Orjon Surma pisze: ↑08 sty 2022, 23:02
Nie wiem, czy nie przeszkadzamy w atelier, więc sugerowałbym wydzielić naszą dyskusję gdzieś indziej ;)
A to ja też nie wiem. Mistrz zasugeruje zmianę miejsca dyskusji, się wytnie. Mistrzowi spodoba się dyskusja w bramie (bo kto wie, co siedzi w głowie artysty), się zostawi. 😉
Orjon Surma pisze: ↑08 sty 2022, 23:02
Rozumiejąc powody, dla których nie uznano faktu wysadzenia Surmenii, teraz pewnie będziemy mieć "dwie szkoły" na ten temat:
a) wysadzenia nie było, Surmenia dalej jest w takim kształcie jak była (szkoła większościowa; to w takim razie jak potraktujemy komunikat sprzed pięciu lat: jako jakiś żart, czy jako jakiś mniejszy krater?)
b) wysadzenie było i jakkolwiek wydaje się dość duże, no to jest jak na mapach KIK-u (szkoła mniejszościowa; no, w sumie trochę przesadzono).
Ja bym ten komunikat traktował tak samo jak komunikaty z prowadzonych działań wojennych, czyli ignorował z pełną premedytacją bez wnikania w szczegóły — w stopniu tym większym, że nie
wydaje mi się, żeby jakakolwiek eksplozja wywołana przez człowieka była w stanie spowodować zauważalne zmiany w kształcie ogólnej linii brzegowej, w skali, którą się najczęściej posługujemy. Przy czym mam wrażenie, że „problem” drugiej szkoły rozwiązał sam czas. W mikroświecie, szczęśliwie, jest tylko jedna aktualna mapa wzorcowa, o ile coś mnie nie ominęło.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com