NUPIA to nie wiem, ale Magnifikat chyba połowicznie. Co prawda forum spadło z rowerka, ale jeszcze 14 stycznia br. nawiązywali stosunki dyplomatyczne Czasnoradem, więc chyba nie upadli zupełnie. Było to co prawda rozważane, ale chyba bez konkluzji. ;) W ISM w każdym razie Magnifikatu już nie widzę.
Nowa Mapa Mikroświata
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
Generalnie mapowalem tak, żeby nie przebiegała równo i zgodnie z zaleceniami z wątku z mapą Szarotkowa był jeden styk z MAW i dwa z Slawonią. Jeśli coś się nie zgadza to wina tego, że źle narysowałem kreski. Ale chyba się wszystko zgadza.Helwetyk Romański pisze: ↑10 cze 2022, 9:27Granica Edelweissu (@Heinz-Werner Grüner) nie przebiega równo z granicami Austro-Węgier i Slawonii; nie wiem, czy tak „jest”, czy to do korekty, więc daję znać.
Nie wiem czy nie zmieniono kształtu tych wysp przez ból dupy RCA lub Bialenii, wiem że zmieniono, a przynajmniej tak głosi Mapa Cillana (którą przerabiał Prokrutes i stąd taki kształt).Linia brzegowa wysp na zachód od Sclavinii. Nie wiem, skąd się wzięły te kształty u Prokrustesa. Może @Ludwik Tomović wie więcej?
Potem* się tym zajmę z kompa.Post Scriptum: proponuję udostępnić też plik z warstwami, bez tekstu.
Który i dlaczego? Moim zdaniem wszystkie są ok...
brakuje stolic
N A W E T N I E M A T A K I E J O P C J I .
Dobra, zrobimy to.baridas kolorem lumeryjskim byc powinien[ sama sie pytalam ich]
Oczywiście, zwłaszcza, że warstwy w Paint.Net to normalna rzecz. Inaczej byłby zupełnie nieprzydatny w Specjalnej Operacji Mapowniczej.Ludwik Tomović pisze: ↑10 cze 2022, 11:04Btw z Paint.NET może chyba być ciężko zrobić plik z warstwami :p
Dla popleczników Baridasu swojokolorkowego możemy co najwyżej dać podpis "Baridas (Lum.). Na więcej nie macie co liczyć.Ignats ik Ruth pisze: ↑10 cze 2022, 11:50Krajkoronny szowinizm w mym serduszku zapłakał rzewnie. Nie po to napsatowałem von Witta, że Baridas to nie S***acja, żeby teraz tkie o... :(
Idk, ale to moja mapa i to ja decyduję co żyje a co nie!
*Czyt. Nikt nie wie kiedy.
- Daniel January von Tauer-Krak • Stempel
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
Nie. Prawnie nie. De iure jest Baridasu.MahoroChan pisze: ↑10 cze 2022, 10:51Południe jest Unijne...Helwetyk Romański pisze: ↑10 cze 2022, 9:27Z uwag na szybko: północ Awary jest sarmacka, południe Awary — baridajskie, czyli obecnie lumeryjskie (chyba że coś mnie ominęło…).
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/68PRAGNĄC pogłębić ponadpodziałową przyjaźń, jako dowód i poręczenie
przekazując tereny wyspy Awary pod kolektywną opiekę Wspólnoty,
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
Sorry za post pod postem (ale to idiotycznie brzmi, w końcu tak chyba powinno być na forum?!), ale co do tego to znalazłem jeszcze taką mapę, i według niej granica Edelweiss biegnie równo z granicą MAW... @Heinz-Werner Grüner może by kulega wyjaśnił?Joahim von Ribertrop pisze: ↑10 cze 2022, 16:21Generalnie mapowalem tak, żeby nie przebiegała równo i zgodnie z zaleceniami z wątku z mapą Szarotkowa był jeden styk z MAW i dwa z Slawonią. Jeśli coś się nie zgadza to wina tego, że źle narysowałem kreski. Ale chyba się wszystko zgadza.Helwetyk Romański pisze: ↑10 cze 2022, 9:27Granica Edelweissu (@Heinz-Werner Grüner) nie przebiega równo z granicami Austro-Węgier i Slawonii; nie wiem, czy tak „jest”, czy to do korekty, więc daję znać.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Nowa Mapa Mikroświata
Jeden punkt styczny z granicą austro-węgierską dotyczył tylko przełęczy przez którą da się przejść/przejechać. Natomiast cała granica jest stykowa. Być może to mój błąd opisowy... SorkaJoahim von Ribertrop pisze: ↑10 cze 2022, 20:53Sorry za post pod postem (ale to idiotycznie brzmi, w końcu tak chyba powinno być na forum?!), ale co do tego to znalazłem jeszcze taką mapę, i według niej granica Edelweiss biegnie równo z granicą MAW... @Heinz-Werner Grüner może by kulega wyjaśnił?Joahim von Ribertrop pisze: ↑10 cze 2022, 16:21Generalnie mapowalem tak, żeby nie przebiegała równo i zgodnie z zaleceniami z wątku z mapą Szarotkowa był jeden styk z MAW i dwa z Slawonią. Jeśli coś się nie zgadza to wina tego, że źle narysowałem kreski. Ale chyba się wszystko zgadza.Helwetyk Romański pisze: ↑10 cze 2022, 9:27Granica Edelweissu (@Heinz-Werner Grüner) nie przebiega równo z granicami Austro-Węgier i Slawonii; nie wiem, czy tak „jest”, czy to do korekty, więc daję znać.
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata
W zasadzie nie chce mi się bawić w prawo tutaj, a nie wiem, czy mam do traktatów tutaj jakąkolwiek intuicję, ale to czyja jest Awara Płd. jest w sumie do zastanowienia, gdyż ponieważ https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/115. ;p
Pomijam już, że przekazanie pod kolektywną opiekę, to niekoniecznie przekazanie kawałka terytorium na zachę.
Co zaczyna zakłamywać rzeczywistość, bo Baridas jest niepodległy, a oznaczony będzie jak zwykle bywa jakaś Loardia.Joahim von Ribertrop pisze: ↑10 cze 2022, 16:21Dla popleczników Baridasu swojokolorkowego możemy co najwyżej dać podpis "Baridas (Lum.). Na więcej nie macie co liczyć.
- Ludwik Dalkowski
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
Również z mojej strony wielkie uznanie za realizację tak trudnego zadania jakim jest stworzenie mapy mikroświata.
Jedyna uwaga z mojej strony to brak nazwy Królestwa Turetii. Dziwi mnie to tym bardziej, że granicę są oznaczone kolorem. Nanoszenie nieistniejących NUPIA czy Norweglandu uznaje za decyzje autora mapy.
Jedyna uwaga z mojej strony to brak nazwy Królestwa Turetii. Dziwi mnie to tym bardziej, że granicę są oznaczone kolorem. Nanoszenie nieistniejących NUPIA czy Norweglandu uznaje za decyzje autora mapy.
Hrabia Ludwik Dalkowski,
Sekretarz Stanu na Dworze Królewskim Kazimierza Sakowicza w Królestwie Turetii.
Hrabia Złotogórski.
Sekretarz Stanu na Dworze Królewskim Kazimierza Sakowicza w Królestwie Turetii.
Hrabia Złotogórski.
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
Wychodzę w tej sytuacji z założenia, że więksiejszą rację ma tu Baridajsko-Lumeryjski Reżim, albowiem to on reżimuje na tamtejszych ziemiach i się zna. Aczkolwiek ostateczną decyzję podejmę pewnie na Wielkiej Naradzie Centrali Voxlandzkiego Instytutu Kartograficznego z Niezależnym Ekspertem (czyli moim zupełnie nie uczestniczącym w mikro bratem).Ignats ik Ruth pisze: ↑10 cze 2022, 21:23Co zaczyna zakłamywać rzeczywistość, bo Baridas jest niepodległy, a oznaczony będzie jak zwykle bywa jakaś Loardia.
...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑10 cze 2022, 21:11Jeden punkt styczny z granicą austro-węgierską dotyczył tylko przełęczy przez którą da się przejść/przejechać. Natomiast cała granica jest stykowa. Być może to mój błąd opisowy... Sorka
...
...
Kierowniku, to sie wyklepie.
Ech, a tak liczyłem, że się nie skubną :P Generalnie brak nazwy to moje zwykłe przeoczenie - dopiero dzisiaj skubnąłem się, że jej nie ma, ale nie będę specjalnie dla jednej nazwy poprawiać mapę. Poprawi się to przy okazji wersji 2.0.Ludwik Dalkowski pisze: ↑10 cze 2022, 21:45Jedyna uwaga z mojej strony to brak nazwy Królestwa Turetii. Dziwi mnie to tym bardziej, że granicę są oznaczone kolorem.
- Daniel January von Tauer-Krak • Stempel
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
Dobrze myślisz ;)Ignats ik Ruth pisze: ↑10 cze 2022, 21:23W zasadzie nie chce mi się bawić w prawo tutaj, a nie wiem, czy mam do traktatów tutaj jakąkolwiek intuicję, ale to czyja jest Awara Płd. jest w sumie do zastanowienia, gdyż ponieważ https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/115. ;p
Pomijam już, że przekazanie pod kolektywną opiekę, to niekoniecznie przekazanie kawałka terytorium na zachę.
Nowa Mapa Mikroświata
Podziwiam Twój zapał i cierpliwość Joahimie... mój się skończył na ustaleniu i naniesieniu lądów Mikroświata. Do "rzeźbienia" granic i wszelkich zmian "politycznych" nie starczyło mi cierpliwości. Ale cieszę się, że moja praca na marne jednak całkiem nie poszła i pociągnąłeś to dalej. Trzymam kciuki...