Komu w czas, temu w mapy

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Damiano Robingren »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Helwetyk Romański pisze:
07 gru 2023, 22:21
Czekam teraz na szaleńca lub szaleńczynię, który/a uwzględni nachylenie Pollinu oraz obliczy godziny wschodu i zachodu słońca (a na kolejnym etapie, fazy Księżyca-1, którego nazwy nie pamiętam). 😈
brzmi jak plan na mój weekend
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.

L.L. ZAMENHOF
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Przybysz

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Fryderyk Orański »

Muszę powiedzieć że bardzo ciekawy i fajny jest ten pomysł. Niemcy zgadzają się z przedstawioną propozycją. :)
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Ronon Dex »

Damiano Windsachen pisze:
08 gru 2023, 14:22
Źle się wyraziłem chodziło mi o to, żeby rozszerzyć strefy na pustych obszarach i dostosować ich granice do konturów kontynentów, ale i tak widzę że raczej już wszyscy przyjęli tamten model, no więc róbta co chceta
Jesteś w błędzie... to znaczy źle się wyraziłeś i faktycznie nie wiedziałem o co Tobie chodzi. Ale dostosowanie stref do konturów... tyle, że nie do końca kontynentów, ale po prostu państw - jest całkowicie logiczne i z oczywistych powodów poszedłem w tym kierunku robiąc poprawioną mapę.

Jeszcze nie gotowa, brakuje opisów, nazw państw i paru detali estetycznych, ale tak to będzie wyglądać.

Obrazek

Wyszło to równie porąbane jak w realu... dłubanka na całą "dniówkę" 😁

Oczywiście strefy poprzesuwane na oko, tak by ograniczyć lub w ogóle zlikwidować różne strefy w danym kraju. To tylko obrazek, a więc w każdej chwili można poprawić elementy wg życzenia poszczególnych krajów.

@Benjamin - grafikę ogarnę, bo mi chyba wygodniej dysponując elementami map, ale to Twój pomysł i reszta należy już do Ciebie, ja tylko prosty wyrobnik jestem.

@Helwetyk Romański@Franklin Garamond - leocję dałem do UTC (czyli 0), bo co prawda jest na granicy stref, ale Nowy Brzeg jest w strefie "zero"... no i w związku z tym zaliczyłem do tej strefy też Oceanię Leocką.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Damiano Robingren »

Ronon Dex pisze:
08 gru 2023, 15:06
Damiano Windsachen pisze:
08 gru 2023, 14:22
Źle się wyraziłem chodziło mi o to, żeby rozszerzyć strefy na pustych obszarach i dostosować ich granice do konturów kontynentów, ale i tak widzę że raczej już wszyscy przyjęli tamten model, no więc róbta co chceta
Jesteś w błędzie... to znaczy źle się wyraziłeś i faktycznie nie wiedziałem o co Tobie chodzi. Ale dostosowanie stref do konturów... tyle, że nie do końca kontynentów, ale po prostu państw - jest całkowicie logiczne i z oczywistych powodów poszedłem w tym kierunku robiąc poprawioną mapę.

Jeszcze nie gotowa, brakuje opisów, nazw państw i paru detali estetycznych, ale tak to będzie wyglądać.

Obrazek

Wyszło to równie porąbane jak w realu... dłubanka na całą "dniówkę" 😁

Oczywiście strefy poprzesuwane na oko, tak by ograniczyć lub w ogóle zlikwidować różne strefy w danym kraju. To tylko obrazek, a więc w każdej chwili można poprawić elementy wg życzenia poszczególnych krajów.

@Benjamin - grafikę ogarnę, bo mi chyba wygodniej dysponując elementami map, ale to Twój pomysł i reszta należy już do Ciebie, ja tylko prosty wyrobnik jestem.

@Helwetyk Romański@Franklin Garamond - leocję dałem do UTC (czyli 0), bo co prawda jest na granicy stref, ale Nowy Brzeg jest w strefie "zero"... no i w związku z tym zaliczyłem do tej strefy też Oceanię Leocką.
O i to mi się podoba! To ja się zabieram za Lunę w blenderze i jadę już z systemem faz Księżyca Luny
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.

L.L. ZAMENHOF
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Przybysz

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Fryderyk Orański »

@Ronon Dex przepiękna praca. Gratuluję. <3
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Obrazek
Awatar użytkownika
Aleksandr Romadonow Stempel
Przybysz

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Aleksandr Romadonow »

Oczu nie można oderwać!
Rusowia też wprowadzi to w życie prawnie.
Obrazek
Obrazek
Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski Stempel
Przybysz

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Piotr Jankowski »

Sheldon Anszlus Lovelace pisze:
07 gru 2023, 21:22
W leocji jest czas binarny?

W Edelweiss jest chyba strefa -876600h?
Tak w ogóle to chyba każdy na swoim forum korzysta z czasu polskiego, więc określanie, że teoretycznie jest inny, trochę mija się z celem, w mojej opinii. Nie możemy również zapomnieć, że polin jest płaski, czyli oświetlony równomiernie przez naszych najjaśniejszych @Namiestnicków. 🖤🤍♥️
Totalnie zgadzam się z przedmówcą. Stworzenie takiej mapy wymaga najpierw założenia iż Pollin jest walcem, co oczywiście nie może być prawdą.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Komu w czas, temu w mapy

Kilka uzupełnień opisów... na dzisiaj wystarczy.

Obrazek
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Aleksandr Romadonow Stempel
Przybysz

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Aleksandr Romadonow »

To zaraz... Rusowia leży w strefie +7 a w podpisie jest +6?
Obrazek
Obrazek
Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

Komu w czas, temu w mapy

Post autor: Benjamin »

Władimir I Iwanowicz pisze:
08 gru 2023, 16:20
Tak samo wszystko na wschód od Rusowii...
Ronon Dex pisze:
08 gru 2023, 15:06
Benjamin - grafikę ogarnę, bo mi chyba wygodniej dysponując elementami map, ale to Twój pomysł i reszta należy już do Ciebie, ja tylko prosty wyrobnik jestem.
Jakby nie patrzeć, grafika (mapa) to cała robota... Mi pozostało stworzyć Międzynarodowe Biuro Czasu ;p
Benjamin Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek
To ten typ od wszystkich stanowisk, co Fatima się z niego śmieje.
ALFRED FABIAN VON HOHENBURG TEHEN-DŻEK
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Komu w czas, temu w mapy

Władimir I Iwanowicz pisze:
08 gru 2023, 16:20
Masz rację... nie tylko to, tak jest z tym kopiowaniem i pewnie za długo w tym już dłubałem i nie zauważyłem.

Dzięki za "rewolucyjną czujność"... 😉

Poprawione.

Obrazek
Obrazek
Ronon Dex
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”