brzmi jak plan na mój weekendHelwetyk Romański pisze: ↑07 gru 2023, 22:21Czekam teraz na szaleńca lub szaleńczynię, który/a uwzględni nachylenie Pollinu oraz obliczy godziny wschodu i zachodu słońca (a na kolejnym etapie, fazy Księżyca-1, którego nazwy nie pamiętam). 😈
Komu w czas, temu w mapy
Komu w czas, temu w mapy
- Fryderyk Orański • Stempel
- Przybysz
Komu w czas, temu w mapy
Muszę powiedzieć że bardzo ciekawy i fajny jest ten pomysł. Niemcy zgadzają się z przedstawioną propozycją. :)
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Komu w czas, temu w mapy
Jesteś w błędzie... to znaczy źle się wyraziłeś i faktycznie nie wiedziałem o co Tobie chodzi. Ale dostosowanie stref do konturów... tyle, że nie do końca kontynentów, ale po prostu państw - jest całkowicie logiczne i z oczywistych powodów poszedłem w tym kierunku robiąc poprawioną mapę.Damiano Windsachen pisze: ↑08 gru 2023, 14:22Źle się wyraziłem chodziło mi o to, żeby rozszerzyć strefy na pustych obszarach i dostosować ich granice do konturów kontynentów, ale i tak widzę że raczej już wszyscy przyjęli tamten model, no więc róbta co chceta
Jeszcze nie gotowa, brakuje opisów, nazw państw i paru detali estetycznych, ale tak to będzie wyglądać.

Wyszło to równie porąbane jak w realu... dłubanka na całą "dniówkę" 😁
Oczywiście strefy poprzesuwane na oko, tak by ograniczyć lub w ogóle zlikwidować różne strefy w danym kraju. To tylko obrazek, a więc w każdej chwili można poprawić elementy wg życzenia poszczególnych krajów.
@Benjamin - grafikę ogarnę, bo mi chyba wygodniej dysponując elementami map, ale to Twój pomysł i reszta należy już do Ciebie, ja tylko prosty wyrobnik jestem.
@Helwetyk Romański@Franklin Garamond - leocję dałem do UTC (czyli 0), bo co prawda jest na granicy stref, ale Nowy Brzeg jest w strefie "zero"... no i w związku z tym zaliczyłem do tej strefy też Oceanię Leocką.
Komu w czas, temu w mapy
O i to mi się podoba! To ja się zabieram za Lunę w blenderze i jadę już z systemem faz Księżyca LunyRonon Dex pisze: ↑08 gru 2023, 15:06Jesteś w błędzie... to znaczy źle się wyraziłeś i faktycznie nie wiedziałem o co Tobie chodzi. Ale dostosowanie stref do konturów... tyle, że nie do końca kontynentów, ale po prostu państw - jest całkowicie logiczne i z oczywistych powodów poszedłem w tym kierunku robiąc poprawioną mapę.Damiano Windsachen pisze: ↑08 gru 2023, 14:22Źle się wyraziłem chodziło mi o to, żeby rozszerzyć strefy na pustych obszarach i dostosować ich granice do konturów kontynentów, ale i tak widzę że raczej już wszyscy przyjęli tamten model, no więc róbta co chceta
Jeszcze nie gotowa, brakuje opisów, nazw państw i paru detali estetycznych, ale tak to będzie wyglądać.
Wyszło to równie porąbane jak w realu... dłubanka na całą "dniówkę" 😁
Oczywiście strefy poprzesuwane na oko, tak by ograniczyć lub w ogóle zlikwidować różne strefy w danym kraju. To tylko obrazek, a więc w każdej chwili można poprawić elementy wg życzenia poszczególnych krajów.
@Benjamin - grafikę ogarnę, bo mi chyba wygodniej dysponując elementami map, ale to Twój pomysł i reszta należy już do Ciebie, ja tylko prosty wyrobnik jestem.
@Helwetyk Romański@Franklin Garamond - leocję dałem do UTC (czyli 0), bo co prawda jest na granicy stref, ale Nowy Brzeg jest w strefie "zero"... no i w związku z tym zaliczyłem do tej strefy też Oceanię Leocką.
- Fryderyk Orański • Stempel
- Przybysz
Komu w czas, temu w mapy
@Ronon Dex przepiękna praca. Gratuluję. <3
/-/ Sanctitas Vestra Albertus

- Aleksandr Romadonow • Stempel
- Przybysz
Komu w czas, temu w mapy
Oczu nie można oderwać!
Rusowia też wprowadzi to w życie prawnie.
Rusowia też wprowadzi to w życie prawnie.
Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii
- Piotr Jankowski • Stempel
- Przybysz
Komu w czas, temu w mapy
Totalnie zgadzam się z przedmówcą. Stworzenie takiej mapy wymaga najpierw założenia iż Pollin jest walcem, co oczywiście nie może być prawdą.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑07 gru 2023, 21:22W leocji jest czas binarny?
W Edelweiss jest chyba strefa -876600h?
Tak w ogóle to chyba każdy na swoim forum korzysta z czasu polskiego, więc określanie, że teoretycznie jest inny, trochę mija się z celem, w mojej opinii. Nie możemy również zapomnieć, że polin jest płaski, czyli oświetlony równomiernie przez naszych najjaśniejszych @Namiestnicków. 🖤🤍♥️
- Aleksandr Romadonow • Stempel
- Przybysz
Komu w czas, temu w mapy
To zaraz... Rusowia leży w strefie +7 a w podpisie jest +6?
Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii
Komu w czas, temu w mapy
Tak samo wszystko na wschód od Rusowii...Władimir I Iwanowicz pisze: ↑08 gru 2023, 16:20To zaraz... Rusowia leży w strefie +7 a w podpisie jest +6?
Jakby nie patrzeć, grafika (mapa) to cała robota... Mi pozostało stworzyć Międzynarodowe Biuro Czasu ;p
Komu w czas, temu w mapy
Masz rację... nie tylko to, tak jest z tym kopiowaniem i pewnie za długo w tym już dłubałem i nie zauważyłem.Władimir I Iwanowicz pisze: ↑08 gru 2023, 16:20To zaraz... Rusowia leży w strefie +7 a w podpisie jest +6?
Dzięki za "rewolucyjną czujność"... 😉
Poprawione.