Znam ten "ból"... jako człek wstający o 5:30 to nawet do wyjścia do roboty przed 7-dmą czasem nie udaje mi się zlikwidować deficytu. W sumie... Kto rano wstaje, temu NEPTUN daje... 😁Helwetyk Romański pisze: ↑12 lis 2021, 15:55Panie, kiedyś to były niedobory, teraz to nie ma niedoborów. (Polecam zajrzeć do portu o nieludzkiej porannej porze dzień po aktywniejszym dniu na forum).
Kurier Portowy
Kurier Portowy
- Antoni Moskwicz • Stempel
- Przybysz
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Kurier Portowy
Trochę ekonomia, a trochę podkreślenie, że mikronauci są bardziej nocnymi markami niż porannymi sowami ;)
KvL
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Kurier Portowy
W zasadzie to aż się prosi o ankietę. (Piszę poważnie). Mnie się wydaje, że pół na pół…Karolina von Lichtenstein pisze: ↑13 lis 2021, 1:30Trochę ekonomia, a trochę podkreślenie, że mikronauci są bardziej nocnymi markami niż porannymi sowami ;)
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Kurier Portowy
Karolina von Lichtenstein pisze: ↑13 lis 2021, 1:30...a trochę podkreślenie, że mikronauci są bardziej nocnymi markami niż porannymi sowami ;)
Obawiam, że to nie jest kwestia naszego wyboru czy upodobań - ale po prostu kwestia jak układa się nasze życie w realu. I tutaj pewnie Helwetyk ma rację, że to się rozkłąda "pół na pół". Część z nas to normalnie pracujący ludzie, a druga część to studenci - to są chyba dwie główne grupy. Siłą rzeczy ci pierwsi są (bo muszą być) "porannymi sowami", a ci drudzy to raczej te "nocne marki". Oczywiście weekendy to mogą zmieniać... ale w tygodniu to raczej prawidłowość.Helwetyk Romański pisze: ↑13 lis 2021, 1:41W zasadzie to aż się prosi o ankietę. (Piszę poważnie). Mnie się wydaje, że pół na pół…
Kurier Portowy
Moja poprzednia wiadomość dowodzi tego, że człowiek wracający z imprezy nie powinien pisać na forum. O stan faktyczny nie byłoby większej potrzeby pytać, od tego mamy przecież surowe dane — poniżej rezultat dla forum Leocji (od chwili powstania).

Kod: Zaznacz cały
SELECT FROM_UNIXTIME(`post_time`, '%H'), COUNT(`post_id`) FROM `phpbb_posts`
GROUP BY FROM_UNIXTIME(`post_time`, '%H') ASC
ORDER BY `FROM_UNIXTIME(``post_time``, '%H')` ASC;Kod: Zaznacz cały
SELECT FROM_UNIXTIME(`dateline`, '%H'), COUNT(`pid`) FROM `mybb_posts`
GROUP BY FROM_UNIXTIME(`dateline`, '%H') ASC
ORDER BY `FROM_UNIXTIME(``dateline``, '%H')` ASC(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Kurier Portowy
Przyznaj się, pracujesz dla wywiadu polskiego. -.- xP
U mnie jest tak, że mam pracę na dwie zmiany. Raz jestem dostępny rano, i raz popołudniu po pracy.
I wynik mnie zaskoczył strasznie, bo raczej spodziewałem że przewaga będzie nocnych marek. Może dlatego że tutaj są dojrzali pracujący ludzie. :D
--
P.O. Dowódcy Sił Morskich Palatynatu Leocji
Teodozjusz Azoramath-Arped
Kurier Portowy
…którzy siedzą po nocach na forum. 😜
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Kurier Portowy
Też nie do końca - jest jeszcze kwestia biologii. Od zawsze lepiej mi się czyta, pracuje, myśli nocami. Praca tego nie zmieniła, co najwyżej ograniczyła mi tu swobodę. Ale wstaję na ostatnią chwilę, a potem nadrabiam nocami - lektury, seriale, mirko. Poza tym - z pracy raczej tu nie wchodzę, co siłą rzeczy działa jako argument odwrotny, niż założyłeś, bo wrzuca mnie do grupy piszących po 17. :D
O to to! :P
Kurier Portowy
Może, ale dajej się będę upierał, że to głównie życie realowe determinuje czas spędzany w mikronacjach. Ja też w sumie lubię posiedzieć i spokojnie popracować czy poczytać nocą, ale przecież tego nie zrobię jak o 5:30 muszę wstać do roboty, bo przed 8 muszę tam już być (w sumie nie muszę, ale lubię być kilkanaście minut wcześniej i rozpoczynać "na spokojnie"), a jeszcze trzeba się z rana ogarnąć, coś wszamać, no i dojechać na drugi koniec miasta - po drodze przez dwa "newralgiczne w szczycie" miejsca (zwykle trzeba ze 2-3 zmiany świateł odstać). Pomimo tego, że lubię posiedzieć to w tygodniu tego nie robię, bo te 6 godzin to człowiek przespać się powinien... wiem, wiem zaraz ktoś powie, że tyle nie potrzeba, no ale mam już "swoje lata" (55), to potrzebuję.
Kurier Portowy
Sen jest ważny, jak regularnie śpi po 6 h, to człowiek bardziej wypoczęty, ciało i jak mózg, i lepiej się pracuje, myśli, bardziej kreatywny jest. No chyba celowo nie śpi, po co by mieć halucynacje... ;d
--