Hmm, ciężko stwierdzić, możliwe że SeoHost ma ustawiony krótki czas sesji?Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2023, 22:46Last but not least, dałbym sobie rękę uciąć, że się nie wylogowywałem, a mnie wylogowało.
[Nowiny] Skrypt integracyjny
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
Nowiny ▪ ostatnie wątki na forach Pollinu
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
W Stemplu robię to tak (ale minus jest taki, że muszę sam ogarniać czyszczenie plików tymczasowych sesji, więc jest to wyjątkowo nieoptymalne), w .htaccessie:Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑25 paź 2023, 4:06Hmm, ciężko stwierdzić, możliwe że SeoHost ma ustawiony krótki czas sesji?Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2023, 22:46Last but not least, dałbym sobie rękę uciąć, że się nie wylogowywałem, a mnie wylogowało.
Kod: Zaznacz cały
php_value session.cookie_lifetime 31536000
php_value session.gc_maxlifetime 31536000
php_value session.save_path '/home/srv28094/domains/stempel.org.pl/tmp'
php_value session.cookie_domain stempel.org.pl(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Właśnie, że mnie wylogowuje na forum Leocji czasem.Helwetyk Romański pisze: ↑25 paź 2023, 10:39W Stemplu robię to tak (ale minus jest taki, że muszę sam ogarniać czyszczenie plików tymczasowych sesji, więc jest to wyjątkowo nieoptymalne), w .htaccessie:Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑25 paź 2023, 4:06Hmm, ciężko stwierdzić, możliwe że SeoHost ma ustawiony krótki czas sesji?Helwetyk Romański pisze: ↑24 paź 2023, 22:46Last but not least, dałbym sobie rękę uciąć, że się nie wylogowywałem, a mnie wylogowało.
Na pewno da się zrobić mądrzej, biorąc pod uwagę, że fora na phpBB „normalnie” nie wylogowują użytkowników.Kod: Zaznacz cały
php_value session.cookie_lifetime 31536000 php_value session.gc_maxlifetime 31536000 php_value session.save_path '/home/srv28094/domains/stempel.org.pl/tmp' php_value session.cookie_domain stempel.org.pl
W nowinach też mam cały czas sesje, więc nie wiem czym to idzie.
To ja nie wiem. Pożyjemy, zobaczymy. 😉Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑25 paź 2023, 14:07Właśnie, że mnie wylogowuje na forum Leocji czasem. W nowinach też mam cały czas sesje, więc nie wiem czym to idzie.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
@Sheldon Anszlus Lovelace: raz dodane do kalendarza znaczki nie ulegają późniejszej aktualizacji, prawda?
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Prawda, dodaje je do bazy i tam już sobie grzecznie czekają. Przy jakichś zmianach trzeba już ręcznie poprawiać. Nie chcę ciągle zaciągać z API, więc uznałem takie rozwiązanie na optymalne.Helwetyk Romański pisze: ↑09 lis 2023, 13:58@Sheldon Anszlus Lovelace: raz dodane do kalendarza znaczki nie ulegają późniejszej aktualizacji, prawda?
- Caladea Cousine
- Przybysz
Chyba w ogóle PHP ma domyślnie ustawioną krótką ważność ciastek sesyjnych, bo na stronie Wandystanu w .user.ini też musiałam dodać:Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑25 paź 2023, 4:06Hmm, ciężko stwierdzić, możliwe że SeoHost ma ustawiony krótki czas sesji?
session.gc_maxlifetime = 31536000
session.cookie_lifetime = 31536000Nowiny ▪ ostatnie wątki na forach Pollinu
Jest to ustawione przez .htaccess, ale nie mogę ustawić sciezki zapisu plików na serwerze, może @Helwetyk Romański jak wrzuci to zadziała?Caladea Cousine pisze: ↑09 lis 2023, 18:09Chyba w ogóle PHP ma domyślnie ustawioną krótką ważność ciastek sesyjnych, bo na stronie Wandystanu w .user.ini też musiałam dodać:Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑25 paź 2023, 4:06Hmm, ciężko stwierdzić, możliwe że SeoHost ma ustawiony krótki czas sesji?
session.gc_maxlifetime = 31536000 session.cookie_lifetime = 31536000
@edit dobra zapomniałem, że nie mogę podawać pełnej ścieżki na serwerze, bo nie mam uprawnień 😂 teraz zobaczymy czy będzie trzymać sesje tak, jak Prokrastynacja nakazała 🔥
Znaczki są czasami aktualizowane, więc zastanawiam się, jak to ugryźć… Raz dziennie, po północy, kasować cronem wszystkie nadchodzące i dodawać je ponownie, na wszelki wypadek? 🤔Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑09 lis 2023, 14:03Prawda, dodaje je do bazy i tam już sobie grzecznie czekają. Przy jakichś zmianach trzeba już ręcznie poprawiać. Nie chcę ciągle zaciągać z API, więc uznałem takie rozwiązanie na optymalne.
Uprawnienia bym nadał, gdyby nie RODO-S*ODO (na serwerze mam też komercyjne serwisy realnych klientów). Na wszelki wypadek jednak daję znać, że przyjęte rozwiązanie powinno zadziałać, ale przydałby się do niego mechanizm automatycznego usuwania pustych plików sesji. Trzecie oko podpowiada, że katalog z plikami sesji zacznie solidnie puchnąć. W Kustoszu, MBP, Stemplu i ŚZF czyszczę co miesiąc.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑09 lis 2023, 18:33dobra zapomniałem, że nie mogę podawać pełnej ścieżki na serwerze, bo nie mam uprawnień 😂 teraz zobaczymy czy będzie trzymać sesje tak, jak Prokrastynacja nakazała 🔥
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
To można zrobić jeszcze inaczej, wywalić znaczki z bazy nowin i po stronie SZF zrobić plik, który będzie zwracał jsona ze znaczkami "na zywo" (wiadomo jakiś cache"Helwetyk Romański pisze: ↑10 lis 2023, 10:38Znaczki są czasami aktualizowane, więc zastanawiam się, jak to ugryźć… Raz dziennie, po północy, kasować cronem wszystkie nadchodzące i dodawać je ponownie, na wszelki wypadek? 🤔
Nie no, wszystko działa więc nie ma potrzeby.Helwetyk Romański pisze: ↑10 lis 2023, 10:38Uprawnienia bym nadał, gdyby nie RODO-S*ODO (na serwerze mam też komercyjne serwisy realnych klientów). Na wszelki wypadek jednak daję znać, że przyjęte rozwiązanie powinno zadziałać, ale przydałby się do niego mechanizm automatycznego usuwania pustych plików sesji. Trzecie oko podpowiada, że katalog z plikami sesji zacznie solidnie puchnąć. W Kustoszu, MBP, Stemplu i ŚZF czyszczę co miesiąc
Albo po największej linii oporu, wszystkich klientów prosić o zgodę 😂
- Franklin Garamond • Stempel
Automatycznie, prawda?Helwetyk Romański pisze: ↑10 lis 2023, 10:38katalog z plikami (...) Kustoszu, MBP, Stemplu i ŚZF czyszczę co miesiąc.
PRAWDA?