Nowa Mapa Mikroświata

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Ignats ik Ruth »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Benji pisze:
10 cze 2022, 12:32
NUPIA (i Magnifikat) jeszcze istnieją...?
NUPIA to nie wiem, ale Magnifikat chyba połowicznie. Co prawda forum spadło z rowerka, ale jeszcze 14 stycznia br. nawiązywali stosunki dyplomatyczne Czasnoradem, więc chyba nie upadli zupełnie. Było to co prawda rozważane, ale chyba bez konkluzji. ;) W ISM w każdym razie Magnifikatu już nie widzę.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Helwetyk Romański pisze:
10 cze 2022, 9:27
Granica Edelweissu (@Heinz-Werner Grüner) nie przebiega równo z granicami Austro-Węgier i Slawonii; nie wiem, czy tak „jest”, czy to do korekty, więc daję znać.
Generalnie mapowalem tak, żeby nie przebiegała równo i zgodnie z zaleceniami z wątku z mapą Szarotkowa był jeden styk z MAW i dwa z Slawonią. Jeśli coś się nie zgadza to wina tego, że źle narysowałem kreski. Ale chyba się wszystko zgadza.
Linia brzegowa wysp na zachód od Sclavinii. Nie wiem, skąd się wzięły te kształty u Prokrustesa. Może @Ludwik Tomović wie więcej?
Nie wiem czy nie zmieniono kształtu tych wysp przez ból dupy RCA lub Bialenii, wiem że zmieniono, a przynajmniej tak głosi Mapa Cillana (którą przerabiał Prokrutes i stąd taki kształt).
Post Scriptum: proponuję udostępnić też plik z warstwami, bez tekstu.
Potem* się tym zajmę z kompa.
MahoroChan pisze:
10 cze 2022, 10:51
jeden kraj na vaarlandzie ma kiepski kolor
Który i dlaczego? Moim zdaniem wszystkie są ok...
brakuje stolic

N A W E T N I E M A T A K I E J O P C J I .
baridas kolorem lumeryjskim byc powinien[ sama sie pytalam ich]
Dobra, zrobimy to.
Ludwik Tomović pisze:
10 cze 2022, 11:04
Btw z Paint.NET może chyba być ciężko zrobić plik z warstwami :p
Oczywiście, zwłaszcza, że warstwy w Paint.Net to normalna rzecz. Inaczej byłby zupełnie nieprzydatny w Specjalnej Operacji Mapowniczej.
Ignats ik Ruth pisze:
10 cze 2022, 11:50
Krajkoronny szowinizm w mym serduszku zapłakał rzewnie. Nie po to napsatowałem von Witta, że Baridas to nie S***acja, żeby teraz tkie o... :(
Dla popleczników Baridasu swojokolorkowego możemy co najwyżej dać podpis "Baridas (Lum.). Na więcej nie macie co liczyć.
Benji pisze:
10 cze 2022, 12:32
NUPIA (i Magnifikat) jeszcze istnieją...?
Idk, ale to moja mapa i to ja decyduję co żyje a co nie!

*Czyt. Nikt nie wie kiedy.
Awatar użytkownika
Daniel January von Tauer-Krak Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Daniel January von Tauer-Krak »

MahoroChan pisze:
10 cze 2022, 10:51
Helwetyk Romański pisze:
Z uwag na szybko: północ Awary jest sarmacka, południe Awary — baridajskie, czyli obecnie lumeryjskie (chyba że coś mnie ominęło…).
Południe jest Unijne...
Nie. Prawnie nie. De iure jest Baridasu.
Awatar użytkownika
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Daniel January von Tauer-Krak pisze:
10 cze 2022, 17:29
Nie. Prawnie nie. De iure jest Baridasu.
PRAGNĄC pogłębić ponadpodziałową przyjaźń, jako dowód i poręczenie
przekazując tereny wyspy Awary pod kolektywną opiekę Wspólnoty,
https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/68
Awatar użytkownika
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Joahim von Ribertrop pisze:
10 cze 2022, 16:21
Helwetyk Romański pisze:
Granica Edelweissu (@Heinz-Werner Grüner) nie przebiega równo z granicami Austro-Węgier i Slawonii; nie wiem, czy tak „jest”, czy to do korekty, więc daję znać.
Generalnie mapowalem tak, żeby nie przebiegała równo i zgodnie z zaleceniami z wątku z mapą Szarotkowa był jeden styk z MAW i dwa z Slawonią. Jeśli coś się nie zgadza to wina tego, że źle narysowałem kreski. Ale chyba się wszystko zgadza.
Sorry za post pod postem (ale to idiotycznie brzmi, w końcu tak chyba powinno być na forum?!), ale co do tego to znalazłem jeszcze taką mapę, i według niej granica Edelweiss biegnie równo z granicą MAW... @Heinz-Werner Grüner może by kulega wyjaśnił?
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

10 cze 2022, 20:53
Helwetyk Romański pisze:
Sorry za post pod postem (ale to idiotycznie brzmi, w końcu tak chyba powinno być na forum?!), ale co do tego to znalazłem jeszcze taką mapę, i według niej granica Edelweiss biegnie równo z granicą MAW... @Heinz-Werner Grüner może by kulega wyjaśnił?
Jeden punkt styczny z granicą austro-węgierską dotyczył tylko przełęczy przez którą da się przejść/przejechać. Natomiast cała granica jest stykowa. Być może to mój błąd opisowy... Sorka
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Ignats ik Ruth »

W zasadzie nie chce mi się bawić w prawo tutaj, a nie wiem, czy mam do traktatów tutaj jakąkolwiek intuicję, ale to czyja jest Awara Płd. jest w sumie do zastanowienia, gdyż ponieważ https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/115. ;p

Pomijam już, że przekazanie pod kolektywną opiekę, to niekoniecznie przekazanie kawałka terytorium na zachę.

Dla popleczników Baridasu swojokolorkowego możemy co najwyżej dać podpis "Baridas (Lum.). Na więcej nie macie co liczyć.
Co zaczyna zakłamywać rzeczywistość, bo Baridas jest niepodległy, a oznaczony będzie jak zwykle bywa jakaś Loardia.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Ludwik Dalkowski
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Ludwik Dalkowski »

Również z mojej strony wielkie uznanie za realizację tak trudnego zadania jakim jest stworzenie mapy mikroświata.
Jedyna uwaga z mojej strony to brak nazwy Królestwa Turetii. Dziwi mnie to tym bardziej, że granicę są oznaczone kolorem. Nanoszenie nieistniejących NUPIA czy Norweglandu uznaje za decyzje autora mapy.
Hrabia Ludwik Dalkowski,
Sekretarz Stanu na Dworze Królewskim Kazimierza Sakowicza w Królestwie Turetii.
Hrabia Złotogórski.
Awatar użytkownika
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Ignats ik Ruth pisze:
10 cze 2022, 21:23
Co zaczyna zakłamywać rzeczywistość, bo Baridas jest niepodległy, a oznaczony będzie jak zwykle bywa jakaś Loardia.
Wychodzę w tej sytuacji z założenia, że więksiejszą rację ma tu Baridajsko-Lumeryjski Reżim, albowiem to on reżimuje na tamtejszych ziemiach i się zna. Aczkolwiek ostateczną decyzję podejmę pewnie na Wielkiej Naradzie Centrali Voxlandzkiego Instytutu Kartograficznego z Niezależnym Ekspertem (czyli moim zupełnie nie uczestniczącym w mikro bratem).
Heinz-Werner Grüner pisze:
10 cze 2022, 21:11
Jeden punkt styczny z granicą austro-węgierską dotyczył tylko przełęczy przez którą da się przejść/przejechać. Natomiast cała granica jest stykowa. Być może to mój błąd opisowy... Sorka
...

...

...

Kierowniku, to sie wyklepie.
Ludwik Dalkowski pisze:
10 cze 2022, 21:45
Jedyna uwaga z mojej strony to brak nazwy Królestwa Turetii. Dziwi mnie to tym bardziej, że granicę są oznaczone kolorem.
Ech, a tak liczyłem, że się nie skubną :P Generalnie brak nazwy to moje zwykłe przeoczenie - dopiero dzisiaj skubnąłem się, że jej nie ma, ale nie będę specjalnie dla jednej nazwy poprawiać mapę. Poprawi się to przy okazji wersji 2.0.
Awatar użytkownika
Daniel January von Tauer-Krak Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Daniel January von Tauer-Krak »

Ignats ik Ruth pisze:
10 cze 2022, 21:23
W zasadzie nie chce mi się bawić w prawo tutaj, a nie wiem, czy mam do traktatów tutaj jakąkolwiek intuicję, ale to czyja jest Awara Płd. jest w sumie do zastanowienia, gdyż ponieważ https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/115. ;p

Pomijam już, że przekazanie pod kolektywną opiekę, to niekoniecznie przekazanie kawałka terytorium na zachę.
Dobrze myślisz ;)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Ronon Dex »

Podziwiam Twój zapał i cierpliwość Joahimie... mój się skończył na ustaleniu i naniesieniu lądów Mikroświata. Do "rzeźbienia" granic i wszelkich zmian "politycznych" nie starczyło mi cierpliwości. Ale cieszę się, że moja praca na marne jednak całkiem nie poszła i pociągnąłeś to dalej. Trzymam kciuki...
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”