Komitet organizacji V-Mundialu Leocja 2021

Mikroświatowa Unia Piłkarska
Obrazek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian • Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Oswald Baskerville pisze: ↑
12 lip 2021, 16:03
Co wtedy? Dogrywka?
Za informacją @Heinz-Werner Grüner :
W przypadku gdy nie uda się wylonic zwycieskiej propozycji, zaglosujemy ponownie wybierajac z dwoch najlepszych ofert.
Tylko trzymając się sztywno zapisów, to ciekawe jak wybiorą najlepsze dwie oferty z trzech ;)
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Szanowni Panowie,

Nie wiem czy ogarniacie, ale ja nie jestem prezesem MUP... Piszę to po raz -ty, ja tylko spinam w całość zabawę. W sumie warto by było zorganizować jakieś wybory.
Jakbyśmy się trzymali "zapisów", to kandydatur byłoby 1-2. Biurokratyczne podejscie MUP spowodowało, że nikt tam nie chciał zaglądać (piszę o forum MUP). Poszła propozycja by przenieść się na discorda, gdyż tam jest stały i szybki przepływ informacji.

Co do równej ilości głosów, to oczywiście będzie "dogrywka" i czy to będzie 2,3 czy nawet 4 to będzie ją trzeba zrobić. Jednak tutaj poszedłbym dalej i wprowadził "minima" co ma zawierać oferta.
Jak na razie jest to jednak niepotrzebne, prowadzi jedna propozycja.
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Przybysz

Heinz-Werner Grüner pisze: ↑
13 lip 2021, 9:05
Szanowni Panowie,

Nie wiem czy ogarniacie, ale ja nie jestem prezesem MUP... Piszę to po raz -ty, ja tylko spinam w całość zabawę. W sumie warto by było zorganizować jakieś wybory.
Jakbyśmy się trzymali "zapisów", to kandydatur byłoby 1-2. Biurokratyczne podejscie MUP spowodowało, że nikt tam nie chciał zaglądać (piszę o forum MUP). Poszła propozycja by przenieść się na discorda, gdyż tam jest stały i szybki przepływ informacji.

Co do równej ilości głosów, to oczywiście będzie "dogrywka" i czy to będzie 2,3 czy nawet 4 to będzie ją trzeba zrobić. Jednak tutaj poszedłbym dalej i wprowadził "minima" co ma zawierać oferta.
Ja najbardziej kojarzę, ale Szanowny jest administratorem Ligi MUP co zwykle w X11 wiązało się domyślnie z "prezesowaniem" :)

Tak czy inaczej jestem pod wrażeniem zaangażowania i z całego serca dziękuję za ogarnianie całego tematu, bo bez takiej osoby czuwającej nad całością, jakość wydarzenia na pewno by znacząco spadła.
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Piotr vel Bocian pisze: ↑
13 lip 2021, 10:29
13 lip 2021, 9:05
Szanowni Panowie,

Ja najbardziej kojarzę, ale Szanowny jest administratorem Ligi MUP co zwykle w X11 wiązało się domyślnie z "prezesowaniem" :)

Tak czy inaczej jestem pod wrażeniem zaangażowania i z całego serca dziękuję za ogarnianie całego tematu, bo bez takiej osoby czuwającej nad całością, jakość wydarzenia na pewno by znacząco spadła.
Nieskromnie napiszę, że nie byłoby takiego zainteresowania organizacją tej imprezy gdyby nie moje samozaparcie zwiazane z organizacją poprzednich mistrzostw. :)
Natomiast nadal uważam, że nie prezesuje. Raczej podsuwam pomysły na rozwiązania. A chyba nikt nie kwapi się, żeby je negować. :D
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Przybysz

A wracając do tematu to prowadzi U.N.P. (Baridas, Dreamland, Loardia, Sclavnia, Slawonia, Teutonia).
W przypadku organizacji rośnie prawdopodobieństwo, że wygrają gospodarze ;)
Awatar użytkownika
Przybysz

zdublowany post.
Chciałem edytować poprzedni i dopisać że chodzi o "wygraną mistrzostw przez gospodarzy", ale wcisnąłem przycisk cytatu :)
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville • Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

13 lip 2021, 11:33
Nieskromnie napiszę, że nie byłoby takiego zainteresowania organizacją tej imprezy gdyby nie moje samozaparcie zwiazane z organizacją poprzednich mistrzostw. :)
Natomiast nadal uważam, że nie prezesuje. Raczej podsuwam pomysły na rozwiązania. A chyba nikt nie kwapi się, żeby je negować. :D
To wystarczy, by być liderem organizacji, nawet jeśli nieformalnym :)

Cieszy, że MUP ma taką "lokomotywę", która dba o podtrzymanie organizacji, bo przez lata Unia była jedynym (chyba), punktem stycznym dla wielu mikronacji, jedyną przestrzenią prawdziwej współpracy i dążenia do wspólnego celu - szkoda, gdyby taki dorobek, jeśli tak mogę to nazwać, gdzieś się rozsypał i rozmył.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

13 lip 2021, 12:17
13 lip 2021, 11:33
To wystarczy, by być liderem organizacji, nawet jeśli nieformalnym :)

Cieszy, że MUP ma taką "lokomotywę", która dba o podtrzymanie organizacji, bo przez lata Unia była jedynym (chyba), punktem stycznym dla wielu mikronacji, jedyną przestrzenią prawdziwej współpracy i dążenia do wspólnego celu - szkoda, gdyby taki dorobek, jeśli tak mogę to nazwać, gdzieś się rozsypał i rozmył.
Dlatego, między innymi zależy mi na dobrych relacjach i nawiązaniu korelacji z wszystkimi. Problemem jest taki Baridas czy Bialenia na przykład, które po sezonie będzie trzeba weryfikować. Pamiętajmy, że to zabawa, njic na siłę.
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville • Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

13 lip 2021, 13:17
Dlatego, między innymi zależy mi na dobrych relacjach i nawiązaniu korelacji z wszystkimi. Problemem jest taki Baridas czy Bialenia na przykład, które po sezonie będzie trzeba weryfikować. Pamiętajmy, że to zabawa, njic na siłę.
O, a w jakim sensie weryfikować? Brak trenerów?
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

13 lip 2021, 13:29
13 lip 2021, 13:17
O, a w jakim sensie weryfikować? Brak trenerów?
No ja myślę, że powinniśmy bawić się reprezentacjami, które same chcą grać, a nie trzymać na siłę.
I tak z Baridasem było, że to mnie zależało by mieli trenera, a nie odwrotnie. Z tego co wiem Bialenia też się nie pali do kontynuacji, ale zobaczymy jak "wyciągniemy" żółty kartonik. :D
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond • Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Cóż, nieważne kto wygra, ważne, żeby organizacja v-mundialu była na wysokim poziomie.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
ODPOWIEDZ

Wróć do „v-Mundial: listopad 2021 — styczeń 2022”