Wiewiórka 🐿️

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Oswald Baskerville »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Helwetyk Romański pisze:
28 maja 2022, 22:24
Ja to bym, przeciwnie, wysłał z Leocji do Edelweissu transport postów… (abstrahując od tego, że to u nas dzisiaj wszyscy grillują).
Jak pisałem w innym miejscu: na chwilę Was zostawić...

Helwetyk Romański pisze:
Na marginesie, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie jakaś forma umów o wzajemnym wsparciu w zakresie aktywności — było nie było, to najcenniejszy zasób w mikronacjach — tylko nie mam dobrego pomysłu na to, jak tego rodzaju porozumienia ugryźć na szczeblu międzypaństwowym.
Bardzo ciekawa idea, choć poszedłbym w kierunku prostszym - pomińmy na razie umowy, a zróbmy po prostu akcję samopomocy. Można jakieś minimalne ustalenia zrobić ad hoc i nieformalnie, ale lepiej chyba od razu przejść do działania, zobaczyć jak to zagra, a potem ubierać w narrację umów.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Helwetyk Romański »

Oswald Baskerville pisze:
29 maja 2022, 13:21
Helwetyk Romański pisze:
Na marginesie, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie jakaś forma umów o wzajemnym wsparciu w zakresie aktywności — było nie było, to najcenniejszy zasób w mikronacjach — tylko nie mam dobrego pomysłu na to, jak tego rodzaju porozumienia ugryźć na szczeblu międzypaństwowym.
Bardzo ciekawa idea, choć poszedłbym w kierunku prostszym — pomińmy na razie umowy, a zróbmy po prostu akcję samopomocy. Można jakieś minimalne ustalenia zrobić ad hoc i nieformalnie, ale lepiej chyba od razu przejść do działania, zobaczyć jak to zagra, a potem ubierać w narrację umów.
Oddolnie wiadomo, że można. Nie bez powodu użyłem tu określenia „szczebla międzypaństwowego”, głównie pod kątem wzbogacenia narracji i stosunków międzynarodowych o bardzo konkretny dla naszego uniwersum wymiar. W pewien sposób analogicznym, ale o wiele łatwiejszym polem współpracy, byłyby porozumienia o wspólnej administracji (wymianie urz***ików).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Ignats ik Ruth »

Nowe doniesienia o diasporze leockiej (xD).
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika

Wiewiórka 🐿️

🤣🤣🤣
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Guedes de Lima Stempel
Obywatel

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Guedes de Lima »

Ignats ik Ruth pisze:
02 cze 2022, 0:56
Nowe doniesienia o diasporze leockiej (xD).
Czy to oznacza wstęp do "operacji specjalnej"?
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Ronon Dex »

Helwetyk Romański pisze:
10 maja 2022, 10:59
Guedes de Lima pisze:
10 maja 2022, 9:08
Każde odejście z mikroświata smuci. Ale... są też powroty. Mi udało się wrócić po kilku latach więc jest nadzieja.
Czy to już czas na to, aby zapalić świeczkę w intencji @Ronon Dex, @Franklin Garamond?
Może wstrzymajcie się z tymi świeczkami... ja nigdzie nie napisałem, że v-umarłem. Na razie to "dzięki" pewnym siłom w RB, które chciały mieć mikronację, w której nie trzeba nic robić, w imię zasady, że "mikronacja to nie etat" to mocno sobie odpuściłem i na razie ochoty nie mam na działanie... Jednak nie wykluczam powrotu z jakimś projektem, pewnie pod egidą Leocji (bo niby gdzie indziej), ale nie uprzedzam faktów... na razie muszę od tego odpocząć. Jednak nie v-umarłem... nawet w Bialenii, do której już nie wrócę napisałem, że "udaję się w daleką podróż". Z podróżami bywa różnie, czesem się z nich powraca...
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Franklin Garamond »

Ronon Dex pisze:
06 cze 2022, 20:22
Helwetyk Romański pisze:
10 maja 2022, 10:59
Guedes de Lima pisze:
10 maja 2022, 9:08
Każde odejście z mikroświata smuci. Ale... są też powroty. Mi udało się wrócić po kilku latach więc jest nadzieja.
Czy to już czas na to, aby zapalić świeczkę w intencji @Ronon Dex, @Franklin Garamond?
Może wstrzymajcie się z tymi świeczkami... ja nigdzie nie napisałem, że v-umarłem. Na razie to "dzięki" pewnym siłom w RB, które chciały mieć mikronację, w której nie trzeba nic robić, w imię zasady, że "mikronacja to nie etat" to mocno sobie odpuściłem i na razie ochoty nie mam na działanie... Jednak nie wykluczam powrotu z jakimś projektem, pewnie pod egidą Leocji (bo niby gdzie indziej), ale nie uprzedzam faktów... na razie muszę od tego odpocząć. Jednak nie v-umarłem... nawet w Bialenii, do której już nie wrócę napisałem, że "udaję się w daleką podróż". Z podróżami bywa różnie, czesem się z nich powraca...
Gdybyś znalazł się zupełnym przypadkiem w swej podróży w okolicach Torunia między 29 a 31 lipca, to wiedz, że będzie pierwszy leocki zjazd i czuj się jak najbardziej zaproszony!
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Ronon Dex »

Franklin Garamond pisze:
06 cze 2022, 21:30
Gdybyś znalazł się zupełnym przypadkiem w swej podróży w okolicach Torunia między 29 a 31 lipca, to wiedz, że będzie pierwszy leocki zjazd i czuj się jak najbardziej zaproszony!
No wiesz... biorąc pod uwagę, że jestem rodem i od urodzenia, a też do dzisiaj mieszkam w "Tyfusowie" (czyli o rzut beretem, którego nawet w tym przypadku nie trzeba ziemniakiem obciążać), to ... nie ma sprawy, mogę się pojawić i to bardzo chętnie.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ronon Dex pisze:
06 cze 2022, 21:43
Franklin Garamond pisze:
06 cze 2022, 21:30
No wiesz... biorąc pod uwagę, że jestem rodem i od urodzenia, a też do dzisiaj mieszkam w "Tyfusowie" (czyli o rzut beretem, którego nawet w tym przypadku nie trzeba ziemniakiem obciążać), to ... nie ma sprawy, mogę się pojawić i to bardzo chętnie.
O patrz! A my dzisiaj o Sławetnym, że warto poinformować, no więc jako "wysłannik" się zdeklarowałem...
Tymczasem sam On się odezwał. ;)
Trzymam kciuki, że @Oswald Baskerville przejmie cały lokal. ;)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika

Wiewiórka 🐿️

Obrazek   

Helwetyk Romański Obrazek
@Helwetyk

028. Królestwo Lumerii organizuje I Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Port Auchan. Są rozum i godność mikronauty, są wątki leockie. Polecam i zachęcam.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Wiewiórka 🐿️

Post autor: Oswald Baskerville »

Helwetyk Romański pisze:
10 cze 2022, 9:15
Obrazek   

Helwetyk Romański Obrazek
@Helwetyk

028. Królestwo Lumerii organizuje I Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Port Auchan. Są rozum i godność mikronauty, są wątki leockie. Polecam i zachęcam.
Wygląda bardzo, bardzo kusząco, przeczytam z przyjemnością później. Może posłuży jako "gateway drug" do Lumerii i jej narracji, może się człowiek do ich forum przekona xD
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”