[NIE WCHODZIĆ!] Atelier Mistrza Vladimira

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Helwetyk Romański pisze:
08 sty 2022, 21:59
Odmawiam przyjęcia do wiadomości tej patokartografii.
Cóż, to była argumentacja umieszczona po upadku Surmenii na stronie. Ostatni Archont najwyraźniej nie wiedział, że Surmenia nie składowała broni masowego rażenia na swoim terytorium, więc fabularnie, tak jak zresztą podkreślali rozmówcy w podlinkowanym wątku, kupy się to nie trzymało. Ale od tamtego faktu (pomijając już zupełnie, czy wysadzenie miało sens fabularnie, czy nie), mija już właśnie prawie pięć lat, także nie do końca rozumiem, jak można magicznie przywrócić wysadzone (przynajmniej częściowo) tereny posurmeńskie.

Mapa, którą wcześniej wysłałem, była stworzona tuż po upadku Surmenii przez tegoż ostatniego Archonta, i na prośbę Archonta przesłałem ją do Daniela von Witta, który, prawdopodobnie opierając się na niej, stworzył mapę, którą podlinkowaliście.
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Orjon Surma pisze:
08 sty 2022, 22:18
Ale od tamtego faktu (pomijając już zupełnie, czy wysadzenie miało sens fabularnie, czy nie), mija już właśnie prawie pięć lat, także nie do końca rozumiem, jak można magicznie przywrócić wysadzone (przynajmniej częściowo) tereny posurmeńskie.
Po prostu, nie przyjmując tego wysadzenia do wiadomości. Obecnym standardem mapy mikroświata jest mapa @Ronon Dex, która, jak najbardziej, ma tereny surmeńskie na swoim miejscu.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Nie wiem, czy nie przeszkadzamy w atelier, więc sugerowałbym wydzielić naszą dyskusję gdzieś indziej ;)

Rozumiejąc powody, dla których nie uznano faktu wysadzenia Surmenii, teraz pewnie będziemy mieć "dwie szkoły" na ten temat:
a) wysadzenia nie było, Surmenia dalej jest w takim kształcie jak była (szkoła większościowa; to w takim razie jak potraktujemy komunikat sprzed pięciu lat: jako jakiś żart, czy jako jakiś mniejszy krater?)
b) wysadzenie było i jakkolwiek wydaje się dość duże, no to jest jak na mapach KIK-u (szkoła mniejszościowa; no, w sumie trochę przesadzono).
Awatar użytkownika

Orjon Surma pisze:
08 sty 2022, 23:02
Nie wiem, czy nie przeszkadzamy w atelier, więc sugerowałbym wydzielić naszą dyskusję gdzieś indziej ;)
A to ja też nie wiem. Mistrz zasugeruje zmianę miejsca dyskusji, się wytnie. Mistrzowi spodoba się dyskusja w bramie (bo kto wie, co siedzi w głowie artysty), się zostawi. 😉

Orjon Surma pisze:
08 sty 2022, 23:02
Rozumiejąc powody, dla których nie uznano faktu wysadzenia Surmenii, teraz pewnie będziemy mieć "dwie szkoły" na ten temat:
a) wysadzenia nie było, Surmenia dalej jest w takim kształcie jak była (szkoła większościowa; to w takim razie jak potraktujemy komunikat sprzed pięciu lat: jako jakiś żart, czy jako jakiś mniejszy krater?)
b) wysadzenie było i jakkolwiek wydaje się dość duże, no to jest jak na mapach KIK-u (szkoła mniejszościowa; no, w sumie trochę przesadzono).
Ja bym ten komunikat traktował tak samo jak komunikaty z prowadzonych działań wojennych, czyli ignorował z pełną premedytacją bez wnikania w szczegóły — w stopniu tym większym, że nie wydaje mi się, żeby jakakolwiek eksplozja wywołana przez człowieka była w stanie spowodować zauważalne zmiany w kształcie ogólnej linii brzegowej, w skali, którą się najczęściej posługujemy. Przy czym mam wrażenie, że „problem” drugiej szkoły rozwiązał sam czas. W mikroświecie, szczęśliwie, jest tylko jedna aktualna mapa wzorcowa, o ile coś mnie nie ominęło.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Aleksander Stempel
Obywatel

Post autor: Aleksander »

Helwetyk Romański pisze:
08 sty 2022, 21:59
Orjon Surma pisze:
07 sty 2022, 21:07
Większość terytorium Surmenii została, z tego co pamiętam, „pokojowo zniszczona”.
Odmawiam przyjęcia do wiadomości tej patokartografii.
Zanim doszło do całkowitego kolapsu rządów surmeńskich bohaterskie Wojsko Ciprofloksjańskie przeprowadziło pokojową operację, której celem było m.in. zabezpieczenie terenów posurmeńskich. Dawną Surmenię kontynentalną inkorporowaliśmy bezpośrednio do Ciprofloksji, zaś na pozostałym terenie założyliśmy rezerwat.
(-) Aleksander, r.s.
Awatar użytkownika
Vladimir ik Lihtenštán Stempel
Przybysz

Post autor: Vladimir ik Lihtenštán »

Karolina von Lichtenstein pisze:
08 sty 2022, 21:06
No dobry wieczór, widzę, że signore przygotowany lepiej na ten wieczór niż ja. Czy mistrz Vladimir nas wpuści do swojego atelier? Widzę, że już wiele osób odtrącił, ale skoro jestem jego siostrą, to może nas nie wykopie?
Witaj w moich skromnych progach, siostrzyczko. Wejdź i się rozgość. Jak widzisz, nazłaziło się jakiś jegomościów wywołujących duchy przeszłości... niech sobie gadają, a my usiądziemy w kącie z kawusią i ciasteczkiem.
Obrazek
(—) Vladimir ik Lihtenštán
rex sepulcrorum, baronet Królestwa Nowej Teutonii,
namiestnik cesarski Srebrnego Rogu i całej Slavii
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

Post autor: Benjamin »

To jak z tą Surmenią? Bo ja już nie mogę się doczekać wiadomości, że jednak nie muszę usuwać z mapy <3
Benjamin Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek
To ten typ od wszystkich stanowisk, co Fatima się z niego śmieje.
ALFRED FABIAN VON HOHENBURG TEHEN-DŻEK
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Post autor: Ludwik Tomović »

Jak już do Excela wpisane to zostaw jak jest xD
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika

Federant Rockwell pisze:
09 sty 2022, 13:11
To jak z tą Surmenią? Bo ja już nie mogę się doczekać wiadomości, że jednak nie muszę usuwać z mapy <3
Nie musisz usuwać z mapy.
(—)
Padyszach Imperator
Wielki Cesarz Arcycesarstwa Pollinu
Protektor Orientyki Zachodniej
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

Post autor: Benjamin »

Helwetyk Romański pisze:
09 sty 2022, 13:19
Federant Rockwell pisze:
09 sty 2022, 13:11
Nie musisz usuwać z mapy.
(—)
Padyszach Imperator
Wielki Cesarz Arcycesarstwa Pollinu
Protektor Orientyki Zachodniej
❤️❤️❤️
Benjamin Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek
To ten typ od wszystkich stanowisk, co Fatima się z niego śmieje.
ALFRED FABIAN VON HOHENBURG TEHEN-DŻEK
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Karolina von Lichtenstein pisze:
08 sty 2022, 21:06
No dobry wieczór, widzę, że signore przygotowany lepiej na ten wieczór niż ja. Czy mistrz Vladimir nas wpuści do swojego atelier? Widzę, że już wiele osób odtrącił, ale skoro jestem jego siostrą, to może nas nie wykopie?
-Oj nie, na pewno nic, a nic lepiej. Szlachetna wygląda naprawdę wybornie! Ta garsonka ma swój urok. - Heinz zmierzył swoją rozmówczynię przenikliwym spojrzeniem od płyt chodnikowych, aż po najwyżej zlokalizowany włos na głowie. Następnie podał bukiecik kwiatów, który tak krzepko dzierżył w dłoni.
-Proszę to dla Diuczessy. - po czym mówił dalej - Myśli Szanowna, że nie uda się nam dostać do środka? Warto spróbować skoro już tu jesteśmy. Proszę, panie przodem. - Odpowiedział pewnie, prawą dłonią wskazał w kierunku drzwi. W głowie jednak był zagubiony. A co jak nam @Vladimir ik Lihtenštán nie otworzy? Co wtedy? Czy będzie zmuszony iść na randkę z tak dostojną damą do Supermarketu Makrella? Na samą myśl, ciarki przeszyły jego ciało.
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”