Wygląda bardzo, bardzo kusząco, przeczytam z przyjemnością później. Może posłuży jako "gateway drug" do Lumerii i jej narracji, może się człowiek do ich forum przekona xDHelwetyk Romański pisze: ↑10 cze 2022, 9:15Helwetyk Romański![]()
@Helwetyk
028. Królestwo Lumerii organizuje I Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Port Auchan. Są rozum i godność mikronauty, są wątki leockie. Polecam i zachęcam.
Wiewiórka 🐿️
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Wiewiórka 🐿️
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Wiewiórka 🐿️
029. Z początkiem lipca zmieni się szef sarmackiego rządu. Czcigodna @Anastasia Windsachen złożyła rezygnację, a nowym kanclerzem zostanie dotychczasowy Sekretarz Koronny na Dworze Jego Książęcej Mości Arkadiusza Maksymiliana, Jaśnie Wielmożny @Antoni Kacper Burbon-Conti.
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Wiewiórka 🐿️
W dopełnieniu wiadomości o odejściu - https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/13325 artykuł, który to podsumowuje i wyjaśnia.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
- Orjon Surma • Stempel
Wiewiórka 🐿️
030. Jego Królewska Wysokość (od północy) @Aleksander abdykował, nie wyznaczając następcy tronu.
- Orjon Surma • Stempel
Wiewiórka 🐿️
W ramach uzupełnienia, bo zedytować już nie mogę: ostatnia proklamacja Jego Królewskiej Mości.
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Wiewiórka 🐿️
Przyznam, że się uśmiechnęłam szeroko, jak zobaczyłam ten obraz na festiwalu.
Co równie istotne, po x latach w końcu dowiedziałam się, jaki był zamysł powieści @leszcz, która doczekała się chyba dwóch odcinków w prasie, zanim spotkał ją los taki sam, jak w przypadku innych niedokończonych dzieł mikronacyjnych.
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
- leszcz
- Przybysz
Wiewiórka 🐿️
to są dwa zupełnie odrębne utwory ;)Karolina von Lichtenstein pisze: ↑25 cze 2022, 10:15Co równie istotne, po x latach w końcu dowiedziałam się, jaki był zamysł powieści @leszcz, która doczekała się chyba dwóch odcinków w prasie, zanim spotkał ją los taki sam, jak w przypadku innych niedokończonych dzieł mikronacyjnych.
Henryk Krzysztof
Rex Lumeriae
Rex Lumeriae
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
Wiewiórka 🐿️
A ja "w porę" zauważyłem, że jednak zobaczono xDKarolina von Lichtenstein pisze: ↑25 cze 2022, 10:15Przyznam, że się uśmiechnęłam szeroko, jak zobaczyłam ten obraz na festiwalu.
- Helwetyk Romański • Stempel
Wiewiórka 🐿️
031. W Starosarmacji ruszyła druga odsłona akcji oddawania krwi autorstwa @Damiano Windsachen oraz @Alfred Fabian von Tehen-Dżek. Raz na dobę można oddać mililitr krwi na potrzeby sarmackich szpitali.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
Wiewiórka 🐿️
Ciekawa inicjatywa. Szkoda tylko, że autoryzacja nie jest przez Stempel. Inna sprawa, że organizatorzy mogliby ten event wykorzystać do faktycznej promocji honorowego krwiodawstwa.Helwetyk Romański pisze: ↑17 paź 2022, 23:59Helwetyk Romański![]()
@Helwetyk
031. W Starosarmacji ruszyła druga odsłona akcji oddawania krwi autorstwa @Damiano Windsachen oraz @Alfred Fabian von Tehen-Dżek. Raz na dobę można oddać mililitr krwi na potrzeby sarmackich szpitali.