nazwie geograficznej w nazwie klubu :)
Nie wiem czemu tak z góry założyłem, oczywiście! I to jak najbardziej ma sens :)
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Post autor: Ludwik Tomović »

Vilarte pisze:
10 cze 2021, 21:03
-trofeum ligi: aktualnie zarówno to za puchar, jak i za ligę są wybrane spośród zestawu domyślnych, proponowanych przez x11, a więc za mistrza dostaje się coś takiego:
Obrazek
Starając się nawiązać do tego co jest w systemie, przygotowałem kilka propozycji ;)

Obrazek

IMO pierwsze i czwarte od lewej wypadają najlepiej
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum LPPL”