Wirtualne państwa, realne gadżety?
- Guedes de Lima • Stempel
- Obywatel
Piękne byłyby metalowe wpinki w klapę marynarki z herbem danej mikronacji.
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Uzupełniając https://przypinka.pl/pins-3d-herb-14x18mmFranklin Garamond pisze: ↑05 maja 2022, 23:53Tańszą opcją były pinsy tego samego format u, ale drukowane i przykryte pryzmą z żywicy, bo nie trzeba matrycy.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Te wydają się idealnym kompromisem — ładniejsze niż laminowane przypinki na agrafce, tańsze niż piny emaliowane. Jeśli poszukamy, powinno dać się znaleźć miejsce, które przyjmuje mniejsze zamówienia.Franklin Garamond pisze: ↑06 maja 2022, 10:20Uzupełniając https://przypinka.pl/pins-3d-herb-14x18mmFranklin Garamond pisze: ↑05 maja 2022, 23:53Tańszą opcją były pinsy tego samego format u, ale drukowane i przykryte pryzmą z żywicy, bo nie trzeba matrycy.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Doskonale. Poproszę kolekcję z wizerunkami Ojców Założycieli.Franklin Garamond pisze: ↑06 maja 2022, 10:28Coś tam jest https://allegro.pl/oferta/przypinki-pin ... 1896892106

A wiecie co... Pomyślałem o mikronacyjnym czasopiśmie, np. kwartalniku. Drukowanym, nie pdf na forum.
Wpisałem w Google, wyskoczyło mi JKB Print, odpalam ich kalkulator. Cena w zależności od formatu, jakości papieru itp. waha się od 12 zł do 30 zł przy ok. 20-30 egzemplarzach. Zapewne da się osiągnąć satysfakcjonującą jakość przy dostatecznie niskiej cenie. Kto chętny na egzemplarzyk? :)
Wpisałem w Google, wyskoczyło mi JKB Print, odpalam ich kalkulator. Cena w zależności od formatu, jakości papieru itp. waha się od 12 zł do 30 zł przy ok. 20-30 egzemplarzach. Zapewne da się osiągnąć satysfakcjonującą jakość przy dostatecznie niskiej cenie. Kto chętny na egzemplarzyk? :)

- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Cena górna jak niedroga książka. 😮 Sam bym an to nie wpadł, ale w takich warunkach — chętnie! Mieć w domu fizycznie Ferment czy innego Gońca czarnoleskiego to by było coś. <3Oswald Baskerville pisze: ↑06 maja 2022, 13:01Cena w zależności od formatu, jakości papieru itp. waha się od 12 zł do 30 zł przy ok. 20-30 egzemplarzach.
Bez zagłębiania się w detale powiem, że druk Fermentu lub Gonca jest mało realny i w kontekście druku należy myśleć o nowym tytule.Ignats ik Ruth pisze: ↑06 maja 2022, 13:07Cena górna jak niedroga książka. 😮 Sam bym an to nie wpadł, ale w takich warunkach — chętnie! Mieć w domu fizycznie Ferment czy innego Gońca czarnoleskiego to by było coś. <3Oswald Baskerville pisze: ↑06 maja 2022, 13:01Cena w zależności od formatu, jakości papieru itp. waha się od 12 zł do 30 zł przy ok. 20-30 egzemplarzach.
Co się tyczy ceny za egzemplarz, to można je naprawdę mocno ograniczyć, wybierając odpowiedni format, tańszy papier, druk bez kolorów, itp. Wtedy przy większej liczbie (np. 100) możemy zjechać poniżej 5 zł i potraktować to jako promocje, rzucić gdzieś na uniwerkach czy coś. To ostatnie to jednak forma dodatkowego profitu, bo osobiście celowałbym w coś, co kosztowałoby maksymalnie 30 zł z koperta i wysyłka. Taki koszt raz na kwartał każdy z nas zniesie. I dodam, że jest to koszt realny nawet przy małej liczbie egzemplarzy, ale musimy już patrzeć w skali całego mikroświata - drukując te 5-10 sztuk dla Leocki zapłacimy z 50 zł za egzemplarz.

- Sorcha Raven • Stempel
- Przybysz
To ja się wepnę w rozmowę i przedstawię identyfikator własnej roboty, ofoliowany, który miałam przypięty na zjeździe w Toruniu 😀Franklin Garamond pisze: ↑06 maja 2022, 10:28Coś tam jest https://allegro.pl/oferta/przypinki-pin ... 1896892106
Awers

Rewers

Takie tam wspominki 😉
Sorcha Raven h.Gore
Markiza Ravenspell
Markiza Ravenspell
Nie wiem czy przy tej częstotliwości bylibyśmy w stanie to wyprodukować i złożyć. Niemniej, nawet Roczniki Leockie brzmią jak najbardziej godnie!Oswald Baskerville pisze: ↑06 maja 2022, 13:01A wiecie co... Pomyślałem o mikronacyjnym czasopiśmie, np. kwartalniku. Drukowanym, nie pdf na forum.
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel